Silnik Uaz ile wazy?
Moderator: Student
Silnik Uaz ile wazy?
Witam
Przymiezam sie do zmiany silnika ale przedtem chcialym wiedziec ile wazy oryginalny silnik uazowski????? I w ile osob trzeba go wyciagac z auta?
Pozdrawiam Olin
Przymiezam sie do zmiany silnika ale przedtem chcialym wiedziec ile wazy oryginalny silnik uazowski????? I w ile osob trzeba go wyciagac z auta?
Pozdrawiam Olin
Re: Silnik Uaz ile wazy?
jutro moge sam blok zwazyc a do wyciagania to lepiej wyciagarke lancuchowa uzycOlin pisze:Witam
Pozdrawiam Olin

tel 695-288-825
- piotrek_uaz
Re: Silnik Uaz ile wazy?
Waga 150-180 kgOlin pisze:Witam
Pozdrawiam Olin
Ja raz wyciągnałem silnik sam, ale zajelo mi to w cholere czasu (deski, deseczki, podnosniki i kombinacje straszne)
Dwóch silnych chłopow + lina +jakas jebutna rura + łom jakby nie chciał zejsc z wałka skrzyni i da sie wytargac motor bez wiekszego problemu

Z zalożeniem troche gorzej, bo mozesz miec problem z trafieniem na wałek skrzyni i we dwie osoby jest troche ciezko tym targac. Najlepiej dwie osoby do dzwigania + jedna do nawigowania

Piotrek
- piotrek_uaz
Silnik bez g³owicy i ko³a zamachowego wa¿y tyle ¿e jedna osoba mo¿e go unie¶c i przeniesc o dobrych kilka metrów jak dobrze z³apie, mi to nie sprawia³o problemu
we 2 to mo¿na i na koniec ¶wiata zaniesc
S±dze ¿e ca³y uzbrojony to w 2 osoby bez problemu siê podniesie i zaniesie.
Jak ju¿ koledzy wcze¶niej mówili je¿eli masz ca³± budê za³o¿on± to wyci±gark± bêdzie naj³atwiej. A jak odkrêcisz b³otniki wogóle ca³y przód to wyci±gniecie bez wyci±garki z prêtem du¿ym na plecy.
we 2 to mo¿na i na koniec ¶wiata zaniesc
S±dze ¿e ca³y uzbrojony to w 2 osoby bez problemu siê podniesie i zaniesie.
Jak ju¿ koledzy wcze¶niej mówili je¿eli masz ca³± budê za³o¿on± to wyci±gark± bêdzie naj³atwiej. A jak odkrêcisz b³otniki wogóle ca³y przód to wyci±gniecie bez wyci±garki z prêtem du¿ym na plecy.
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

z kolem zamachowym, bez sprzegla i obudowy sprzegla. zdrowy chlop podnosi taki ciezar w martwym ciagu bez problemu
dodam jako mechanik ze kres moich mozliwosci transportowych wyznaczyl dopiero 2.9efi forda scorpio. przeklety zeliwniok..
jest gorszy niz m30 bmw 

Kielon pomóc może, na pewno nie zaszkodzi 
Uljan 469b

Uljan 469b