UAZ Patriot
Moderator: Student
UAZ Patriot
Witam wszystkich:)
Dużo jeżdże za wschodnia granicę i w związku z planowaną wymianą samochodu chciałabym kupic coś, dla czego tamtejsze górskie drogi nie będą szokiem a naprawa ewentualnej usterki nie będzie wymagała tygodni czekania na część. Pomyślałam o Patriocie.. Nie mam doświadczenia związanego z UAZami, poza tym , że wiem iż są niezniszczalne:) no i mają to "coś"
Cena zachęca jak i to co widać, w piątek jadę na próbne jazdy. Czy ktoś z Was słyszał opinie na temat awaryjności tego modelu? Importer twierdzi, że ma niewiele wspólnego z poprzednimi (hihi no może poza rosyjskim wykonaniem;) ), i raczej nie do naprawy "młotkiem i śrubokrętem". Bardzo proszę o zasłyszane i wynikające z doświadczenia opinie, jak to cudo się sprawuje.
Dużo jeżdżę i wolałabym, żeby więcej był w trasie niż w warsztacie;)
Dużo jeżdże za wschodnia granicę i w związku z planowaną wymianą samochodu chciałabym kupic coś, dla czego tamtejsze górskie drogi nie będą szokiem a naprawa ewentualnej usterki nie będzie wymagała tygodni czekania na część. Pomyślałam o Patriocie.. Nie mam doświadczenia związanego z UAZami, poza tym , że wiem iż są niezniszczalne:) no i mają to "coś"
Cena zachęca jak i to co widać, w piątek jadę na próbne jazdy. Czy ktoś z Was słyszał opinie na temat awaryjności tego modelu? Importer twierdzi, że ma niewiele wspólnego z poprzednimi (hihi no może poza rosyjskim wykonaniem;) ), i raczej nie do naprawy "młotkiem i śrubokrętem". Bardzo proszę o zasłyszane i wynikające z doświadczenia opinie, jak to cudo się sprawuje.
Dużo jeżdżę i wolałabym, żeby więcej był w trasie niż w warsztacie;)
- UAZ Adventure
Uaz to fajne auto pod warunkiem , że codziennie przed jazdą przeglądasz wszystkie mechanizmy i dokonujesz niezbędnych napraw nabierząco.
Generalnie to auto dla osób które sie niespieszą są cierpliwe i maja sporo czasu i pieniędzy
Generalnie to auto dla osób które sie niespieszą są cierpliwe i maja sporo czasu i pieniędzy

UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS
dzięki za opinię:).. ale żaden z Was nie pisze o tym, że miał styczność bądź z UAZem Patriot, bądź z opiniami o nim - rozumiem, że to co piszecie dotyczy UAZów w ogóle i te cechy starszych maszyn znam, potrzebuję opinii dokładnie o tym modelu, który ponoć bardzo od poprzednich się różni.. czyżby był tak mało spotykany , że nic o nim z pierwszej albo drugiej ręki nie wiadomo?
Ciężko bedzię znaleźć coś na jego temat ze względu na to że cena jest zaporowa jak na ruski produkt i raczej bedzie trudno o amatora takich doznań . Z dwa miesiące temu był taki na alegro za 120 tysi od pierwszego właściciela , zarejestrowany w polsce ale z bardzo lichym przebiegiem więc też pewnie właściciel nic ciekawego by nie powiedział.
Ogólnie rzecz biorąc to już nie jest uaz w pełnym tego słowa znaczeniu i na pewno nie ma tego coś . Owszem może się podobać ale w szeregu toyot, nissanów i innych azjatyckich wynalazków niknie.
Ale właściciele uazów wiedzą że życie to nie jebajka i twardym trza być a nie miętkim więc próbuj.
Ogólnie rzecz biorąc to już nie jest uaz w pełnym tego słowa znaczeniu i na pewno nie ma tego coś . Owszem może się podobać ale w szeregu toyot, nissanów i innych azjatyckich wynalazków niknie.
Ale właściciele uazów wiedzą że życie to nie jebajka i twardym trza być a nie miętkim więc próbuj.

Monterey
A jeszcze jedno , jeśli jeździsz często na wschód i zależy Ci na połączeniu nowoczesności z tym magicznym ,, coś '' to polecam.
http://www.baijah.de/
Te wykonanie jest powalające
http://www.baijah.de/
Te wykonanie jest powalające

Monterey
taki mam zamiar; ).. najwyżej stanę się jedynym specem od tej maszyny w Pl;), dużo jeżdżę i po różnej jakości bezdrożach więc będzie miarodajne.. jeśli się zdecyduję na kupno po tych próbnych jazdach;).. ale może jeszcze jakiś komentarz tu wpadnie..
o? a na temat tego czegoś opinie użytkowników też może znasz?
o? a na temat tego czegoś opinie użytkowników też może znasz?
klucz - ale to ciągle nic konkretnego;) jesli chodzi o info...
lisiurski - jeżdżę daleko i często się śpieszę, uaz 32624 to wygładzona stara wersja z tego co wiem, doceniam klimat ale nie jestem mechanikiem i za cholerę nie naprawię/poprawię niczego sama po drodze..
chodzi mi o samochód na wertepy, który wypośrodkuje zalety prawdziwej terenówki z hm.. sensowną awaryjnością ( cena też nie jest bez znaczenia) , poza estetycznym jest prozaiczne użytkowe podejście - samo lajf;):)
lisiurski - jeżdżę daleko i często się śpieszę, uaz 32624 to wygładzona stara wersja z tego co wiem, doceniam klimat ale nie jestem mechanikiem i za cholerę nie naprawię/poprawię niczego sama po drodze..
chodzi mi o samochód na wertepy, który wypośrodkuje zalety prawdziwej terenówki z hm.. sensowną awaryjnością ( cena też nie jest bez znaczenia) , poza estetycznym jest prozaiczne użytkowe podejście - samo lajf;):)
Spróbuj u naszych południowych sąsiadów http://www.uazland.cz/,http://www.uaz.cz/.
lisiurski
Tak też myśle że chodzi o głaskanie cherokiego a nie uaza bo hunter oprócz klasycznych kształtów i duszy całą reszte ma z innego tsiąclecia a nie jak poprzenik z II wojny swiatowejWygładzona wersja, ale chyba nowego cziroka czy jak mu tam

Monterey
- Grzegorz G.
Re: lisiurski
Mam znajomego który jeździ służbowym na Ukrainie - nie jest to auto niezawodne. Nie ma tragedii ale z mechanikami się już mocno zaprzyjaźnił. Głównie rozjeżdża się przednie zawieszenie i układ kierowniczy. Ale on się tym nie interesuje, więc nie wiem o co dokładnie chodzi. Ponoć mechanicy twierdzą, że za słaby zawias do wagi. Ostatnio mówił, ze coś mu tam mają przerabiać żeby lepiej było. Ma już kupione inne amory bo oryginalne po 2 miechach nie robią.
Wiem, że nie ładnie robić taką reklamę na forum uaza, ale prawda jaka jest każdy widzi
Wiem, że nie ładnie robić taką reklamę na forum uaza, ale prawda jaka jest każdy widzi

Grzechu_z_UAZ
Na priv doszly dwie wiadomosci ale tylko dzisiaj doszedlem do kompa ,mam troche roboty , co do Patriota to mysle ze za taka kase to jest pomylka . Patriot jest bardzo sztywny praktycznie nie ma zawieszenia ktore wbrew zasadzie czego nie ma to sie nie psuje to ono jest bardzo czesto wymieniane. Skrzynia biegow lubi sie kleszczyc . mosty glosne , wykonanie plastiki trzeszczace zamki drzwi moga sie rozsypac podczas jazdy , moje spostrzezenia z patriota kolegi ktory jest nie zadowolony z niekonczacych sie remontow , samochod ma przeszlo rok a juz widac korozjie . Ja osobiscie odradzam tym bardziej za taka kase . Reo mozesz cos blizej napisac o wyposazeniu tego eksponatu , bo tu fulwypas kosztuje napewno polowe tego co piszesz.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,