Oceńcie czy warto go kupić
Moderator: Student
- maciejmlynarz
Oceńcie czy warto go kupić
Powiedzcie co myslicie o tym autku. Czy warto kupować a jaśli tak to co należałoby jeszcze w nim przerobic aby pobawić się w terenie.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4223508
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4223508
Im mniej w nim zrobisz tym bardzej się "pobawisz" w terenie.
A jak bys kolorek zostawił to i innym byś humor poprawił
A jak bys kolorek zostawił to i innym byś humor poprawił

http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
-
-
- chiquito83
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- zibismoke01
-
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- maciejmlynarz
No i nabyłem ten wynalazek. Dziś wieczorkiem powinien wylądować pod domem. Jedzie na lawecie. Podobno gaźnik wymaga regulacji no i szkoda mi troszke tych opon. Dowiedziałem się o nim tego, że:
-pod maską pracuje silnik z żuka
-stoi na przespawanych felgach od Honkera
-zbiornik paliwa wywalony ma na pake tak samo jak akumulator 160Ah
-kangur wspawany na stałe w rame (zastanawiam się czy warto go ruszać)
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- maciejmlynarz
Wiesz Przemekslaw szukałem czegos w teren juz 2 lata z założeniem ze nie chce przekroczyć 5tys. Z kim bym nie rozmawiał to typy były różne. Od Suzuki Samuraja przez Vitare, Patrola aż po Pajero. A ja się pytam jak to ma się zmiescić w moich skromnych funduszach. No to wymysliłem (może naiwnie) że dam 4 koła i za reszte popracuje nad autem.
Czemu mówisz że z kangurem lipa? I co sądzisz o reszczie podzespołów? Ma sens to poszerzenie, wspomaganie i silnik od żuka? I co do opon, bo widziałem że były głosy aby je zmienić, czy te nie poradzą sobie w terenie?
Czemu mówisz że z kangurem lipa? I co sądzisz o reszczie podzespołów? Ma sens to poszerzenie, wspomaganie i silnik od żuka? I co do opon, bo widziałem że były głosy aby je zmienić, czy te nie poradzą sobie w terenie?
-
-
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
czy ja dobrze wnioskuje kupiłeś to coś bez oglądania??maciejmlynarz pisze:No i nabyłem ten wynalazek. Dziś wieczorkiem powinien wylądować pod domem. Jedzie na lawecie. Podobno gaźnik wymaga regulacji no i szkoda mi troszke tych opon. Dowiedziałem się o nim tego, że:

Kolega ma jak wida cułańską fantazjęgÓral świętokrzyski pisze:czy ja dobrze wnioskuje kupiłeś to coś bez oglądania??maciejmlynarz pisze:No i nabyłem ten wynalazek. Dziś wieczorkiem powinien wylądować pod domem. Jedzie na lawecie. Podobno gaźnik wymaga regulacji no i szkoda mi troszke tych opon. Dowiedziałem się o nim tego, że:

UAZ 3151- 1994r jeszcze tylko kilka śrubek...
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
jestem tego samego zdaniawieprzowina pisze:nie to żebym się czepiał, ale jak słyszę albo czytam w opisach aukcji - "nie jeździ bo trzeba wyregulować gaźnik" rozumiem to jako - nie jeździ bo silnik umarł, być może z całym układem napędowym.maciejmlynarz pisze:.... Jedzie na lawecie. Podobno gaźnik wymaga regulacji ....

@maciejmlynarz a jak stan techniczny

- maciejmlynarz
maciejmlynarz pisze:Juz wam mówie jak to wygląda. Po autko jechał ojciec. Zadzwonił i z otrzymanej relacji wiem, że silnik chodzi tylko w miare schodzenia ze ssania zaczyna się dławić. Co do napędów: Przód ciągnie a reduktora nie było jak sprawdzić.
jak to nie było jak sprawdzić?? to nawet kawałek nim nie przejechał czy co

- maciejmlynarz
co z tego że się da się go włączyć i wyraźnie da się odczuć jego działanie jak nie wiem, czy w cięższym terenie coś mu odbije (nie będzie się rozpinał czy inne takie). Gdybym tylko dostał urlop to sam bym sobie pojechal a tak widzicie... opieram sie o relacje telefoniczne. Zresztą wolę być pesymistą i ostrożnie mówić o tym, że działa niż rzucić w poscie głośne HURA a potem pisać co zrobić bo napędy nie chodzą. Jutro postaram się napisać co i jak z tym sprzętem, a przynajmniej napedy posprawdzam. Zobaczymy co z tego wyjdzie a potem będę liczył na konstruktywną krytykę i jakieś rady.
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Chcesz nam wcisnąć że to jedyne od 2 lat na rynku autko 4x4 w kwocie do 5 tysięcy??maciejmlynarz pisze:Wiesz Przemekslaw szukałem czegos w teren juz 2 lata z założeniem ze nie chce przekroczyć 5tys. Z kim bym nie rozmawiał to typy były różne. Od Suzuki Samuraja przez Vitare, Patrola aż po Pajero. A ja się pytam jak to ma się zmiescić w moich skromnych funduszach.