Przeguby - nowy-stary typ
Moderator: Student
Przeguby - nowy-stary typ
Witam.
W czy możecie mi wyjaśnić czym różnią się przeguby starego i nowego typu. Czy warto kupować już nowego typu?? i czy zamontuję to w miejsce starych przegubów??
W czy możecie mi wyjaśnić czym różnią się przeguby starego i nowego typu. Czy warto kupować już nowego typu?? i czy zamontuję to w miejsce starych przegubów??
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
-
- jestem tu nowy...
czy te "nowe" przeguby to są te z kulkami czy takie bardziej łaskie? tu http://www.allegro.pl/item219991009_uaz ... y_typ.html sprzedawca pisze że te płaskie są nowego typu, ale wydaje mi się że kiedyś widziałem odwrotny opis.
PiotreK
PiotreK
- robert parol
- jestem tu nowy...
castrol22 pisze:polecam przeguby nowego typu sa duzo bardziej wytrzymale niz stare a roznica w cenie nie jest porazajaca! Caly sezon RMPST 2006 przejezdzilem na tych przegubach i po sezonie zero luzow badz sladow wyrobienia a auto dostawalo naprawde mocno w dupe.
witam ja operuje czesciami do uaza nowy przegub mam w cenie 240 zł na alegro stary jest po 260zł. Wrazie potrzeby dzwoncie albo piszcie
GG ;6486990 tel.504193117 skype;monirobek Jaktorów
http://www.allegro.pl/tem219991009_uaz_ ... y_typ.htmlstef pisze:witam ponownie. Mam juz w domu przeguby - nowy typ .
I pytano - na co zworcic uwage przy ich zakladaniu. Czy jest cos co powinieniem wiedziec, czy zaklada sie je tak samo jak przeguby starego typu??
Takie czy inne.
Sam jestem ciekaw jak to robi??
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
Przeguby występują w trzech typach:
1- najpopularniejszy z 5 kulami-Bendix-Weiss
2- stosowany w innych terenówkach z koszem i 6 kulkami - Rzepa
3- nie często stosowany (np. Syrena) z Płytkami -tzw."kamieniami"- Tracta
Najlepszy raczej będzie nr 2
1- najpopularniejszy z 5 kulami-Bendix-Weiss
2- stosowany w innych terenówkach z koszem i 6 kulkami - Rzepa
3- nie często stosowany (np. Syrena) z Płytkami -tzw."kamieniami"- Tracta
Najlepszy raczej będzie nr 2

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
Niech Cię ręka boska broni przed ich zakupem!!!!!!!
To gówno jakiego już dawno nie widziałem!!!! Nowiuteńkie założyłem i pojechałem na Łask! Po godzinie jeżdzenia-jeb- półoś poszła! Niby normalne, ale... OBIE zgięte w chińskie zero oraz skręcone w osi!! Wielowpust tak się skręcił, że nie można było półosi wyjąć z dyfra!!!
Jesli ci to "rusek" polecił to czym prędzej nasmaruj je towotem i ... wsadż mu je w dupę!!!
To gówno jakiego już dawno nie widziałem!!!! Nowiuteńkie założyłem i pojechałem na Łask! Po godzinie jeżdzenia-jeb- półoś poszła! Niby normalne, ale... OBIE zgięte w chińskie zero oraz skręcone w osi!! Wielowpust tak się skręcił, że nie można było półosi wyjąć z dyfra!!!
Jesli ci to "rusek" polecił to czym prędzej nasmaruj je towotem i ... wsadż mu je w dupę!!!
Cholerka wlasnie je kupile na allegro, mam je w domu ale jeszcze nie oplacone.Igor K pisze:Niech Cię ręka boska broni przed ich zakupem!!!!!!!
A jaki masz silnik?? czy jest to orginal uaza??Moze to bylo przyczyna ukrecenia polosi??
Bo przyznam ze konstrukcja wyglada bardzo ciekawie i jest prostrza i wydaje sie wytrzymalsza od zwyklych kulowych...
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
Pod maską mam Wołgę! Nic nie motane! Owszem, jeżdzę dość ofensywnie, ale inne półosie wytrzymywały takie katowanie przez 1,5 roku a nie przez 1,5 godziny!!!
Też myślałem-prosta konstrukcja, "mięsa" duzo itp Ale uwierz mi- wykonali je z gównolitu!
Oddaj je czym prędzej i postaw mi browara za uratowanie Ci kilku stów!
Też myślałem-prosta konstrukcja, "mięsa" duzo itp Ale uwierz mi- wykonali je z gównolitu!
Oddaj je czym prędzej i postaw mi browara za uratowanie Ci kilku stów!

W takim razie co polecasz??
1,5 roku... to naprawde dosc ofensywnie jezdzisz... moje polosie i przguby byly od 79 roku, ja sam jezdzilem na nich od 2000 roku...a od 5 lat dawaly glosy w postaci stukow... a u ciebie 1,5 roku... niezle...
1,5 roku... to naprawde dosc ofensywnie jezdzisz... moje polosie i przguby byly od 79 roku, ja sam jezdzilem na nich od 2000 roku...a od 5 lat dawaly glosy w postaci stukow... a u ciebie 1,5 roku... niezle...
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
Chociaz na uazbuka wyczytalem ze gosciu ma wlozone i od 5 lat na nich jedzi i jest bardzo zadowolony....
juz sam nie wiem co myslec, wkoncu w REMPST-ach startowac nie bede, silnik mam uaza, stary i nie zanosi sie zeby cos sie zmienilo...
juz sam nie wiem co myslec, wkoncu w REMPST-ach startowac nie bede, silnik mam uaza, stary i nie zanosi sie zeby cos sie zmienilo...
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
skoro tak uważasz to po co pytasz i zamieszanie robisz...stef pisze:Chociaz na uazbuka wyczytalem ze gosciu ma wlozone i od 5 lat na nich jedzi i jest bardzo zadowolony....
co do tego czegoś na zdjęciu - zgadzam się z igorem - czyli zalej mlekiem i kotu daj
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
Żeby to jakoś Ci zobrazować... mhmmm... półoski po użuciu wyglądały jakby były wykonane z ołowiu! Może ktos kiedyś trafił na lepszą serię albo jezdził uazem tylko na ryby? To wtedy może posłużą chwilkę!
Nie szukaj starego typu, szukaj nowego! Mają wiekszą liczbę (NIE 5 jak w starym typie) mniejszych kulek a to wszystko w trzymającym je koszu! Niestety nie mam zdjęć bo bym Ci pokazał różnice!
Ps. To co z tym browarem?

Nie szukaj starego typu, szukaj nowego! Mają wiekszą liczbę (NIE 5 jak w starym typie) mniejszych kulek a to wszystko w trzymającym je koszu! Niestety nie mam zdjęć bo bym Ci pokazał różnice!
Ps. To co z tym browarem?

A czym??gri74 pisze:przegubów nie dociska się sworzniami
Chodzi mi o reglacje luzow poprzez sworznie... moze zle sie wyrazilem... Panie Mądraliński

A więc odpowiecie mi na pytanie, czy jak zwykle się będziecie mądrzyć bo tak naprawdę to do końca nie znacie odpowiedzi??
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany