GłUPIE PYTANIE NOWICJUSZA
Moderator: Student
GłUPIE PYTANIE NOWICJUSZA
PYTANIE CZY DA SIę ZłąCZYC BEZ DUżYCH KOMLPIKACJI SKRZYNIE UAZA Z SILNIKIEM MERCEDESA DIESLA. OBECNIE SKRZYNIA JEST TYLKO JEST POD MAłYM KąTEM I CO CHWILE WYSYPUJE SIE TARCZA???? DA SIE TO JAKOS NORMALNIE POSKłADAC???? BO JEST TAKI UAZIK DO SPRZEDANIA I NIE WIEM CZY SIE BRAC ZA NIEGO CZY NIE???? PROSZE O RADE
a przycisk zmień to już nie widać?? Poza tym dzień dobry 
a tak w ogóle to:
1. tak da się bez problemu trzeba tylko do kryzy merca dorobić blachę żeby skrzynie uaza dało się przykręcić
2. skoro nie masz bladego pojęcia czy się da to daj zarobić trochę grosza komuś kto wie jak to zrobić... uszczęśliwisz 2 osoby: kogoś komu wpadnie trochę grosza i siebie bo pójdzie wszystko ładnie składnie i bez zbędnego przeklinania.

a tak w ogóle to:
1. tak da się bez problemu trzeba tylko do kryzy merca dorobić blachę żeby skrzynie uaza dało się przykręcić
2. skoro nie masz bladego pojęcia czy się da to daj zarobić trochę grosza komuś kto wie jak to zrobić... uszczęśliwisz 2 osoby: kogoś komu wpadnie trochę grosza i siebie bo pójdzie wszystko ładnie składnie i bez zbędnego przeklinania.
W gorzowie były takie trzy uazy osobiści poznałem gościa który to zrobił na podwórku ale on niestety w przeciwieństwie do Ciebie był świetnym mechanikiem .
To dość poważna przeróbka , wiec zrób jak koledzy zaproponowali daj komuś zarobić , ale komuś kto się na tym zna , a sam możesz zrobić inaczej , wsadź silnik mecra z oryginalną skrzynią biegów , i załatw sobie reduktor og gaza 69 i połącz , lub daj do przerobienia reduktor do uaza , to prostsze rozwiązanie różnica będzie tylko w umiejscowieniu dźwigni przekładni reduktora
To dość poważna przeróbka , wiec zrób jak koledzy zaproponowali daj komuś zarobić , ale komuś kto się na tym zna , a sam możesz zrobić inaczej , wsadź silnik mecra z oryginalną skrzynią biegów , i załatw sobie reduktor og gaza 69 i połącz , lub daj do przerobienia reduktor do uaza , to prostsze rozwiązanie różnica będzie tylko w umiejscowieniu dźwigni przekładni reduktora
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
No dobra wszystko ładnie i bardzo pięknie ale teraz mam dopiero problem, który polega na tym, że nie mam zielonego pojęcia jaki ja mam silnik w swoim samochodziku...
Wiec, może ktoś byłby w stanie mi pomóc.
Po pierwsze jest to silnik od MB
Oczywiście ON
Doliczyłem sie 4-ech tłoczków
i co dalej....
Gościu mówił że to jakiś 2,2 ale takich nie ma w MB za dużo ja tylko jeden taki znalazłem ale wątpię żeby to był akurat ten. Wiec może jakieś sugestie..
Bo skrzynia mnie bardzo denerwuje ponieważ... na dwójce ciągnie elegancko, na trójce za duże przełożenie, a po za tym jeszcze wyskakuje, wiec chciałbym ja zmienić. Proszę was bardzo o Pomoc w rozwiązaniu tych problemów, najgorzej jest z tym ruszyć, bo to poczatek, potem będę was już mniej męczył.

Po pierwsze jest to silnik od MB
Oczywiście ON
Doliczyłem sie 4-ech tłoczków
i co dalej....
Gościu mówił że to jakiś 2,2 ale takich nie ma w MB za dużo ja tylko jeden taki znalazłem ale wątpię żeby to był akurat ten. Wiec może jakieś sugestie..

LAND ROVER DISCOVERY 96'
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
PASSAT B5 1.9 TDI 152 KM 336NM
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
wszystko pieknie ladnie ale chyba ktos zapomnial o tym ze caly zestaw jest dosyc dlugi i trzeba redyktor przeniesc nieco do tylusys-kom pisze:dokładnie
a reduktor od uaza trzeba troszkę przerobić ,
zrobić nowe mocowanie , bo inaczej będzie się bujał
wstawić łożysko na wejściu wstawić mocowanie łożyska i przerobić wałek ataku tak żeby na niego złożyć wał

a co do walka to nic nie trzeba przerabiac bo wieloklin pasuje na flansze uaza bez zadnych przerobek

Ostatnio zmieniony pn lip 14, 2008 9:18 am przez Bart03, łącznie zmieniany 1 raz.
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Znajdź numer silnika, to odcyfrujesz pojemność. O ile mnie pamięć nie zawodzi to jeśli nr zaczyna się od 614 to ma 2,0l; 615 - 2,2; 616 - 2,4.
Jest spore prawdopodobieństwo, że to 2,2 z puchatka (W115) albo wczesnej beczki, bo regulator pompy jeszcze na podciśnieniu.
Jest spore prawdopodobieństwo, że to 2,2 z puchatka (W115) albo wczesnej beczki, bo regulator pompy jeszcze na podciśnieniu.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Słabo szukasz
http://mb.auto.pl/component/option,com_ ... Itemid,40/ - tu jest trochę danych.
Te silniki były montowane w beczkach dość krótko, po podniesieniu mocy 2,0 wycofali z produkcji 2,2, za to w puchatku 2,2 gościł długo.

Te silniki były montowane w beczkach dość krótko, po podniesieniu mocy 2,0 wycofali z produkcji 2,2, za to w puchatku 2,2 gościł długo.
SJ416
-
- Kontaktowanie:
Jak 3,0 nie jest od 124 albo nowszego gada to bedzie pasowalo. Kolego powiem ci ze strasznie kombinujesz. Jedz do kogos kto ma o tym pojecie to powie ci co masz za silnik i doradzi co z calym fantem zrobic. Nam ciezko sie domyslic jaki masz numer na tym silniku bo na zdjeciach widac tylko jego gore a jasnowidzami nie jestesmy. Podaj numer silnika ktory jest zazwyczaj nabity na bloku to ci powiemy co to za silnik ale jak nie masz o tym pojecia to zadnymi kluczami go nie dotykaj. Mozesz co najwyzej poglaskac. 

WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Mam pytanie jak stare silniki z beczki znosza uturbianie..
Bawił sie ktoś w to czy nikt nie probował..
Bo mój 2,2 jest troche słaby wiec jak tylko uporam sie z podstawowymi sprawami to przyjdzie czas na silnik. Wiec mysle albo turbo do tego co mam albo 3.0

LAND ROVER DISCOVERY 96'
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
AUDI B4 Cabrio V6 2.8