jakie poduszki pod silnik Mercedesa 240 D ?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Corrdas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Corrdas » czw maja 20, 2004 5:25 pm

Oczywiście wolałbym orginalne(Mercedesa) ,ale niestety nowe to wydatek ponad 600 zł. Wołałbym mniej na to przeznaczyć.
Czy pod skrzynią dadzą radę orginały,ponieważ czytałem wiele różnych opinii.
Czekam na podpowiedzi szanownych kolegów.
teraz przyszedł czas na Patrola

Awatar użytkownika
hekselw

Post autor: hekselw » czw maja 20, 2004 7:03 pm

Niemam doświadczenia z mercem ale diesel jak diesel to waga jak diesel. to ja mam w perkinsie założone 4 poduchy od honkera z sinikiem iveko na 4 poduhach. ledwo weszły pod skrzynie ale duże są przynajmniej i koszt 27 pln.
UAZ 469B 77' CZARNY CIĄGNIK
I HEKTOR DUPA, GDZIE BAB KUPA !!

Awatar użytkownika
yankee

Post autor: yankee » czw maja 20, 2004 8:17 pm

Ja mam pod skrzynia orginały natomiast pod silnikiem ma podłożone 2.5 cm grubości gumy z płaskownikiem jak chcesz to mogę podesłac fotki jak to wygląda

Awatar użytkownika
Michał13
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Michał13 » czw maja 20, 2004 8:24 pm

W swoim Gazie mam właśnie 2.4D Mercedesa, stary typ. Nie wiem gdzie znalazłeś poduszki za 600 zł, bo ja ostatnio wymieniałem prawą i zapłaciłem za nówkę sztukę 66 zł (sześćdziesiąt sześć), w Wawie na Puławskiej.
I nie radzę kombinować, nie ma jak oryginalne poduchy, cicho, spokojnie i nie rzuca budą.
Gaz 69 2.4D
D - niby do Dupy a jednak Dobrze

Awatar użytkownika
banan

Re: jakie poduszki pod silnik Mercedesa 240 D ?

Post autor: banan » czw maja 20, 2004 8:25 pm

Corrdas pisze:nowe to wydatek ponad 600 zł.
w serwisie chyba...weź w sklepie sobie kup/zamów podróby porządne...100-150 pln to max za sztuke...

Awatar użytkownika
hekselw

Post autor: hekselw » czw maja 20, 2004 8:27 pm

Wyobrażam sobie. Ale jak wymieniasz to wymień komplet bo jak ci skrzynia inaczej niż silnik chodzić będzie to żle jak orginały masz pod skrzynią a pod silnikiem płaskowniki to te pod skrzynią odrazu proponuje wymienic. Dołożysz a spokuj będzie.Ja miałem podobnie uazowe pod skrzynią a pod silnikiem poduchy ale nie wiem od czego ale podobne widziałem w agraegacie takim mały i wyjechało je na początku chyba?
UAZ 469B 77' CZARNY CIĄGNIK
I HEKTOR DUPA, GDZIE BAB KUPA !!

Awatar użytkownika
Artur

Re: jakie poduszki pod silnik Mercedesa 240 D ?

Post autor: Artur » pt maja 21, 2004 10:38 am

Corrdas pisze:jakie poduszki pod silnik Mercedesa 240 D ?
Oczywiście wolałbym orginalne(Mercedesa) ,ale niestety nowe to wydatek ponad 600 zł. Wołałbym mniej na to przeznaczyć.
Czy pod skrzynią dadzą radę orginały,ponieważ czytałem wiele różnych opinii.
Czekam na podpowiedzi szanownych kolegów.
Najlepiej oryginalne od merca pod silnik podróby u nas kosztują 35zł szt albo mogą być od forda siery , skorpia teraz właśnie takie kolesiowi założyłem po prostu łatwiej je montować jeżeli łapy są od busa z otworem na wylot . No i ważna sprawa jeżeli masz zmotany ze skrzynia uazową to te oryginalne pod skrzynią nie zdadzą egzaminu są za sztywne. Wtedy najczęściej dojdzie do rozluzowania silnika , lub popękają uszy od skrzyni. Proponuje po prostu postawić na 4 uazowych z tym ze jedna poziomo a druga do góry nogami i luźno skręcić żeby mogły ładnie pracować

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”