Poradźcie coś panowie- poza stwierdzeniem że oryginał jest najlepszy

Moderator: Student
Pewnie liczy na to, ze jak zmieni wszystko to bedzie mial calkiem zajebista fureGrzegorz G. pisze:To już jest naprawdę paranoja. Kup jakieś isuzu choćby.Ja wiem - paliwo drogie a taki pomnik wiele go nie zużyje...
A co mi tam: maiłeś już uaza i tak naprawdę to na co liczysz - że tym razem będzie jeździło, czy że będzie tanio...
To się nazywa konkretna odpowiedź.witajcie
proponuje "nabój" od daihatsu rocky 2.8 TD
zestaw silnik ze skrzynką i reduktorem
do dorobienia wały tylko
do przeróbki dolna cześć ściany grodziowej
wchodzi pięknie, jeździ super
pozdro
lepszy silnik starszego typu - rozrząd na kołach
Ciekawe jak jest zestopniowana skrzynia do takich mostów i czy przy uazie da sie tym ruszyć z miejsca3.363 To diesel
3.909 to Benzin
Jak chcesz mieć mniej problemów a mieć Uaza to oddaj auto do porządnego remontu do porządnej firmy lub człowieka. Autko wyremontują, poprawią fabrykę w granicach rozsądku dopieszczą i będziesz zadowolony. Jeszcze raz powtarzam oddaj auto do remontu w porządne ręce. Na forum znajdziesz kto robi porządnie. Co prawda wymaga to czasu i pieniędzy. W Twoim przypadku to tylko będzie czas. Prosty przykład: kto podczas remontu silnika sprawdza i robi osiowanie łożysk głównych pod wał korbowy, kto wyważa wał korbowy, kto sprawdza osiowość dziur pod tuleje cylindrowe ( tzw. zerowanie), kto sprawdza rozstawienie korb w wale co 180 stopni, kto sprawdza masę tłoków czy jest jednakowa w każdym cylindrze, itp. itd.paranoic_killer pisze:Panowie- rozchodzi się o to że ma to byc uaz (imprezy integracyjne, zabawy w paintball itp itd dla firm), a chciałbym mieć z nim mniej problemów niż z oryginałem. I zauważcie że ani razu nie stwierdziłem ze ma być taniej. Po prostu wiem ile miałem problemu z poprzednim. Poza tym kilka osób z forum ma uazy ze zmienionymi flakami i jakoś jeżdżą, nawet wygrywają rajdy, więc nie mówcie mi że od razu wyjdzie pomnik. Chciałbym tylko żeby było solidniejsze i mniej awaryjne niż oryginał, a dodatkowo mam taką zachciankę żeby np auto hamowało. Wiem wiem- straszne wymagania, ale ja taki upierdliwy jestem..
W połączeniu z kołami 33" i mostami 37/8 albo patrola powinno to robićcezii pisze:Aczkolwiek nasuwa się pytanie czy to z mostami uazowymi o większym przełożeniu będzie działać
Z tego co piszą w dziale rocky-ego to ma on przełożenia w mostach3.363 To diesel
3.909 to Benzin
Didymos
No tak ; rozmiarem kół mozna by trochę tę przepaść zniwelować tylko pytanie do jakiego rozmiaru przyjdzie się posunąćW połączeniu z kołami 33" i mostami 37/8 albo patrola powinno to robić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości