resory - zamienniki

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Władek

resory - zamienniki

Post autor: Władek » pt mar 26, 2004 7:09 pm

Witam!
Proszę o informację: czy istnieją a jeśli tak to od jakich samochodów zamienniki resorów oryginalnych do UAZ-a?
Będę wdzięczny za tę informację. Czy ktoś z Koleżeństwa ma takie zamontowane? Interesuje mnie ewentualna możliwość zamontowania do UAZ-a resorów, które przy tej samej wytrzymałości (jak w oryginałach) pracowałyby brdziej "miętko" - jakieś parabole kulowane z fosforanowaniem? :lol:
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » sob mar 27, 2004 11:12 pm

:o :o :o :evil: :evil: :evil:
No i co jest? Nikt nic nie wie? A może nie ma takich zamienników? Napiszcie więc, proszę, że nie ma! Będę miał jaśniej "w tym temacie".
Władek - Kraków

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob mar 27, 2004 11:27 pm

W tarmocie sprzedają takie ramy przód wachacze tył na zmienionych resorach twierdzą że bardzo cywilizuje auto i znacznie poprawia wykrzyż czyli właściwości terenowe
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » ndz mar 28, 2004 11:22 am

klucz13 pisze:W tarmocie sprzedają takie ramy przód wachacze tył na zmienionych resorach twierdzą że bardzo cywilizuje auto i znacznie poprawia wykrzyż czyli właściwości terenowe
Szanowny Kolegu Klucz13! Ja człowiek nieuczony jestem i o wyjaśnienie proszę. Co to znaczy: ramy przód wahacze tył? Na zmienionych resorach? - to znaczy - jak rozumiem - "podchodzących do tych ram i wahaczy? Na czym to polega? Będę bardzo zobowiązany za wyjaśnienie (i mój kręgosłup też! :lol: ).
W ten mokry niedzielny poranek - pozdrawiam i dziękuję!
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » ndz mar 28, 2004 11:32 am

też myślałem o jakis zamiennikach- myslałem ,szukałem aż sprężyny i wachacze zapodałem teraz już żadne resory mnie nie unteresują(pomyśl o tym bo warto- dużo więcej roboty ale efekt wart grzechu )jeżeli ta przeróbka okaże się bezawaryjna to uaz muj jeszcze nie raz pokaże.......rogi

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » ndz mar 28, 2004 11:45 am

borman pisze:też myślałem o jakis zamiennikach- myslałem ,szukałem aż sprężyny i wachacze zapodałem teraz już żadne resory mnie nie unteresują(pomyśl o tym bo warto- dużo więcej roboty ale efekt wart grzechu )jeżeli ta przeróbka okaże się bezawaryjna to uaz muj jeszcze nie raz pokaże.......rogi
Bormanie! Sprężyny z przodu - jak rozumiem i wahacze z tyłu? Kto robi takie "zmoty" i jak się to kształtuje cenowo? Mosty zostają te same? Jakieś inne "niespodzianki" w czasie takiej zmiany?
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » ndz mar 28, 2004 12:16 pm

wachacze i sprężyny (tak jak np w RR) sam sobie zmotalem - narazie wszystko jest na etapie testów , ale jedno jest pewne - do resora nie wracam. materiał na przód (wachacze , amory , sprężyny . panhard, bycze jaja ,arkusz blachy 5 mm ,- ok 1000 zl) materiały pozaklasowe ze szrotu to ok 500 zł

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”