Odwracanie felg? Jaki najlepszy sposób
Moderator: Student
Odwracanie felg? Jaki najlepszy sposób
Ma ktoś doświadczenie w odwracaniu felg? Jaki jest najlepszy sposób? Wycięcie i odwrócenie w drugą stronę tarczy, czy jakiś innym bajer? Z góry dzięki za pomoc
w miejscu zgrzewów wiercimy otwory cos koło 24mm styknie, następnie zapierając lewarek o sufit wyciskamy środek felgi, po wyciśnięciu wszystkie części zawozimy do tokarza w celu zespawania.(nie pytaj po co do fachowca poprostu tak zrób
)
Będzie pan zadowolony
było na forum kilka razy troche chęci i znajdziećie zdięcia też były
@gwidon zmieni ci się ET fegi, pozatym nie masz felg od UAZa tylko najprawdopodobnie od GAZa bo UAZ miał 15`
opłaca się to zrobić jak zakładasz dużo wieksze opony.

Będzie pan zadowolony

było na forum kilka razy troche chęci i znajdziećie zdięcia też były
@gwidon zmieni ci się ET fegi, pozatym nie masz felg od UAZa tylko najprawdopodobnie od GAZa bo UAZ miał 15`
opłaca się to zrobić jak zakładasz dużo wieksze opony.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
tak jak powiedział kolega
ale nie wiercić ręczną wiertarką bo ręce pourywa ,
ja robiłem tak że wierciłem wiertłem 5, 8 , 10, a puźniej rozwiertakiem , bo jak próbowałem dużym od razu to była masakra a wiercenie wiertłem 20 tototalna porażka porozrywa , poszarpie ,
i jeśli nie umiesz spawać to bez gadania to spawacza , nie ma co ryzykować
ale nie wiercić ręczną wiertarką bo ręce pourywa ,
ja robiłem tak że wierciłem wiertłem 5, 8 , 10, a puźniej rozwiertakiem , bo jak próbowałem dużym od razu to była masakra a wiercenie wiertłem 20 tototalna porażka porozrywa , poszarpie ,
i jeśli nie umiesz spawać to bez gadania to spawacza , nie ma co ryzykować
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Witam
Ja jestem właśnie już po takiej operacji, i u mnie wyglądało to następująco:
wycięcie środka flexem ( moje felgi nie byłu zgrzewane tylko spawane od wewnątrz tak jak felgi w zachodnich autach)
następnie zostały odwrócone i ciasno nabite oraz ustawione z metra
potem zawiozłem to wszystko do zakładu prostującego felgi stalowe i tam ustawiono je na profesjonalnej maszynie , potem zespawałem to do kupy i ponownie nieznaczna korekta u fachmana.
Zaznacze jeszcze że moje fele były fabrycznie nowe i teraz po założeniu opon bez problemu dały sie wyważyć , uzyskałem 3 cm więcej odsadzenia niż były przed operacją ale uzyskać można więcej.
pzdr
Mariusz
Ja jestem właśnie już po takiej operacji, i u mnie wyglądało to następująco:
wycięcie środka flexem ( moje felgi nie byłu zgrzewane tylko spawane od wewnątrz tak jak felgi w zachodnich autach)
następnie zostały odwrócone i ciasno nabite oraz ustawione z metra
potem zawiozłem to wszystko do zakładu prostującego felgi stalowe i tam ustawiono je na profesjonalnej maszynie , potem zespawałem to do kupy i ponownie nieznaczna korekta u fachmana.
Zaznacze jeszcze że moje fele były fabrycznie nowe i teraz po założeniu opon bez problemu dały sie wyważyć , uzyskałem 3 cm więcej odsadzenia niż były przed operacją ale uzyskać można więcej.
pzdr
Mariusz