Uaz 452 problem
Moderator: Student
-
-
- Kontaktowanie:
Uaz 452 problem
Witam wszystkich serdecznie.
Mam mały problem z moim Uazem tzn .
Autko z braku czasu i częstych wyjazdów stało rok w garażu nie odpalane . Dzisiaj do niego udało mi się zaglądnąć i chcałem go odpalić niestety nie udało mi się. Powód nie da się zassać benzyny z baku do gaźnika nie wiem dlaczego , wymieniłem pompkę paliwa , przełączałem baki to lewy to prawy i nic. Jeżeli ktoś wie gdzie szukać przyczyny to z góry dziękuję.
Mam mały problem z moim Uazem tzn .
Autko z braku czasu i częstych wyjazdów stało rok w garażu nie odpalane . Dzisiaj do niego udało mi się zaglądnąć i chcałem go odpalić niestety nie udało mi się. Powód nie da się zassać benzyny z baku do gaźnika nie wiem dlaczego , wymieniłem pompkę paliwa , przełączałem baki to lewy to prawy i nic. Jeżeli ktoś wie gdzie szukać przyczyny to z góry dziękuję.
Re: Uaz 452 problem
zalales swiezej benzyny czy odpalasz na starej ?
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Jak nie ciągnie paliwa,to jaka to różnica czy jest roczne czy tygodniowezalales swiezej benzyny czy odpalasz na starej ?

Ja to bym przedmuchał przewody paliwowe,jeżeli auto długo stało paliwo mogło odparować i zostawić osad lub jakieś paprochy gdzieś po drodze między smokiem a gaźnikiem.
-
-
- Kontaktowanie:
mam założony filtr paliwa przed pompką ,taki plastikowy przezroczysty i tam paliwo nie dociera , czyli do gaźnika daleka droga
-
-
- Kontaktowanie:
a paliwo jest stare ,to nie powinno mieć chyba znaczenia
A może gdzieś masz założony przewód gumowy lub igielitowy na magistrali paliwowej i on po prostu sparciał. Dla szybkiego odpalenia bez sprawnego układu paliwowego proponuję strzykawkę paliwa bezpośrednio w gardziel gażnika i spróbuj zakręcić
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
Dmuchnij na zasilaniu filtra paliwa,jeżeli przewody są drożne w baku musi to być słychaćmam założony filtr paliwa przed pompką ,taki plastikowy przezroczysty i tam paliwo nie dociera , czyli do gaźnika daleka droga
-
-
- Kontaktowanie:
Wielkie dzięki za praktyczne rady , najpierw dmuchnę w przewód pomiędzy filtrem a smokiem (Nie przyszło mi to do głowy , raczej myślałem w drugą stronę żeby zassać paliwo ustami ale na myśl że mógłbym się napić zrezygnowałem z tego pomysłu )a później jak będzie drożny to wleję mu w gaźnik(o tym akurat myślałem ale skoro nie podaje to zrezygnowałem z tego zamiaru) Jeszcze raz wielkie dzięki
Jeśli masz oryginalny układ paliwowy to przy pierwszej poprzeczce ramy powinien być taki duży filtr-odstojnik. Po tak długim postoju może być z nim problem. Rozkręć go wyczyść wszystkie elementy.
GAZ 69-był
UAZ 3741-był
Galloper 2.5TCI
UAZ 3741-był
Galloper 2.5TCI
-
-
- Kontaktowanie:
Ok dzięki serdeczne , układ jest orginalny więc sprawdzę to. Pozdrawiam
...pięćdziesiątka benzyny bezpośrednio do gardzieli gaznika....powinno pomóc 

UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
chcesz go zabić?ub40 pisze:...pięćdziesiątka benzyny bezpośrednio do gardzieli gaznika....powinno pomóc

A pociągnąć paliwo osobiście to nie taka tragedia... byle nie połknąć

Nie miałeś nigdy motorynki???

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
jakie zabic- najlepsza metoda - w moim 452 zawsze dzialala 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
-
- Kontaktowanie:
dzisiaj udało mi się odkręcic filtr odstojnikowy w uazie 452, powiedzcie czy te blaszki wewnątrz też się da wymontowac w celu czyszczenia, czy są na stałe. Próbowałem je ruszyc ale nie chcę nic robic na siłę.
....to filtr zgrubnego oczyszczania, ja w swoim 452 miałem pusty i działało 

UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
-
-
- Kontaktowanie:
jak mogło działac skoro był pusty?
.....nie miał żadnych blaszek, na dnie zawsze zbierało się trochę wody, poza tym spoko...więc chcąc napompować do gaznika paliwa po takim długim przestoju trzeba napełnić cały ten filter / a to jest prawie szklanka/
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
-
-
- Kontaktowanie:
Dzisiaj udało mi się rozebrac ten filtr, i ma on blaszki, hyba aluminiowe, niestety górny element dociskający rozleciał się
- morte36
-
- Kontaktowanie:
A jest paliwo w baku ?
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
-
-
- Kontaktowanie:
Ma paliwo i pali jak mu wleję setkę w gaźnik tylko po dodaniu gazu kicha w gaźnik co świadczy o ubogiej mieszance tylko nie wiem jak ją wzbogacic, zacząłem od filtra