Wymiana łożyska - most uaza
Moderator: Student
Wymiana łożyska - most uaza
Witam, niestety opcja szukaj dużo mi nie pokazała...
otóz problem...
poleciało mi dwurzędowe łożysko na wałku w przednim moście w uazie - oryginał.
I pytanie - da się jakoś je wymienić bez rozbierania całego mostu??
Odkręciłem, wał, flanszę, pokrywę, wyjąłem pierścień odrzutnika oleju oraz pierwszą część łożyska... co dalej... jak wycisnąć bieżnię z obudowy?? Czy w ogóle się da?? ktoś to przerabiał?
otóz problem...
poleciało mi dwurzędowe łożysko na wałku w przednim moście w uazie - oryginał.
I pytanie - da się jakoś je wymienić bez rozbierania całego mostu??
Odkręciłem, wał, flanszę, pokrywę, wyjąłem pierścień odrzutnika oleju oraz pierwszą część łożyska... co dalej... jak wycisnąć bieżnię z obudowy?? Czy w ogóle się da?? ktoś to przerabiał?
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
mieć silne nerwy i nie poddawać sięcarinus pisze:Mnie tez to czeka.Jest jakaś sprawdzona metoda ustalania luzów bez konieczności wielokrotnego demontowania?

http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
holera... nie chce mi sie... dobrze ze to przedni most, moze włoże mniejszy pierscień dystansujacy ten wewnątrz łożyska i ścisne mocniej śrubą... i tyle... jak sie wysypie całkowicie to będe robił.
Dzieki za Info chociaż nie jest to pocieszająca informacja.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
tylko jak ci się rozpadnie to pomieli wszystko i będzie większy problemstef pisze:holera... nie chce mi sie... dobrze ze to przedni most, moze włoże mniejszy pierscień dystansujacy ten wewnątrz łożyska i ścisne mocniej śrubą... i tyle... jak sie wysypie całkowicie to będe robił.
lepiej rozłożyć i wymienić, ale twoja decyzja
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
- Grzegorz G.
To mnie kolego pocieszyłeś,niech Cie chudy byk na rogi...Naprawdę nie ma sposobu na zgrubne pomiary luzów które należy skasować?Lubię mechanikę ale nie cierpię wkur..cej roboty.benes pisze:mieć silne nerwy i nie poddawać sięcarinus pisze:Mnie tez to czeka.Jest jakaś sprawdzona metoda ustalania luzów bez konieczności wielokrotnego demontowania?
jak nie cierpisz wk...cej roboty to zły samochód wybrałeścarinus pisze:To mnie kolego pocieszyłeś,niech Cie chudy byk na rogi...Naprawdę nie ma sposobu na zgrubne pomiary luzów które należy skasować?Lubię mechanikę ale nie cierpię wkur..cej roboty.benes pisze:mieć silne nerwy i nie poddawać sięcarinus pisze:Mnie tez to czeka.Jest jakaś sprawdzona metoda ustalania luzów bez konieczności wielokrotnego demontowania?

- Grzegorz G.