jechalem uazem 120:)
Moderator: Student
jechalem uazem 120:)
panowie wrucilem wczoraj uazem z krkowa do warszawy zamknol szafe czyli cale 120:) to dobry wynik czy tak kazdy chodzi???
uaz yz250f bmw 325
- Darek Gajowy
- jestem tu nowy...
Spokojnie.... chciał spróbować....., spróbował.
Miejmy nadzieję że rozsądek weźmie górę nad fantazją.
Ja swojego raz na odcinku 10 km rozkręciłem do 110 i ....... obiecałem sobie że nigdy więcej.
Spalanie nerwów większe od benzyny,
a turlanie się GAZem w granicach 70 km/godz.
jest zdecydowanie przyjemniejsze niż grzanie ile się da, o bezpieczeństwie już nie wspomnę.
Miejmy nadzieję że rozsądek weźmie górę nad fantazją.
Ja swojego raz na odcinku 10 km rozkręciłem do 110 i ....... obiecałem sobie że nigdy więcej.
Spalanie nerwów większe od benzyny,

jest zdecydowanie przyjemniejsze niż grzanie ile się da, o bezpieczeństwie już nie wspomnę.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
popieram przedmówców, taka predkośc "wichurą" nie jest bezpieczna!!! własności trakcyjne i komfort jazdy na czarnym zachowuje do 70km/h powyżej to już huk i drgania, osobiście swojego bujnołem do 90km/h, na czarnym jak autostrada
ale nie jest to przeżycie godne powtarzania

UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
-
- jestem tu nowy...
Re: jechalem uazem 120:)
cmegorz pisze:panowie wrucilem wczoraj uazem z krkowa do warszawy zamknol szafe czyli cale 120:) to dobry wynik czy tak kazdy chodzi???

Momentami na pustych odcinkach zamykałem budzik

Trudno mi sobie wyobrazić UAZa przy realnych 120

- Darek Gajowy
- jestem tu nowy...
Mam nadzieję, że nasz kolega zrobił to po raz pierwszy i ostatni bo jest rozsądnym człowiekiem
Jazda z prędkością 60 km/h dostarcza wielu przyjemności jak piękne widoki i takie tam

Jazda z prędkością 60 km/h dostarcza wielu przyjemności jak piękne widoki i takie tam

Balu-Balu ma rację.Jak pasjonuje Cię prędkość to BMW sobie kup. Uaz nie jest stworzony do takich prędkości. Nie rozkręcił się przy tych wibracjach?
UAZ to "Sportowa wersja Czołgu T-34"
UAZ 469B 1985
GG 3109826
UAZ 469B 1985
GG 3109826
Bo tu kłaniają się przeróbki przełożeń w mostach, innych opon , skrzyń biegów itp. Wskazania rozmijają się z rzeczywistościąmały_pikuś pisze:Momentami na pustych odcinkach zamykałem budzik. Okazało się że moja prędkość maksymalna mierzona jadącą za mną osobówką wynosiła: 80
![]()
![]()
![]()
![]()

Ja swoim uazem jeszcze wiosna tego roku jechalem troszke ponad 120km/h ale to tylko przez chwilke - zaklad z kumplem o flaszke piwa...
ale ogolnie tak juz tu napisano - po pierwsze: polonezem bezpieczniej osiagac takie predkosci, a po drugie: jesli masz orginalny silnik uaza i wolne mosty(tak jak ja) to obroty na silniku miales takie ze pewnie jeszcze troche i byc ci ten silniczek wyskoczyl z auta i podziekowal... no chyba ze masz inne przelozenia.
Ja jezdze w trasie z predkosciami 70, gora 80km/h i jest fajnie... po prostu uaz to auto dla tym co sie nigdzie nie spiesza
ale ogolnie tak juz tu napisano - po pierwsze: polonezem bezpieczniej osiagac takie predkosci, a po drugie: jesli masz orginalny silnik uaza i wolne mosty(tak jak ja) to obroty na silniku miales takie ze pewnie jeszcze troche i byc ci ten silniczek wyskoczyl z auta i podziekowal... no chyba ze masz inne przelozenia.
Ja jezdze w trasie z predkosciami 70, gora 80km/h i jest fajnie... po prostu uaz to auto dla tym co sie nigdzie nie spiesza
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
- chiquito83
- nie_mientki
Panie cmegorz gratuluje uzyskania tak niebywałej prędkości uazem, życzę następnym razem więcej wyobraźni i świadomości o stanie sprzętu (uazowe hamulce od 120 to drogę hamowania mają z pół kilometra). Okolicznym mieszkańcom życzę, aby w czasie najbliższych prób bicia tego okazałego rekordu nie byli poza domem.
A tak na marginesie, coraz śmieszniejsze są tematy na uazowym forum : "jechałem 120 uazem", "przejechałem 20 km uazem bez awarii", czekam jeszcze tylko na "właśnie zmieniłem olej w uazie" albo "sam zmieniłem koło w moim samochodzie"
A tak na marginesie, coraz śmieszniejsze są tematy na uazowym forum : "jechałem 120 uazem", "przejechałem 20 km uazem bez awarii", czekam jeszcze tylko na "właśnie zmieniłem olej w uazie" albo "sam zmieniłem koło w moim samochodzie"

- Bogdan 4x4
-
Rafał D pisze:Bo tu kłaniają się przeróbki przełożeń w mostach, innych opon , skrzyń biegów itp. Wskazania rozmijają się z rzeczywistościąmały_pikuś pisze:Momentami na pustych odcinkach zamykałem budzik. Okazało się że moja prędkość maksymalna mierzona jadącą za mną osobówką wynosiła: 80
![]()
![]()
![]()
![]()
Nie tak dawno, żóltym, po "podkręceniu" komputra

kumpel jechał z tyłu osobówką i pokazało 120

Wiedziałem, że przeklamuje o 50%. Wrażenie mocne na Nibysimexach
...

Wsio można szto nie można, tolko z wolna i astarożna
klucz13 pisze:Szrotami to i 60km/h strach jeżdzić a uaz jak zadbany i wszystko zrobione na czas to 120 idzie i nie ma strachu choć hałas pod pandeką zajebisty Do setki idzie spoko wytrzymać
Tak, zadbana to może być kobieta. Potem taki hamuje jak pociąg z węglem. Uaz jak z fabryki wyjeżdża to już jest nie sprawny technicznie.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Uaz z serwem hamuje lepiej niż b.dobrze a niesprwny jest tylko u właścicieli nie sprawnychBalu-Balu pisze:
Tak, zadbana to może być kobieta. Potem taki hamuje jak pociąg z węglem. Uaz jak z fabryki wyjeżdża to już jest nie sprawny technicznie.![]()
![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- chiquito83
a wiesz czym sie rozni uaz od krowy?Balu-Balu pisze:klucz13 pisze:Szrotami to i 60km/h strach jeżdzić a uaz jak zadbany i wszystko zrobione na czas to 120 idzie i nie ma strachu choć hałas pod pandeką zajebisty Do setki idzie spoko wytrzymać
Tak, zadbana to może być kobieta. Potem taki hamuje jak pociąg z węglem. Uaz jak z fabryki wyjeżdża to już jest nie sprawny technicznie.![]()
![]()
.
uaz jak nawali to stoi a krowa jak nawali to idzie dalej

Z tymi wibracjami to racja jak się ma zdezelowany samochód...
Przy nowych wałach zero luzu w piastach, przekładni kierowniczej, nowych poduszkach nie ma wibracji. Jechałem swoim, na autostradzie zaznaczam 100km/h na 33`` i 4cm liftu budy na LPG oraz wolnych przełożeniach.
Zazwyczaj moja prędkość marszowa na czarnym to 80km i to w zupełnoścy wystarczy bo "ONI mogą szybciej, MY możemy wszędzie"
Przy nowych wałach zero luzu w piastach, przekładni kierowniczej, nowych poduszkach nie ma wibracji. Jechałem swoim, na autostradzie zaznaczam 100km/h na 33`` i 4cm liftu budy na LPG oraz wolnych przełożeniach.
Zazwyczaj moja prędkość marszowa na czarnym to 80km i to w zupełnoścy wystarczy bo "ONI mogą szybciej, MY możemy wszędzie"
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
Spoko jak Uaz był sprawny i kółka szosowe miał to 120 żaden problem
Teraz do 110 się max rozpędza
A do tego wpada w jakieś szalone wibracje
No i modlę się żeby blokada albo jakie pto się nie włączyło 

Teraz do 110 się max rozpędza

http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!