Serwo - coś nie tak
Moderator: Student
Serwo - coś nie tak
Witam!
Mam problem, po naciśnięciu pedału hamulca koła hamują nawet dość dobrze ale cały czas pedał wchodzi głębiej (pedały podwieszane). W trakcie naciskania spod maski dochodzi piskliwy dźwięk, zaobserwowałem, że po naciśnięciu hamulca (w końcowej fazie) serwo się rozszczelnia /rozszerza i dźwięk powstaje właśnie na skutek uciekającego powietrza.
Czy moje serwo jest już całe do wymiany?
Czy można je naprawić, albo czy można z tym jeździć?
Mam pompę hamulcową dwustopniową taką:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=495310500
Zdarzył się to komuś?
Mam problem, po naciśnięciu pedału hamulca koła hamują nawet dość dobrze ale cały czas pedał wchodzi głębiej (pedały podwieszane). W trakcie naciskania spod maski dochodzi piskliwy dźwięk, zaobserwowałem, że po naciśnięciu hamulca (w końcowej fazie) serwo się rozszczelnia /rozszerza i dźwięk powstaje właśnie na skutek uciekającego powietrza.
Czy moje serwo jest już całe do wymiany?
Czy można je naprawić, albo czy można z tym jeździć?
Mam pompę hamulcową dwustopniową taką:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=495310500
Zdarzył się to komuś?
- Grzegorz G.
Re: Serwo - coś nie tak
Przede wszystkim masz zepsutą pompę - przepuszcza i dlatego pedał wchodzi w podłogę. Serwo nie koniecznie masz złe...
Grzechu_z_UAZ
Pompa wygląda na nówkę, poprzedni właściciel wspomniał o wymianie.
Ale kojarzę że jak zmieniałem koła to lewe przednie było mokre od czegoś, możliwe że tam spiernicza płyn hamulcowy tylko czy to by był ten objaw wpadającego pedału hamulca?
No a sprawa dziwnego dźwięku przy serwo i tego, że przednia obudowa serwo cała się rusza przy maksymalnie wciśniętym pedale?
Ale kojarzę że jak zmieniałem koła to lewe przednie było mokre od czegoś, możliwe że tam spiernicza płyn hamulcowy tylko czy to by był ten objaw wpadającego pedału hamulca?
No a sprawa dziwnego dźwięku przy serwo i tego, że przednia obudowa serwo cała się rusza przy maksymalnie wciśniętym pedale?