Jak w temacie, ile kosztuje? Co może być powodem głośnej pracy(wycia), druga sprawa to wydaje mi sie ze po włączeniu auto jest jakby słabsze, tak jakby przedni most je hamował

Moderator: Student
na załączonym przodzie nie jeździ się po asfalcie na co wskazywała by podana prędkość.konrad1983nr1 pisze:
no to jeszcze jedna podpowiedz: przy wyższych prędkościach (powyżej 60-70 km/h) hałas jest już duży i drgania też, powodzenia
nie jestem specjalistą, ale mam wrażenie że mogłes wyłamać ząbkikonrad1983nr1 pisze:Witam
Jak w temacie, ile kosztuje? Co może być powodem głośnej pracy(wycia), druga sprawa to wydaje mi sie ze po włączeniu auto jest jakby słabsze, tak jakby przedni most je hamował![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
no jeszcze trzecia sprawa, włancza sie normalnie, ale żeby wyłączyć to trzeba już jechać powoli i "wajche" mocno wyciągać, wtedy słychać takie ŁUB i już sie "lżej" jedzie. Opony 4 takie same, cisnienie w kołach jednakowe, zbieżność jest, wiec o co CHO?????? i ile trza piniądzurów??
a mozna to sprawdzic podnoszac tylko przednie kolo i obracajac?? bo najlepiej to by bylo załączyć naped i sprawdzic czy ciagnie, ale na to nie mam czasu jak naraziea chodzą ci dwa koła z przodu bo może półośka poszła z jednej strony ?
podniósłbym cały samochód i poobserwował porozłączał przód i tył,konrad1983nr1 pisze:a mozna to sprawdzic podnoszac tylko przednie kolo i obracajac?? bo najlepiej to by bylo załączyć naped i sprawdzic czy ciagnie, ale na to nie mam czasu jak naraziea chodzą ci dwa koła z przodu bo może półośka poszła z jednej strony ?
też bym tak zrobił, tylko teraz dni krótkie, a na taka operacje trzeba mieć zarezerwowane ze 2 godz i nie mam kiedy, a faktycznie bardzo hamuje samochód. dzis sprawdzilem to z 30km/h po włączeniu zatrzymuje sie po 15 metrach około. Więc skoro nie mam czasu, to co zrobić?? jezdzić, czy odlączyć sprzegiełka?? a jeśli odłączyć to jak?? mam te zwykłe( nie półautomaty) z nakręcaną kopułka na klucz jakieś 40pare, wiem ze sie to jakoś wykręca i tyle, nie chciał bym zeby koła pojechały sobie bezemniepodniósłbym cały samochód i poobserwował porozłączał przód i tył,
zobaczył które koła się kręcą, które na opór hamują a które nie
Dobre .Rafał D pisze:"Co robić jak nie mam czasu robić?"-konrad1983nr1 pisze: Więc skoro nie mam czasu, to co zrobić?? jezdzić, czy odlączyć sprzegiełka??
UAZ to auto z duszą ale na samonaprawienie bym nie liczył.
Dobre .
Jak nie masz czasu robić to Ci powiem co robić . - Nie rób nic .
Nie naprawiaj i nie jeździj.
"Co robić jak nie mam czasu robić?"-
UAZ to auto z duszą ale na samonaprawienie bym nie liczył.
Po pierwsze: nie masz gdzie , nie znasz się , nie potrafisz i co gorsze złością nas tu obecnych obrazaszjak macie takie madrasci pisac to nie piszcie lepiej wcale, moze wam manna z nieba leci i macie czas na wszystko, ale ja jakos musze pracowac zeby zarobic kase, wy macie pewnie swoje firmy i to na was pracuja tacy jak ja. DZIĘKI mądrale, przeniose sie na forum oczek wodnych, tam nie ma mądrali
po piersze: nie zamierzam tego robic sam, chce wiedziec co i jak zeby mnie mechanicy nie naciagali!Po pierwsze: nie masz gdzie , nie znasz się , nie potrafisz i co gorsze złością nas tu obecnych obrazasz
Po drugie: co cie obchodzi skąd ludziemaja pieniądze, może i leci manna z nieba , ale trzeba wiedziec gdzie stanąć
Po trzecie mądralo : otwórz własna firmę i dopiero zacznij dyskutować
Po czwarte : proponuję forum samochodzików matchbox, oczka wodne pochłaniaja więcej kasy ....
konrad1983nr1 pisze: wy macie pewnie swoje firmy i to na was pracuja tacy jak ja.
Kurde nie chciał bym być twoim pracownikiempo piersze: nie zamierzam tego robic sam, chce wiedziec co i jak zeby mnie mechanicy nie naciagali!Cytat:
Po pierwsze: nie masz gdzie , nie znasz się , nie potrafisz i co gorsze złością nas tu obecnych obrazasz
Po drugie: co cie obchodzi skąd ludziemaja pieniądze, może i leci manna z nieba , ale trzeba wiedziec gdzie stanąć
Po trzecie mądralo : otwórz własna firmę i dopiero zacznij dyskutować
Po czwarte : proponuję forum samochodzików matchbox, oczka wodne pochłaniaja więcej kasy ....
po drugie: nic mnie to nie obchodzi, a nalezało by też uszanowac to ze nie mam czasu, nie musze miec na wszystko czas
po trzecie: mam
po czwarte: wiem ile kosztuja oczka wodne bo mam takowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość