Reduktor uaz.
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Reduktor uaz.
Witam. jaki dać reduktor do uaza. Silnik opel frontera 2.4 skrzynia omega 2.6. Wszyscy dają ten od gaza 69 ale ten jest zawodny. Może Robur będzie dobry ? albo gaz 66. wiem że można stworzyć z tego od uaza osobny reduktor i to jakoś sprytnie wałkiem połączyć ale kto to robi i gdzie ?
Re: Reduktor uaz.
Potrzebujesz 'tylko' kumatego tokarza.
Trzeba wyciągnąć ze szkyni biegów oryginalnej wałek ktory wchodzi w reduktor.
Przy reduktorze dorabiasz płaską blachę, do której spawasz kawałek rury... w rurze osadzasz łożysko podtrzymujące wałek i jakiś uszczelniacz. Na końcu wałka flansza do skrzyni biegów jaką stosujesz.
Wszystko wykona dobry warsztat albo fachowiec, nie wiemy skąd jesteś to nie powiemy gdzie najbliżej
Trzeba wyciągnąć ze szkyni biegów oryginalnej wałek ktory wchodzi w reduktor.
Przy reduktorze dorabiasz płaską blachę, do której spawasz kawałek rury... w rurze osadzasz łożysko podtrzymujące wałek i jakiś uszczelniacz. Na końcu wałka flansza do skrzyni biegów jaką stosujesz.
Wszystko wykona dobry warsztat albo fachowiec, nie wiemy skąd jesteś to nie powiemy gdzie najbliżej

-
- jestem tu nowy...
Ja jestem z Lubska a tu widzę Nowa Sól to super bo odległość mała. Możesz mi kogoś polecić będę wdzięczny. W końcu fachowa rada
bede musial tu z paroma chlopakami opatentowac ta wersje reduktora bo widze ze nasz patent tu za darmoche sie rozdaje 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Ktokolwiek to wymyślił... kilka wersji zdjęć po internecie widziałem... ma u mnie 0,5l czegoś co lubi 

-
- jestem tu nowy...
ok. tylko gdzie te foty są
z mądrych pomysłów zawsze warto skorzystać

W szukajce są 
Masz jakieś wygrzebane z dysku... zaznaczam, że nie wiem kto jest autorem [autorami]. Zapisuje co ciekawesze zdjęcia jakie znajdę na dysk, bez informacji co jest czyje. Widać na nich koncepcję przeróbki
http://totoro.mine.nu/uaz/reduktor/

Masz jakieś wygrzebane z dysku... zaznaczam, że nie wiem kto jest autorem [autorami]. Zapisuje co ciekawesze zdjęcia jakie znajdę na dysk, bez informacji co jest czyje. Widać na nich koncepcję przeróbki

-
- jestem tu nowy...
wielki dzięki teraz już mam co pokazać mojemu tokarzowi . Pozdrawiam
Chciałem się podłączając do tematu spytać dlaczego reduktor od Gaza 69 jest słabszy od Uazowego. Czy jest to kwestia jakości części - kół zębatych, łożysk czy ogólnie konstrukcji? Co w reduktorze Gaza 69 najczęściej się psuje?
rybak
zapytaj o to w dziale gaza i zaraz sie dowiesz co sie psuje i dlaczego wlasnie reduktor gaza jest slabszy od uazauadam pisze: .... Co w reduktorze Gaza 69 najczęściej się psuje?

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
To juz jednego znaszTakayuki pisze:W szukajce są
Masz jakieś wygrzebane z dysku... zaznaczam, że nie wiem kto jest autorem [autorami]. Zapisuje co ciekawesze zdjęcia jakie znajdę na dysk, bez informacji co jest czyje. Widać na nich koncepcję przeróbki![]()

Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Już działa. Się mnie komuter zdechł, a pliki na moim komputerze leżą 

Prehistoria...mam nawet rysunki w cadzie i parę sztuk tego zrobiłem
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/