droga leśna
Moderator: Student
droga leśna
mam pytanko : w jaki sposób się dowiedzieć która droga w lesie ma status publicznej a która nie .Gdzie szukac
?

i ja raz do roku rejskik parotygodniowy zaliczam a takich krótkich wypadów w długie weekendy nie licze bo to głównie w celach konsumpcyjnychkpeugeot pisze:mamy tu na forum jednego poparańca co sie regaci w kabinówkach, ale nie wiem w jakiej dokładnie klasie
ja to tylko raz do roku rejsik po mazurach zaliczam

Forek narazie... 

Temat jest z gruntu pasjonujacy. Szlaban lub znak nie ma dyskusji ale poza tym
Niestety coraz czesciej jest to napis teren prywatny wstep wzbroniony. Wg. rozwazan teoretycznych droga to cos takiego co jest gdziekolwiek oznaczona jako droga np. GPS, mapa podkladowa w najlepszej skali. Ta interpretacje mialem okazje przedstawic dwa lata temu zwierzchniczce strazy lesnej (naprawde byla pci zenskiej) i nie doczekalem sie konkretnej odpowiedzi. Niestety trzeba to powiedziec ze jakby byl u nas w kraju naprawde pozadek to bysmy se raczej tak prywatnie po tych lasach nie pojezdzili. Co prawda jakby ten pozadek byl to co drugi zagajnik wysypiska wjeskiego smieci tez by nie bylo.

A ja to przez Zambrów ze 2 razy w tygoniu leceRhodos pisze:okkpeugeot pisze:jak lecę na mazury to zawsze przez twoje miasto, jak będe jechał to dam znac to się spikniemy
a gdzie masz swój port docelowy?
bo ja nad Tałtowiskiem urzęduje ostatnimi laty

Wracając do tematu do lasu nie wolno i koniec no chyba że jesteś leśniczym....
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
dokładnie tak.Komodor pisze:Obawiam się, że jest jeszcze śmieszniej. Wg interpretacji Straży Leśnej podpartej kwotą 100 zł jest to każda droga biegnąca przez las która nie jest wyraźnie oznakowana jako publiczna albo nie prowadzi do siedzib ludzkich.
a jeżeli siedziba ludzka jest budynkiem służbowym lasów państwowych to sie nie liczy i tez jest zakaz na takich drogach.
z założenia wszystkie drogi na terenach leśnych poza publicznymi są objęte zakazem.
amen.
#noichuj
[i][color=brown]Temat jest z gruntu pasjonujacy. Szlaban lub znak nie ma dyskusji ale poza tym
Niestety coraz czesciej jest to napis teren prywatny wstep wzbroniony. Wg. rozwazan teoretycznych droga to cos takiego co jest gdziekolwiek oznaczona jako droga np. GPS, mapa podkladowa w najlepszej skali. Ta interpretacje mialem okazje przedstawic dwa lata temu zwierzchniczce strazy lesnej (naprawde byla pci zenskiej) i nie doczekalem sie konkretnej odpowiedzi. Niestety trzeba to powiedziec ze jakby byl u nas w kraju naprawde pozadek to bysmy se raczej tak prywatnie po tych lasach nie pojezdzili. Co prawda jakby ten pozadek byl to co drugi zagajnik wysypiska wjeskiego smieci tez by nie bylo.[/i][/color]
Temat jest uregulowany w ustawie o lasach. Generalnie "nie lzia" po lesie jeździć chyba, że:
1. jesteś leśnikiem w miejscowym nadlesnictwi,
2. policja, straż, park narowowy itp. - na służbie,
3. droga je udostępniona dla ruch pojazdów mechanicznych (do sprawdzenia w gminie),
4. masz papier od miejscowego nadleśniczego,

Temat jest uregulowany w ustawie o lasach. Generalnie "nie lzia" po lesie jeździć chyba, że:
1. jesteś leśnikiem w miejscowym nadlesnictwi,
2. policja, straż, park narowowy itp. - na służbie,
3. droga je udostępniona dla ruch pojazdów mechanicznych (do sprawdzenia w gminie),
4. masz papier od miejscowego nadleśniczego,