Wkładal ktos diesla od peugeota??

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

moondek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Wkładal ktos diesla od peugeota??

Post autor: moondek » pt mar 09, 2007 10:10 am

Witam i sie przywitam :) Od dluzszego czasu czytam forum a teraz kiedy mam maly problem postanowilem cos napisac...Czeka mnie wymiana silnika poniewaz w obecnym poszla glowica albo blok. I mam takie pytanie do znawcow tematu...Czy wstawiac drugi oryginalny silnik czy moze wstawic diesla? Znalazlem silnik od Peugeota 2.2 td. Co sadzicie o takim czyms?? Ma ktos cos takiego??

Awatar użytkownika
faust 12

Post autor: faust 12 » pt mar 09, 2007 1:23 pm

Witaj,

Reszta towarzystwa coś o tej porze niemrawa, to przynajmiej ja ci coś odpowiem. Temat silników do uaza/gaza już tyle razy przerabiany, że może innym nie chce się w tej sprawie zajmować stanowiska. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, ale jak chcesz popatrzeć na opinie innych to jest taki temat podwieszony na górze strony " zanim zadasz pytanie...." :D
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!

moondek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: moondek » pt mar 09, 2007 1:59 pm

Tak wiem, ze temat dieselków był juz wiele razy opisywany...ale chodzi mi konkretnie o silnik 2.2 turbo diesel od peugeota a o czyms takim nigdzie nie znalazlem informacji :( Fajnie by bylo jakby ktos mial cos takiego u siebie zmotane i podzielil sie informacjami...

Awatar użytkownika
faust 12

Post autor: faust 12 » pt mar 09, 2007 2:32 pm

No z tym może być problem, bo powiem szczerze, że tez nie spotkałem się z takim tematem. Najbliższy był citroen 1,9 D ale bez turbiny...
No cóż może faktycznie ktoś coś takiego ma zmotane, ale rozważ inne opcje - skrzynia-jaka, reduktor oraz parametry silnika - moment, moc oraz do czego auto - extrem, bulwar ... to tyle póki co
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”