Fotki wspomagania!!!
Moderator: Student
Fotki wspomagania!!!
Witam!
Ma ktoś może fotki oryginalnego wspomagania do Uaza, właśnie przymierzam się do zakupu chciałbym zobaczyć jak to wygląda.
Jeśli ktoś ma już takie wspomaganie, niech powie o jego wadach i zaletach.
Ma ktoś może fotki oryginalnego wspomagania do Uaza, właśnie przymierzam się do zakupu chciałbym zobaczyć jak to wygląda.
Jeśli ktoś ma już takie wspomaganie, niech powie o jego wadach i zaletach.
- Grzegorz G.
Re: Fotki wspomagania!!!
Nie ma co fotografować. Przekładnia w miejsce starej a pompę to każdy po swojemu mocuje. Warto żeby na oddzielnym pasku była. Wad nie wykryto poza plotkami, że pompa paść lubi, więc niktórzy inną pompę doradzają. Zalety - kierownica paluchów już nie łamie.
Ale to wszystko już było nie raz - warto trochę dział poczytać.
Ale to wszystko już było nie raz - warto trochę dział poczytać.
Grzechu_z_UAZ
- piotrek_uaz
Ja mam taki zestaw orginalny.zyjo pisze:Szukałem,czytałem, lubię być pewny, że nie kupuje kota w worku dlatego prosiłem o fotki.
No a decyzja o wspomaganiu to właśnie ze względu na paluchy, trochę się do nich przywiązałem nie lobię jak są połamane.
Generalnie dziala, jest ok. Pompa rano jak odpalam troche wyje, potem jej przechodzi. Podobno te pompy tak maja.
Ogolnie polecam.
Piotr
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

Długie pagiero osobówka

"
Ja mam taki zestaw orginalny.
Generalnie dziala, jest ok. Pompa rano jak odpalam troche wyje, potem jej przechodzi. Podobno te pompy tak maja.
Ogolnie polecam.
Piotr
Może zrobisz jakieś fotki tego wspomagania, dzisiaj byłem odpalić mojego uaza po trzech tygodniach. Przyjrzałem się komorze silnika i zastanawia mnie jedno, jak zmieścić tam drugie koło pasowe do napędu pompy?
Patrząc na komorę silnika widzę że już teraz śmigło wentylatora przechodzi kilka milimetrów obok koła pasowego umiejscowionego na wale, jeśli ma dołożyć drugie do napędu pompy to nastąpi kolizja( śmigło-koło lub śmigło pasek do pompy). wszystko jest bardzo blisko siebie.
Czy moje obawy są przesadne, może trzeba cofnąć chłodnice, lub wykonać inny manewr. Prosze o fotki komory silnika i porady co wy musieliście zrobić aby zainstalować oryginalne wspomaganie do uaza.
Ja mam taki zestaw orginalny.
Ogolnie polecam.
Piotr
Może zrobisz jakieś fotki tego wspomagania, dzisiaj byłem odpalić mojego uaza po trzech tygodniach. Przyjrzałem się komorze silnika i zastanawia mnie jedno, jak zmieścić tam drugie koło pasowe do napędu pompy?
Patrząc na komorę silnika widzę że już teraz śmigło wentylatora przechodzi kilka milimetrów obok koła pasowego umiejscowionego na wale, jeśli ma dołożyć drugie do napędu pompy to nastąpi kolizja( śmigło-koło lub śmigło pasek do pompy). wszystko jest bardzo blisko siebie.
Czy moje obawy są przesadne, może trzeba cofnąć chłodnice, lub wykonać inny manewr. Prosze o fotki komory silnika i porady co wy musieliście zrobić aby zainstalować oryginalne wspomaganie do uaza.