obudowa sprzęgla??
Moderator: Student
obudowa sprzęgla??
Witam. Mam problem a mainowicie pękła mi w uazie górna obudowa sprzęgłai , kołazamachowego problem tkwi w tym iż niemogę zdjąc jej niestety blokuje sie na kole zamachowym a zeby wyszły wszystkie szpilki to trzeba by jeszcze jakieś 5mm próbowałem je wykręcac ale okazało sie że z jednej strony z zewnątrz szpilki maja drobny gwint a z drugiej(w obudowie) mają gruby gwint i mają większą średnicę i niemożna ich wydostac z otworów w silniku jak to można wyjąc? co odkręcic ,rozebrac??
- GikroV
-
Re: obudowa sprzęgla??
Ok, już wiesz jak wymienić, ale zanim zamontujesz nową pomyśl dlaczego tamta pękła... Szkoda żeby nową ten sam los spotkałmotkka pisze:... pękła mi w uazie górna obudowa sprzęgła...

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
[quote="Rafał D"]
inaczej się nie da... jedna śruba jest specjalnie przesunięta na obwodzie.
Faktycznie oznaczenie oszczędzi czasem 4ech przymiarek
[/quot]
Rafał mylisz się... może w nowszych silnikach się nie da.. u mie sie dało i to bez problemu... ja zamontowałem żle i silnik dostawał takich wibracji że nie dało się jechac przy wyższych obrotach
ot ruska technika
Faktycznie oznaczenie oszczędzi czasem 4ech przymiarek

Rafał mylisz się... może w nowszych silnikach się nie da.. u mie sie dało i to bez problemu... ja zamontowałem żle i silnik dostawał takich wibracji że nie dało się jechac przy wyższych obrotach

ot ruska technika
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
no cóż.... opieram swoje sądy na przykładzie swojego pojazdu - widać może być różnie. To by jednak oznaczało, że koło jest "parowane" z wałem a w to nie chce mi się wierzyć. W oryginale parą są koło i docisk i to wynika z ozanaczeń na obu częściach. Ja przy okazji remontu wyważyłem wał z kołem. Wtedy wyszło na jaw, że docisk jest tak przekoszony, że całość staje się nie do wyważeniastef pisze:Rafał D pisze:
Faktycznie oznaczenie oszczędzi czasem 4ech przymiarek[/quot]
ot ruska technika