Jakie wiszące pedały założyc??

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
hubi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Jakie wiszące pedały założyc??

Post autor: hubi » pt mar 05, 2004 7:48 pm

Witam. Panowie od czego pasuja wiszace pedały do Uazika (wiem wiem orginalne uazowski)ale czy jakies inne pasuja ?? słyszałem że od LT ?Czy ktos ma takie załozone i moze cos powiedziec?[/b]

trojkat

Post autor: trojkat » pt mar 05, 2004 7:59 pm

idealnie pasuja z serwem od granady

trojkat

Post autor: trojkat » pt mar 05, 2004 8:08 pm

a i do serwa od granady pasuje pompa od zuka wot technika :lol:

Awatar użytkownika
Władek

Re: Jakie wiszące pedały założyc??

Post autor: Władek » sob mar 06, 2004 5:47 pm

hubi pisze:Witam. Panowie od czego pasuja wiszace pedały do Uazika (wiem wiem orginalne uazowski)ale czy jakies inne pasuja ?? słyszałem że od LT ?Czy ktos ma takie załozone i moze cos powiedziec?[/b]
Witaj!
Ja tego nie robiłem sam, ale życzliwy, który mi takowe zakładał stwierdził bardzo roztropnie, że "z pedałami nie ma żartów"! :o :o :o
Aby było jasne: chodziło mu nie o tych "inaczej" tylko o bezpieczeństwo, wszak od środkowego pedału zaczyna się proces hamowania. Więc jeśli już dokonujesz zmiany to bierz całość oryginalną. A jeśli (jak tutaj mówią) walniesz baobaba to się żaden biegły sądowy czepiał nie będzie, że pedały jakieś felerne. Zdecydujesz inaczej - bierzesz ryzyko na siebie! :lol:
Pozdrawiam!
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » sob mar 06, 2004 9:39 pm

a ztymi pedałami od forda to masz jakies fotki jak masz to poproszę bo przymierzam się do tej przeróbki chyba że ktos z kolegów ma inny patent

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » ndz mar 07, 2004 12:31 am

jako, ze poniekad :) jest to temat aby zrobic wspomagane hample w syfie to przy okazji pozwole sobie...

Poszukuje serwa przelotowego od Wołgi Gaz-2410. Ma ktos cos takiego i chciałby sie tego pozbyc? A moze ktos wie gdzie na jakim szrocie sterczy jakas wolga 2410?
Z gory dzieki za pomoc.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

Awatar użytkownika
pilmar

Post autor: pilmar » ndz mar 07, 2004 9:49 am

RudeBoy pisze:jako, ze poniekad :) jest to temat aby zrobic wspomagane hample w syfie to przy okazji pozwole sobie...

Poszukuje serwa przelotowego od Wołgi Gaz-2410. Ma ktos cos takiego i chciałby sie tego pozbyc? A moze ktos wie gdzie na jakim szrocie sterczy jakas wolga 2410?
Z gory dzieki za pomoc.
ja założyłem serwo i pompę hamulcową od żuka - działa super,
tylko w pompie trzeba gwinty przerobić pod przewody uazowskie,
żukowska pompa ma podobne parametry jak uazowska, zastanawiałem się tylko czy serwo wyda, ale jest OK.
POLECAM :)2 :)2

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » pn mar 08, 2004 4:57 am

No ale widzisz... serwo z Wolgi 2410 to takie specjalne serwo.. bo mozna je na dachu np zamontowac... :) = nie trzeba pedalow przerabiac...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » pn mar 08, 2004 7:19 am

Najlepiej i najłatwiej założyć pedały od merca 123 wraz serwem wiercisz tylko 5 otworów w grodzi, Do tego idealnie pasuje bez żadnych przeróbek pompa żuka . Dodatkowo jeszcze kupuje się redukcje na rurki hamulcowe z dużego gwintu na mały i ok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”