wszystko co wiecie o afganach
Moderator: Student
wszystko co wiecie o afganach
przełożenie
masa
blokada
cena
gdzie kupić
masa
blokada
cena
gdzie kupić
Co prawda to prawda udupiłem już dwa afgany. Ale jeden był felerny a drugi z własnej głupoty. Afgany są zajebiste dają potężny prześwit i lepsze są od zwykłych mostów. Przełożenie mają mniejsze niż zwykłe i są dużo cięższe od normalnych (cały czas mowa o uazie).
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

Kupiłem używane afgany, tylny miał pospawaną półoś (posmarkaną).
Którą upaliłem zjeżdżając z kanału po założeniu afganów. Szczena mi opadła, no cóż... Z braku na szybko połośki zmotałem z półosi uazowskiej półośkę do afgana i jakoś to było (w między czasie załatwiłem oryginał).
Pojechałem na poligon układać oesy pod naszą imprezę. I wtedy ta zmotana półośka jepnęła i zasranym dole. A ja zamiast się wyciągnąć na winczu, uparłem się że wyjadę na przednim moście. Że nie dało się tego zrobić z miejsca, trzeba było rozpędu (ścianka stroma prawie 4 metry w górę). Jak dałem z pyty to efekt był taki że fura wyskoczyła w górę i jak spadła na koła to już mostu przedniego nie było.
I tyle...
Jak założyłem wszystko jak w książce pisze chodzi jak trzeba.
Ogólnie jestem zadowolony, szczególnie w głębokim błocku, idzie jak przeciąg...
Którą upaliłem zjeżdżając z kanału po założeniu afganów. Szczena mi opadła, no cóż... Z braku na szybko połośki zmotałem z półosi uazowskiej półośkę do afgana i jakoś to było (w między czasie załatwiłem oryginał).
Pojechałem na poligon układać oesy pod naszą imprezę. I wtedy ta zmotana półośka jepnęła i zasranym dole. A ja zamiast się wyciągnąć na winczu, uparłem się że wyjadę na przednim moście. Że nie dało się tego zrobić z miejsca, trzeba było rozpędu (ścianka stroma prawie 4 metry w górę). Jak dałem z pyty to efekt był taki że fura wyskoczyła w górę i jak spadła na koła to już mostu przedniego nie było.
I tyle...
Jak założyłem wszystko jak w książce pisze chodzi jak trzeba.
Ogólnie jestem zadowolony, szczególnie w głębokim błocku, idzie jak przeciąg...
Czysta dusza, silna ręka.

tego nie wiem ogladalem padake i wygladalo to na dobry produkt nieseryjny.z ciekawostek pod maska to preweta miala sprezarke od wladimirca pedzona paskiem zalaczanom sprzeglem manualnym w szajbie.w tamtym roku bylem w lucku na ukrainie[montownia uaza]i pytalem o blokady 100%do awganow.nie mieli na miejscu ale mogli sprowadzic z uljanowska ele nie wiem czy mu sie nie popierdolilo z kolkowom.a tego uaza to na darlowie za6k kupil ktos z pod plocka ale nie znam.banan pisze:ale nie wiesz czy z kupną czy samoróbą ?
- Marek Wójcik
-
Zetor ma swoim Gazie afgany i załozone Silverstony MT117, a one mają chyba 36 cali. Z żuczkiem szedł jak czołg -powoli ale naprzód.
Teraz ma uazowołgę, ale jeszcze z tego co wiem nie testował. Afgany ma chyba juz ze 2-3 lata i jeszcze mu nie padły.

Teraz ma uazowołgę, ale jeszcze z tego co wiem nie testował. Afgany ma chyba juz ze 2-3 lata i jeszcze mu nie padły.

Marek Wójcik vel Magnus
Toyota Land Cruiser HZJ 73
tlc.org.pl
Toyota Land Cruiser HZJ 73
tlc.org.pl