woda w mostach - jak się objawia
Moderator: Student
woda w mostach - jak się objawia
Może trochę głupie pytanie ale jak powinno się sprawdzać czy do mostów nie dostało się trochę wody. Od razu sprawdzać czy nie ma w środku śmietany, czy raczej poczekać dobę aż się odstoi i zobaczyć czy najpierw nie leci woda po odręceniu korka.
rybak
U mnie to sie objawia w ten sposób że jak ruszam na samym tylnym napędzie to mi przednie koła pcha a one dęba, dopiero jak włączę przedni napęd i ze 2x do przodu i do tyłu to dopiero idzie ale potem to już gites
ale metoda dłubaczkowa najlepsza, albo spuścić olej i jak ok to wlać z powrotem...

ale metoda dłubaczkowa najlepsza, albo spuścić olej i jak ok to wlać z powrotem...
no risk, no fun
uaz 300D

uaz 300D
a nie przez wylewowy... bo ja miałem odwrotnie najpierw z lała się woda a póżniej oil - chyba że coś pomieszałemTapeworm pisze:sonda palcowa przez korek wlewowy
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
przecia wiem, wiedzialem to szybciej niz ty,ale tak se skrobie aby watek podtrzymac.Tapeworm pisze:Olo zrób eksperyment weź pół szklanki hipolu i wlej tam wodę, zamieszaj i...
tak woda pójdzie na dno, ale hipol nie będzie już taki jak dawniej(na tym polega sonda palcowa), choć muszę przyznać, że moje mosty dawno już wody nie widziały