Czy ktoś robił V i VI szlif wału ? czy to ma sens ?
Moderator: Student
Czy ktoś robił V i VI szlif wału ? czy to ma sens ?
Koledzy, czy ktoś z Was robił 5 i 6 szlif wału ? można kupic takie panewki, ale po pierwsze - czy wał na takiej głębokości ma jeszcze odpowiednio wysoką twardośc ? po drugie - czy to się nie urwie ? po trzecie - jak to będzie długo chodziło ? zrobiłem 4 szlif i wał chyba jest już miękki, bo po przebiegu ok. 30.000km jest ciśnienie na gorącym ok. 1atm. Nie ma śladów zatarcia na panewkach i wale, olej często wymieniany, gęsty.
http://www.7fly.pl Ekstremalne loty widokowe
Re: Czy ktoś robił V i VI szlif wału ? czy to ma sens ?
Nie sugeruj się tylko niskim ciśnieniem oleju.Jezeli olej jest kiepskiej klasy to po nagrzaniu robi się płynny jak woda i ciśnienia nie będzie.Sprawdz luzy na panewkach ale jak nie masz klepania to chyba nie ma sensu ruszać.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
racja, tylko jeśli już na wolnych obrotach mruga lampka, to spada poniżej 0,5 atm. zastanawiam się co zrobic - szlifowac głebiej, czy kupic nowy wał. sama wymiana panewek nic nie da, bo jeśli wał ma owal (nawet mały) to zaraz będzie to samo.
Zostaw wał w spokoju, poszukaj źródła spadku ciśnienia. W silniku masz conajmniej kilka punktów gdzie się traci ciśnienie. Zacznij od pompy.
UAZ 469B 80'
wałek rozrządu ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
jezeli wał juz jest po tylu szlifach to pytanie kiedy był robiony wałek rozrzadu i panewki wałka i kiedy była pompa oleju wymieniana .gri74 pisze:wałek rozrządu ...
panewki na szlif V VI są dostępne
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jak się papraki dobrały to drugi szlif a rozmiar szósty

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
paprak to miał przede mną tego uaza i tak dojechał wał że trzeba było z 2 na 4 szlif przejśc. Jak przyłożyłem do wału lancę z karchera to po chwili wyskoczył z niego zbity i twardy kawał brudu który zakorkował olej do części panewek. gdy wał był w silniku nie miało to szans wyjśc.
niestety olej stosowany uaz-ach był taki anie inny jak robiłem remont silnika to tez wyskrobywałem syf z wału
szukaj braku ciśnienia na wałku rozrządu

Mój Tel 502-449-548 juz działam