Przeguby w UAZie
Moderator: Student
Przeguby w UAZie
Ponieważ GAZ66 ma podobne przeguby w przednim moście jak Uaz mam jedno pytanko - jakich i czy w ogóle wymagają zabiegów eksploatacyjnych, czym to smarować, itp.?
Pozdrawiam Malibu
Pozdrawiam Malibu
Re: Przeguby w UAZie
Panie Kasprol! Pan wiesz wszystko, pomóż nowemu człowiekowi!malibu pisze:Ponieważ GAZ66 ma podobne przeguby w przednim moście jak Uaz mam jedno pytanko - jakich i czy w ogóle wymagają zabiegów eksploatacyjnych, czym to smarować, itp.?
Pozdrawiam Malibu
Malibu! Ja tu jestem jeszcze leszcz (i pewnie jeszcze długo nim zostanę) więc Ci nie bardzo jak mam doradzić ale zaraz się spece odezwą, jak tylko łykend minie!

Władek - Kraków
0,5 kg smaru łt 43 na przegubmalibu pisze:Ponieważ GAZ66 ma podobne przeguby w przednim moście jak Uaz mam jedno pytanko - jakich i czy w ogóle wymagają zabiegów eksploatacyjnych, czym to smarować, itp.?
Pozdrawiam Malibu
- Slawquu
- Kontaktowanie:
pilmar pisze:0,5 kg smaru łt 43 na przegubmalibu pisze:Ponieważ GAZ66 ma podobne przeguby w przednim moście jak Uaz mam jedno pytanko - jakich i czy w ogóle wymagają zabiegów eksploatacyjnych, czym to smarować, itp.?
Pozdrawiam Malibu
smaru nigdy nie zawiele...smaruj zgłową żeby nie za dużo i nie za mało ...w sumie lepiej niech bedzie wiecej

UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...
Troche sie nazbierało gratów...
Władek pisze: Panie Kasprol! Pan wiesz wszystko, pomóż nowemu człowiekowi!
Malibu! Ja tu jestem jeszcze leszcz (i pewnie jeszcze długo nim zostanę) więc Ci nie bardzo jak mam doradzić ale zaraz się spece odezwą, jak tylko łykend minie!

w czym problem ?
ŁT43 ale uwaga!
Patrz przypowiesc:
Byla sobie budowa a na tej budowie betoniarka z operatorem.
Pech chcial ze betoniarka sie zepsula - ukrecila sie oska ataku.
Przychodzi kierownik budowy i mowi do operatora:
- No ladnie Kowalski!!! Tak zescie smarowali.. smarowali.. az oska wziela i ugnila!
A na to operator:
- Panie kierowniku!!! Slowo daje!!! Dwa lata temu ostatnio smarowalem!!!

Patrz przypowiesc:
Byla sobie budowa a na tej budowie betoniarka z operatorem.
Pech chcial ze betoniarka sie zepsula - ukrecila sie oska ataku.
Przychodzi kierownik budowy i mowi do operatora:
- No ladnie Kowalski!!! Tak zescie smarowali.. smarowali.. az oska wziela i ugnila!
A na to operator:
- Panie kierowniku!!! Slowo daje!!! Dwa lata temu ostatnio smarowalem!!!

major
samurai SJ700
samurai SJ700
przeguby w Uazie c.d.
O.K. też jestem za w miarę częstym smarowaniem przegubów, sęk w tym że tak na pierwszy "rzut oka " to zajebiście trudno się tam dostać coby ich posmarować?
ano trudno ale nikt nier mówił że łatwo będzie....
z doświadczenia wiem że najlepiej to ŁT z olejem przekładniowym, wymieszać w takeij proporcji coby sie lało jak miód.
oczywiście leprzy jest molibdenowy ale .......drogo......
z doświadczenia wiem że najlepiej to ŁT z olejem przekładniowym, wymieszać w takeij proporcji coby sie lało jak miód.
oczywiście leprzy jest molibdenowy ale .......drogo......
Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
NIE pisać mi PW, mail w profilu.