Diesel 2.5 od Forda?
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Diesel 2.5 od Forda?
Witam,
Czy ktoś wkładał może do uaza diesla z forda transita 2.5D, czy jest to jakoś szczególnie skomplikowana operacja (bardziej niż w przypadku silników mercedesa, andorii) taki silnik można dostać w dość dobrej cenie, a nigdzie nie znalazłem nic jego wkładaniu do Uaza. Z góry dzięki za odpowiedź
Czy ktoś wkładał może do uaza diesla z forda transita 2.5D, czy jest to jakoś szczególnie skomplikowana operacja (bardziej niż w przypadku silników mercedesa, andorii) taki silnik można dostać w dość dobrej cenie, a nigdzie nie znalazłem nic jego wkładaniu do Uaza. Z góry dzięki za odpowiedź
- UAZ Adventure
Re: Diesel 2.5 od Forda?
Ioperacja nie jest bardziej skombinowana bo niby w czym 

Uważaj tylko, żeby ktoś Ci nie wcisnął słynnego VM-a - w sumie w transitach ich nie montowano, ale zdarzają sie przekładki ze scorpio 

F150 302 V8
Pomiędzy andorią a tranzitem jest przepaść w montarzu

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
-
Właśnie od dłuższego czasu diabeł mnie kusił na Granda 2,5 td. i już go miałem w garści. Na szczęście poczytałem na forum i zrozumniałem dlaczego nisko chodzą. Miałem na oku rocznik 1998 za ok 14 kzł.Ale ludziska mają z nim problemy. Uazem dzisiaj odpaliłem 160 km z czego 45 km po piaskach i łąkch nad Wisłą i było całkiem fajnie.
Pozdrawiam brać Uazową.
Pozdrawiam brać Uazową.
Edgar z Gór.
-
- jestem tu nowy...
Diesel 2.5 od Forda?
Dzięki koledzy za podpowiedź będę jednak się skłaniał ku andori moc podobna a montaż łatwiejszy i tańszy 

Ja miałem Forda Transita w Gazie 69. Był ciężki to jedyny zarzut pod jego adresem. Montaż zrobiłem łatwo wspawałem nowe łapy połączyłem z skrzynką 3 biegową od Gaza, tarcza sprzęgła Gaz, dzwon i docisk razem z łapą i łożyskiem od forda. reduktor od gazika w oryginalnym miejscu. Musiał byś nawiercić tylko nowe otwory w dzwonie pod uaza i poprzeczkę pod skrzynie przesunąć.
Aro 243 3.2 D
Ja miałem Forda Transita w Gazie 69. Był ciężki to jedyny zarzut pod jego adresem. Montaż zrobiłem łatwo wspawałem nowe łapy połączyłem z skrzynką 3 biegową od Gaza, tarcza sprzęgła Gaz, dzwon i docisk razem z łapą i łożyskiem od forda. reduktor od gazika w oryginalnym miejscu. Musiał byś nawiercić tylko nowe otwory w dzwonie pod uaza i poprzeczkę pod skrzynie przesunąć.
Aro 243 3.2 D
Aro 243 3.2 D