blokada mostów UAZ

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
morte36

Kontaktowanie:

blokada mostów UAZ

Post autor: morte36 » sob lis 29, 2008 8:49 am

Witam mam pytanie bo jestem w tym temacie zielony. W oryginale uaz nie ma blokady mostów przez co trudniej mu wyjechać jak już utknie. Jak najprościej w uazie dorobić ten patent czy wymienić mosty z auta które je posiada czy może jest jakiś patent do przeróbki oryginalnych mostów uaza i jak wtedy wygląda blokowanie ich czy jakaś śruba w mostach czy dodatkowa dźwignia czy może automatycznie lub elektrycznie?

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » sob lis 29, 2008 8:53 am

:o jeżdzic jezdzić , a nie myslec o blokadach :lol:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
morte36

Kontaktowanie:

Post autor: morte36 » sob lis 29, 2008 9:34 am

No i takie odpowiedzi mnie najbardziej ciśnienie podnoszą. heheh no nic może inni się wypowiedzą. Bo nie wiem czy to jest nabijanie postów czy co.

Ostatnio też się pytałem "co myslicie o ruskich oponach" no to oczywiście odpowiedź "wole nie wyśleć" hehehe ale to tak na marginesie.

Awatar użytkownika
TomaszRT

Post autor: TomaszRT » sob lis 29, 2008 9:40 am

Jak coś takiego Ci już ciśnienie podnosi to rozważ jeszcze raz czy na pewno chcesz uczestniczyć w tym forum...
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » sob lis 29, 2008 10:08 am

Poprostu pouszasz tematy, które nawet ja widziałem zylion razy i jakbyś poszukał to juz dawno miałbys odpowiedź :)3
Jak pomyślę o uzytkownikach, którzy sa na tym forum dłużej ode mnie to dziwię się, że nie odpowiedzą czasem coś dosadniej :lol: :wink:
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
morte36

Kontaktowanie:

Post autor: morte36 » sob lis 29, 2008 10:47 am

hehehe luz z tym podnoszeniem ciśnienia to spoko jestem młody to na zawał nie padnę ale zauważyłem że tak właśnie na forum tutaj to wygląda 5 postów a nie ma odpowiedzi.

Ale spokojnie może mi ktoś kiedyś odpowie tak czy siam szukałem na forum i nie znalazłem a w Google widziałem takie jakieś urządzenie do blokawania ale nie mam pojęcia czy to to.
http://moto.allegro.pl/item475214769_ua ... mostu.html
I jak to działa.

A pyzatym każdy jest dobry w swojej dziedzinie ja jestem programistą i na forum z tym związanym sam udzielam odpowiedzi na banalne pytania, a przynajmniej jak jest zbyt banalne to wkleję linka do podobnych tematów.

Awatar użytkownika
Słoń2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Słoń2 » sob lis 29, 2008 11:39 am

Idzie to zrobic ale jest troche z tym kombinacj!
Jest fajnie wszystko opisane bodajrze na mudmaster4x4 jak to znajde to wkleje link!

Awatar użytkownika
Słoń2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Słoń2 » sob lis 29, 2008 11:44 am

Chyba jednak chodziło o szczecin 4x4http://www.4x4.szczecin.pl/joomla/index.php?op ... &Itemid=50
Tam masz wszystko fajnie opisane!
Ja tez mam zamiar budowac ale brakuje mi orginalnego sprzegiełka z przedniego napedu! Może ma ktos? To prosze na priv!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » sob lis 29, 2008 12:25 pm

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
morte36

Kontaktowanie:

Post autor: morte36 » sob lis 29, 2008 12:32 pm

Ok to już wiem że blokada mostów uaza jest możliwa ok szkoda że nie ma tam żadnych opisów co i jak tylko fotki. I zastanawia mnie gdzie to się montuje i jak obsługuje.

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » sob lis 29, 2008 12:51 pm

morte36 pisze:Ok to już wiem że blokada mostów uaza jest możliwa ok szkoda że nie ma tam żadnych opisów co i jak tylko fotki. I zastanawia mnie gdzie to się montuje i jak obsługuje.
za taką wiedzę to się płaci w warsztatach :)21
blokadę to trzeba mieć mentalną :)21
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » sob lis 29, 2008 3:04 pm

morte36 pisze:Ok to już wiem że blokada mostów uaza jest możliwa ok szkoda że nie ma tam żadnych opisów co i jak tylko fotki. I zastanawia mnie gdzie to się montuje i jak obsługuje.
szukaj użytkownika Gaz99
Blokada ze strony Szczecina to jego patent...skopiowany przez Benesa.
Mówię oczywiście o tej ze sprzęgiełka...i tą polecam :)2

zyjo

Post autor: zyjo » sob lis 29, 2008 3:32 pm

Ja mam taką blokadę co była w linku do allegro, jakoś specjalnie nie odczuwam działania tego ustrojstwa.Może dopiero z raz czułem, że zadziałało i pomogło mi wyjechać po zakopaniu się w piachu, ale czasami właśnie taki jeden raz może uratować tyłek jak sie jest samemu.

zyjo

Post autor: zyjo » sob lis 29, 2008 3:35 pm

Zapomniałem napisać, montuje się w miejsce normalnego mechanizmu różnicowego w tylnym moście.A potem sama działa jak wpadasz w tarapaty.

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » sob lis 29, 2008 3:56 pm

Mówisz o krzywkowej.

Awatar użytkownika
Słoń2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Słoń2 » sob lis 29, 2008 4:45 pm

No ja własnie jestem z kościerzyny i znam dobrze kolege gaza99
jak ktos chce to moge dac namiary!
Albo jak bede niedługo sobie robił to moge jakies dokładniejsze info na ten temat wrzucic!
Jak cos to zapraszam na priv

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » sob lis 29, 2008 5:33 pm

morte36 pisze:hehehe luz z tym podnoszeniem ciśnienia to spoko jestem młody to na zawał nie padnę ale zauważyłem że tak właśnie na forum tutaj to wygląda 5 postów a nie ma odpowiedzi.

Ale spokojnie może mi ktoś kiedyś odpowie tak czy siam szukałem na forum i nie znalazłem a w Google widziałem takie jakieś urządzenie do blokawania ale nie mam pojęcia czy to to.
http://moto.allegro.pl/item475214769_ua ... mostu.html
I jak to działa.

A pyzatym każdy jest dobry w swojej dziedzinie ja jestem programistą i na forum z tym związanym sam udzielam odpowiedzi na banalne pytania, a przynajmniej jak jest zbyt banalne to wkleję linka do podobnych tematów.
A ja pamiętam co najmniej 2 tematy w tymże dziale UAZa dokładnie o tym samym, i nawet sam pisałem trochę... I trzeci raz mi się nie chce... 8)
BTW... Jakby staniały? :wink:
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
morte36

Kontaktowanie:

Post autor: morte36 » sob lis 29, 2008 6:36 pm

zyjo pisze:Ja mam taką blokadę co była w linku do allegro, jakoś specjalnie nie odczuwam działania tego ustrojstwa.Może dopiero z raz czułem, że zadziałało i pomogło mi wyjechać po zakopaniu się w piachu, ale czasami właśnie taki jeden raz może uratować tyłek jak sie jest samemu.
Ale ona działa jak mechanizm różnicowy i dopiero blokuje w określonych sytuacjach np. jak szarpniesz czy jak kiedy się załącza blokada?

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » sob lis 29, 2008 6:45 pm

masz auto kilka dni, a już piszesz o blokadach nie mając nawet pojęcia jak działa dyferencjał i blokada - nikt Cię poważnie traktować nie będzie. Pojeździj najpierw
BTW... Jakby staniały?
posezonowe wyprzedaże...

PS
to jest blokada krzywkowa a nie LSD

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » sob lis 29, 2008 6:56 pm

morte36 pisze:
zyjo pisze:Ja mam taką blokadę co była w linku do allegro, jakoś specjalnie nie odczuwam działania tego ustrojstwa.Może dopiero z raz czułem, że zadziałało i pomogło mi wyjechać po zakopaniu się w piachu, ale czasami właśnie taki jeden raz może uratować tyłek jak sie jest samemu.
Ale ona działa jak mechanizm różnicowy i dopiero blokuje w określonych sytuacjach np. jak szarpniesz czy jak kiedy się załącza blokada?
Tak. Jak się kopiesz, wychodzisz z auta, szarpiesz za lewe koło i się zapina. Jak już niepotrzebna, szarpiesz za prawe i mechanizm puszcza.
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

szychu

Post autor: szychu » sob lis 29, 2008 6:58 pm

Bartmann pisze:Poprostu pouszasz tematy, które nawet ja widziałem zylion razy i jakbyś poszukał to juz dawno miałbys odpowiedź :)3
Jak pomyślę o uzytkownikach, którzy sa na tym forum dłużej ode mnie to dziwię się, że nie odpowiedzą czasem coś dosadniej :lol: :wink:
A już sie bałem że (żylion razy ) umarło ;)

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » sob lis 29, 2008 7:00 pm

Krees pisze: Tak. Jak się kopiesz, wychodzisz z auta, szarpiesz za lewe koło i się zapina. Jak już niepotrzebna, szarpiesz za prawe i mechanizm puszcza.
:)2 :)2 :)21 :)21
@morte 36 polecam udać się do kolegi Google i poszukać co to jest mechanizm różnicowy jak się go blokuje i po co :)2 jest wiele artykułów które to tłumaczą bardzo prosto :)21
a dopiero bogaty w tą wiedzę pytaj o którą blokadę ci chodzi i czy tak naprawdę jest ci ona w ogóle potrzebna :)21
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”