JAKIE SILNIKI MORZNA MONTOWAC W UAZE BENZYNA CZY DIZEL
Moderator: Student
JAKIE SILNIKI MORZNA MONTOWAC W UAZE BENZYNA CZY DIZEL
WITAM SZUKAM OPINI NATEMAT ORGINLNYCH SILNIKOW BENZYNOWYCH Z UAZA ILE TO PALI I WOGULE
- piotr oskwarek
-
hehe, widzę że ostatnio chęć pomocy opadła, tylko przytyki są w modzie. Może ja odpowiem tyle co wiem z doświadczeń:
uaz z silnikiem BMW 2,4 D pali około 12-14 l (pali też olej z biedronki
)
z silnikiem benzynowym 2,4 opel pali 14-18 l gazu (wszystko zależy od stanu instalacji i silnika)
z silnikiem 2,0 opel record podobnie
I tyle co wiem na temat spalania. Oczywiście wszystko zależy od terenu z jakim auto się zmierzy.
uaz z silnikiem BMW 2,4 D pali około 12-14 l (pali też olej z biedronki

z silnikiem benzynowym 2,4 opel pali 14-18 l gazu (wszystko zależy od stanu instalacji i silnika)
z silnikiem 2,0 opel record podobnie
I tyle co wiem na temat spalania. Oczywiście wszystko zależy od terenu z jakim auto się zmierzy.
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
- Michał...G
-
Zaraz sprawdzę, możliwe że 2,5. Ale napewno BMW bez turbiny. Setka w te setka w tamteMichał...G pisze:to BMW miało silnik Diesla 2,4?? Z jakiego modelu to był. Czy czasem nie chodzi jednak o 2,4 z Mercedesa?

Halllooo Panie Michale. Oczywiście że 2,4 z poczciwej BMW 324. Patrz Allego. Około 90 KM, inni podają 88km. Po zmianie kolektorów wydechowych bardzo ładnie się wkręca. Można nim pojeździć, lecz mino wszystko do benzyny mu daleko. Za mało mocy jak na tą masę. Ponoć już z TD jest lepiej ( 115KM) a pododaniu intercoolera jeszcze lepiej, ale to tylko domysły. Wiem że z merca każdy diesel poniżej 3,0 się nie sprawdza, a i do 3,0 są zastrzeżenia. Ale to opinie zasłyszane.
Ostatnio zmieniony ndz gru 02, 2007 10:05 pm przez jac.uaz, łącznie zmieniany 2 razy.
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
- piotr oskwarek
-
Ale powiem wam, czad z tym tankowaniem go olejem rzepakowym. I szedł na nim bez żadnej różnicy w mocy. Ponoć nawej moc miał większą.
Dodam że obuty był w 35" BFg, kolketory wydechowe dostał o większej średnicy, chyba 60mm. Choć praca 2,4 opel benzyna podoba mi się zdecydowanie bardziej.
Dodam że obuty był w 35" BFg, kolketory wydechowe dostał o większej średnicy, chyba 60mm. Choć praca 2,4 opel benzyna podoba mi się zdecydowanie bardziej.
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
- UAZ Adventure
- chiquito83
Re: JAKIE SILNIKI MORZNA MONTOWAC W UAZE BENZYNA CZY DIZEL
WITAM SZUKAM OPINII NA TEMAT ORYGINLNYCH SILNIKÓW BENZYNOWYCH Z UAZA ILE TO PALI I WOGÓLE ?egon-ge1 pisze:WITAM SZUKAM OPINI NATEMAT ORGINLNYCH SILNIKOW BENZYNOWYCH Z UAZA ILE TO PALI I WOGULE
Zacznij od szukania słownika.

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- UAZ Adventure
Jak robi, no cóż zbiera się nie powiem ładnie
, jest bardzo elastyczny i zawsze mam momentu obrotowego pod dostatkiem, jestem strasznie zadowolony z niego, i wiąże z nim większe plany jak intercooler, zwiększenie ciśnienia doładowania, będę go po prostu usprawniał, choć i teraz nie mam mu nic do zarzucenia, a spalanie śmiem twierdzić że pali mniej niż oryginalny Uaz a na pewno nie więcej 

- piotr oskwarek
-
a wie wieegon-ge1 pisze:czy ktos wie cos na temat silnika v6 z forda grenady czy da to sie zmontowac z skrzyniom uaza
zgury dzienkuje za pomoc
ale warto skorzystać z wyszukiwarki bo za dużo pisania
wpisz V6 i miłej lektury
PS. jakaś dziwna ta duńska klawiatura
a może Ty duńczykiem jesteś??

były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD