Skrzynia biegów.
Moderator: Student
Skrzynia biegów.
Jeździ ktoś na synchronizowanej. Wady i zalety proszę.
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.
No to, to akurat ja wiem, ale chodzi o psujność itp. Jeden gość opowiadał mi, że jak kupuję synchronizowaną skrzynię, to dobrze żebym od razu wziął ze dwa kilo synchronizatorów, a najlepiej żebym od razu wziął dwie skrzynie - na jednej będę jeździł, drugą remontował.
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.
A uzywana do mesia kosztuje 2-3 stówy a nawet taniej!Wot niewidzialna ręka rynku...beztroski pisze:A jak cenowo. Miałem ofertę za 1600. Brać, czy szukać?
Musi tego mało być-bo nikt sie specjalnie nie wypowiada.Na pewno wytrzymuje do pierwszego wybuchu,powiedzmy 4kkm jak Władek stwierdził,ale co dalej?

vandall1 pisze:No Władziu! 4kkm to zajebisty przebieg!Poczekajmy czy zrobisz 40....
Jedno i drugie ruskie jest i tu raczej powinna działac zasada:im mniej do zepsucia tym lepiej.Nie przykładałbym wagi do pełnej synchronizacji-kupowałem ostatnio pierscionki synchr po 45/szt-zdzierstwo!
Czy to moja wina, że mam tę skrzynię dopiero od 4 tysięcy kilometrów???

Gościu chciał wiedzieć, to piszę, że mam od takiej a takiej odległości. Skrupulant jezdem!

Władek - Kraków
To nie wina Władkawupasek pisze:Oczywiscie, ze to Twoja wina!! Trza bylo wiecej jezdzic!!!Władek pisze: Czy to moja wina, że mam tę skrzynię dopiero od 4 tysięcy kilometrów???![]()
Gościu chciał wiedzieć, to piszę, że mam od takiej a takiej odległości. Skrupulant jezdem!![]()

Przecież on nie ma czasu na jazdę

Przeczytaj parę ostatnich postów, to zobaczysz co Władek mota: a to pasek klinowy, reflektory, stacyjka, dziurawa chłodnica, deska rozdzielcza, brezent , blachy przy przy lewarkach itd.
Władziu nie martw się małym przebiegiem , jak wszystko poskładasz nadgonisz.

Ciekaw jestem nowego design'u deski o ile coś z niej zrobiłeś. Może jakaś fotka

Pozdrowienia

To nie wina Władka
6
6
Przeczytaj parę ostatnich postów, to zobaczysz co Władek mota: a to pasek klinowy, reflektory, stacyjka, dziurawa chłodnica, deska rozdzielcza, brezent , blachy przy przy lewarkach itd.
Żeby chociaż motał....Siedzi na forum zamiast przy furze,a tu sezon leci...

Żeby chociaż motał....Siedzi na forum zamiast przy furze,a tu sezon leci...

KAZIK pisze:Władziu nie martw się małym przebiegiem , jak wszystko poskładasz nadgonisz.![]()
Ciekaw jestem nowego design'u deski o ile coś z niej zrobiłeś. Może jakaś fotka5
Pozdrowienia
No, jedyny ludzki człowiek!!!

Zmota w toku, jak zrobię i założę to postaram się coś podesłać! dziękuję!
Władek - Kraków