Skrzynia biegów 5 od Lublina
Moderator: Student
Skrzynia biegów 5 od Lublina
Czy ktoś ma taką zmotę silnik andoria skrzynia biegów 5 biegowa lublin jakaś skrzynka rozdzielcza z reduktorem(no właśnie od czego) i jak to wszystko złozyć do kupy i jak to się sprawdza
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
z tego co sie od ludzi dowiedzialem kiedys jak szukalem, bo tez mialem chec to zalozyc, to w roburze jest odwrotnie z wyjsciem na naped przedniego mostu niz w uazie gdyz glowka jest po lewej stronie czyli mosty trzaby wymieniac chyba od szerokiego lub reduktor przewrcac
Zapytaj dokladnie jagody bo on tak jakos ma to u siebie zmotane i to z calkiem dobrym skutkiem

Zapytaj dokladnie jagody bo on tak jakos ma to u siebie zmotane i to z calkiem dobrym skutkiem

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

jezeli to jest ten sam co w pewnej kwiaciarni czerwona farbą stjuningowali i 33 dali . To jest teraz do sprzedania. oczywiscie sprzedajacy wystawil cene zaporowa zeby zona mu sie nie czepiala ze nie sprzedajeczesław&jarząbek pisze:mój mechanikes se coś takiego zrobił...połączył na sztywno poprzez dorabianie kół zębatych i przeróbke obudów skrzynie 5 z lublina i reduktor z aro 243...z czego powstał uaz pięciobiegowy

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ale juz wiesz czemuMag69 pisze:Rzeczywiscie zaporowa ........ widziałem na Wójtowej ,Drako pisze: To jest teraz do sprzedania. oczywiscie sprzedajacy wystawil cene zaporowa zeby zona mu sie nie czepiala ze nie sprzedajebo kasa potrzebna a on teren lubi
juz se co nieco o właścicielu pomyślałem![]()

Reduktor od Robura pasuje idealnie, sam mam taki z silnikiem i skrzynią mesia. Wszystko pasuje, wyjście na przód i tył jest z prawej strony(w osi), Konieczne będzie skracanie wałów. Jest też wersja reduktora z wyściem na wałek mocy (np. do wciągarki) . Poszukaj na forum już o tym pisano, podana była nawet cena takiego reduktora. Motanie reduktora UAZowego też przerabiałem i nie polecam.
A teraz ta gorsza strona
Niby wszstko mam dobrze zmotane a ciągle jestem nie zadowolony. Ato drgania, jakieś wibracje w pewnych zakresach obrotów, lekkie szarpnięcia przy ruszaniu. Znaczy to tyle że trzeba robić precyzyjnie i z głową, najlepiej ucząc sie na cudzych błedach. Własne kosztują i wq..ją. Wiem to.
A teraz ta gorsza strona

Krótki wałek na krzyżakach (ok 40 cm). Zrobiony z uazowego, każdy tokarz to zrobi. Do tego redukcje aby ten wałek można było przykręcić do skrzyni i reduktora (też tokarz).klucz13 pisze:Z tego co trybię to szarpnięcia są wynikiem jakiś drobnych luzów częstą przyczyną jest łożysko oporowe
Które łożysko?
A jak łączyłeś skrzynie z reduktorem?
Masz może jakieś zdjęcia bardzo by mi pomogłyKAZIK pisze:Krótki wałek na krzyżakach (ok 40 cm). Zrobiony z uazowego, każdy tokarz to zrobi. Do tego redukcje aby ten wałek można było przykręcić do skrzyni i reduktora (też tokarz).klucz13 pisze:Z tego co trybię to szarpnięcia są wynikiem jakiś drobnych luzów częstą przyczyną jest łożysko oporowe
Które łożysko?
A jak łączyłeś skrzynie z reduktorem?
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Po długich konsultacjach silnikowcy i handlarze od lublinow stwierdzili że różnica pomiędzy 4C90 a 4CT90 polega tylko na innych kolektorach i turbinie reszta wszystko identyczne i że przez turbine szybciej padają motory.Jak na razie klamka zapadła montuję 4C90 do uazowskij skrzyni biegów a jak nie będzie się sprawdzać będę motał dalej aż będzie mi odpowiadać