Witam,
czy to co w temacie nie powinno mieć jakiegoś koszyczka lub czegoś co trzyma te wałki? Ile tych wałków powinno być? Na rysunku
http://www.uaz.auto.pl/dokumentacja/UAZ ... 512039.gif jesli dobrze patrzę to jest to element nr 20, wałków jest 12. Kupując łożysko dostałem 16 wałków.
Przy wyjmowaniu starego też miałem same wałki tylko w mniejszej ilości. wydaje mi się że dwa spadły niżej (oczywiście będę sprawdzał).
Czy te wałki osadza się po prostu na smar? Coś mi chodzi po głowie że w dokumentacji tak zalecają, ale wolę zapytać doświadczonych ludzi:)
Z góry wielkie dzięki za wszelkie konkretne podpowiedzi.
PiotreK
łożysko przednie wałka głównego
Moderator: Student
Tak trochę to zawracasz głowę

Nie ma tam żadnego koszyczka, jest bodaj tylko pierscień sprężysty /coś jak seger ale z drutu/ zabezpieczający wałeczki przed wyjechaniem wzdłuż.Wałeczków wejdzie ci tylko określona ilość /obstawiam te 16/-po prostu więcej nie wepchniesz."Wklejasz" je na tawot oczywiście,po czym z mina znawcy i leniwym krokiem udajesz się na piwo
.

Nie ma tam żadnego koszyczka, jest bodaj tylko pierscień sprężysty /coś jak seger ale z drutu/ zabezpieczający wałeczki przed wyjechaniem wzdłuż.Wałeczków wejdzie ci tylko określona ilość /obstawiam te 16/-po prostu więcej nie wepchniesz."Wklejasz" je na tawot oczywiście,po czym z mina znawcy i leniwym krokiem udajesz się na piwo

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
-
- jestem tu nowy...
dzięki:)
i ten Pan ma rację, i ta Pani ma rację;)
wchodzi 14 (jest w instrukcji, tylko w opisie składania). seger jest moim zdaniem po to żeby przy wyjmowaniu nie wypadły wałki.
Jak wyjmowałem to wyszło mi tylko 12, bo właśnie nie było tego zabezpieczenia:)
Pozostałe też się znalazły, ale po dłuższych poszukiwaniach.
Jedno doświadczenie więcej, do drugiego wrócę w innym wątku.
Pozdrawiam
PiotreK
i ten Pan ma rację, i ta Pani ma rację;)
wchodzi 14 (jest w instrukcji, tylko w opisie składania). seger jest moim zdaniem po to żeby przy wyjmowaniu nie wypadły wałki.
Jak wyjmowałem to wyszło mi tylko 12, bo właśnie nie było tego zabezpieczenia:)
Pozostałe też się znalazły, ale po dłuższych poszukiwaniach.
Jedno doświadczenie więcej, do drugiego wrócę w innym wątku.
Pozdrawiam
PiotreK