uaz
Moderator: Student
- UAZ Adventure
dokladnie rzecz biorąc to reduktora nie trzeba przerabać więc można by polemizować, trzeba jedynie zmotać mocowanie reduktora, wałek (skrzynia reduktor) i wały i wszystko hulaUAZ Adventure pisze:Będę łaskawszy, reduktor od Gaz-a nie pasuje do Uaz-a bez przeróbek

hehehe

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Re: uaz
ale po co ?kris312 pisze:panowie mam pytanko czy do uaza pasuje reduktor od gaza .
reduktor od gieza jest słabszy...

- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
140 KM w Uaz-ie z silnikiem MB dwa lata wytrzymał, ale przed złożeniem auta miał wykonaną reanimacjęPrzemekslaw pisze:ale po co ?kris312 pisze:panowie mam pytanko czy do uaza pasuje reduktor od gaza .

chyba chodzi nie o konie a o 140 kilometrów- z tym bym się zgodziłseba4x4 pisze:140 KM w Uaz-ie z silnikiem MB dwa lata wytrzymał, ale przed złożeniem auta miał wykonaną reanimacjęPrzemekslaw pisze:ale po co ?kris312 pisze:panowie mam pytanko czy do uaza pasuje reduktor od gaza .

UAZ 3151- 1994r jeszcze tylko kilka śrubek...
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Napiszę z niemieckiego - 140 PS, inaczej 103 kW
Jeździło to cały 1999 i 2000r. Poszło dalej i też jeździło. Zawsze mówiłem, że nie ma złych reduktorów od Gazika, bywają źle złożone, za późno regenerowane 
Specjalnie dla przedmówcy:
Koń mechaniczny (KM) – pozaukładowa jednostka mocy. Jednostka mocy w układzie jednostek miar MKS.
1 KM = 75 kGm/s = 735,498 W = 0,9863 HP
Jednostka utworzona na wzór konia parowego (HP) stosowanego w krajach anglosaskich dla porównywania mocy maszyn parowych z koniem. Moc 1 KM odpowiadała mocy zaprzęgu z jednym koniem, 2 KM – z dwoma końmi itd. (w przybliżeniu). Jest to moc brutto oddawana przez konia z pominięciem strat.
Po wprowadzeniu układu SI zastąpiona watem. Nadal często używana do określenia mocy silników spalinowych. Gdy moc podawana jest w obydwu jednostkach, to drugą wartość umieszcza się w nawiasach.

Koń mechaniczny (KM) – pozaukładowa jednostka mocy. Jednostka mocy w układzie jednostek miar MKS.
Jednostka utworzona na wzór konia parowego (HP) stosowanego w krajach anglosaskich dla porównywania mocy maszyn parowych z koniem. Moc 1 KM odpowiadała mocy zaprzęgu z jednym koniem, 2 KM – z dwoma końmi itd. (w przybliżeniu). Jest to moc brutto oddawana przez konia z pominięciem strat.
Po wprowadzeniu układu SI zastąpiona watem. Nadal często używana do określenia mocy silników spalinowych. Gdy moc podawana jest w obydwu jednostkach, to drugą wartość umieszcza się w nawiasach.
No no no gratuluję wiedzyseba4x4 pisze:Napiszę z niemieckiego - 140 PS, inaczej 103 kWJeździło to cały 1999 i 2000r. Poszło dalej i też jeździło. Zawsze mówiłem, że nie ma złych reduktorów od Gazika, bywają źle złożone, za późno regenerowane

A na poważnie- mój znajomek ma taklie coś zmotane i działa, choć reduktor się sypnął raz czy dwa, ale tak jak piszesz- może źle złożony, albo za bardzo zmęczony życiem był poczciwina...
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Na poważnie - przez dwa lata mojego użytkowania wykręciłem około 30 tys km w pracy i zaliczyłem ładnych parę rajdów (Kałużewo, Biedrusko 2x, Ostrzyce, Tczew, Rytel 2x, Drezdenko, Chojnice 2x, Dąbrówka Kościelna). Na imprezy powyżej 200 km jeździł na lawecie (2x). Nawet pucharki wpadły, tak więc można powiedzieć, że nawet zasuwałradecki pisze:
Zapomniałeś dodać, że jeżdziło i owszem- ale na lawecie chyba![]()

A jaki "śliczny" był.............. :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/740 ... f5fa7.html
.......amerikańcki...seba4x4 pisze:

KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
to nadal nie zmienia faktu ze jest slabszy od uazaseba4x4 pisze:Na poważnie - przez dwa lata mojego użytkowania wykręciłem około 30 tys km w pracy i zaliczyłem ładnych parę rajdów (Kałużewo, Biedrusko 2x, Ostrzyce, Tczew, Rytel 2x, Drezdenko, Chojnice 2x, Dąbrówka Kościelna). Na imprezy powyżej 200 km jeździł na lawecie (2x). Nawet pucharki wpadły, tak więc można powiedzieć, że nawet zasuwałradecki pisze:
Zapomniałeś dodać, że jeżdziło i owszem- ale na lawecie chyba![]()
Nie zliczę szalonych pojeżdżonek przy organizowanych przeze mnie imprezach. Naprawdę robił bez zarzutu, może jednak był to wyjątek potwierdzający regułę
![]()
![]()