Snorkel do RRC V8 na LPG (sekwencyjnym Landirenzo)
Moderator: Student
Snorkel do RRC V8 na LPG (sekwencyjnym Landirenzo)
Czy ktos z Was ma zalozony Snorkel do Range Rovera z gazem sekwencyjnym ?
Czy to za duzo zabawy i uszczelniania ?
prosze o info
pozdr
m
---
RRC 3,9 V8 1990
prosze o info
pozdr
m
---
RRC 3,9 V8 1990
proponuje zapytać w dziale land rovera.... tam mogą wiedzieć
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Re: Snorkel do RRC V8 na LPG (sekwencyjnym Landirenzo)
Musze Cie zmartwic...13porte pisze:Czy ktos z Was ma zalozony Snorkel do Range Rovera z gazem sekwencyjnym ?
prosze o info
---
RRC 3,9 V8 1990
uazowcy nie maja pojecia o RR C...,
mozliwe ze niektorzy nie wiedza w ogole,co ten skrot oznacza

Ale narobilem zamieszanie.
Oczywiscie ze rozrozniem Gaz (lpg) od GAZ-a UAZA.
Nawet wiem jak wyglada Toyota, Lada niva i inne 4x4. I chwala za to, ze kazdy jezdzi tym co lubi, czyli roznymi modelami, choc osobiscie mnie najbardziej pasuja LR i RR,najlepiej w V8 wersji...
A pytanie bylo kierowane do landloverowcow, wlasicieli RRC (info dla gazowiczow,co nie wiedza (a pewnie i takwiedza) RRC = Range Rover Classic, czyli model sprzed 1995 roku, czyli model przed nastepca (P38) bez komputerow i bajerow i czasemn awet bez ABS (moj niestety ma...)
Czy ktos ma zasnorkelowanego i zagazowanego (sekwencja) jednoczesnie RRC ?
pozdrawiam swiateczno noworocznie WSZYSTKICH 4X4-owcow!
Duzo sniegu i blota !
m
Oczywiscie ze rozrozniem Gaz (lpg) od GAZ-a UAZA.
Nawet wiem jak wyglada Toyota, Lada niva i inne 4x4. I chwala za to, ze kazdy jezdzi tym co lubi, czyli roznymi modelami, choc osobiscie mnie najbardziej pasuja LR i RR,najlepiej w V8 wersji...
A pytanie bylo kierowane do landloverowcow, wlasicieli RRC (info dla gazowiczow,co nie wiedza (a pewnie i takwiedza) RRC = Range Rover Classic, czyli model sprzed 1995 roku, czyli model przed nastepca (P38) bez komputerow i bajerow i czasemn awet bez ABS (moj niestety ma...)
Duzo sniegu i blota !
m
- SebastianS
-
Rozumiem, że masz silnik na szprycy? Co więc Cię martwi w połączeniu sekwencyjnej instalacji wtrysku LPG ze snorkelem? Przeciez przy sekwencji nie ma przerabiania jakichkolwiek rur ssących - pakujesz snorkel identycznie, jak do auta z benzyną. Ewentualnie - jeśli wystąpi jakieś małe zakłocenie związane ze zmianą dynamiki przepływu powietrza z uwagi na modyfikację dolotu (wydłyużenie rury ssącej po dach) - może okazać się przydatna rekalibracja ECU gazowego.13porte pisze: ... RRC = Range Rover Classic, czyli model sprzed 1995 roku, czyli model przed nastepca (P38) bez komputerow i bajerow i czasemn awet bez ABS (moj niestety ma...)
Duzo sniegu i blota !
m
- SebastianS
-
Racja. Przekonałe mnie. Nie montuj snorkela, to nie będziesz musiał uszczelniać centralki gazu13porte pisze:ze duzo uszczelniania silnika kabli i wtryskiwaczy+sekwencji skrzynki..
ze komputer (spod siedzenia kierowcy) trzeba przeniesc, wiec koszty mega.
Dlatego pytalem czy 'skorka za wyprawke' i czy ktos tak zrobil i u kogo i za ile...
pozdr
m