Poduszki silnika UAZ.
Moderator: Student
Poduszki silnika UAZ.
Istnieją jakieś doskonalsze poduszki pod silnik UAZ-a oprócz tych fabrycznych?Buda ma takie drgania że śruby gubię po drodze.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Re: Poduszki silnika UAZ.
Może gumy poduszek są już stwardniałe, dlatego tak trzęsie.
Potwierdzam, że może w tym tkwić problem. U mnie poduchy wyglądały dobrze, a okazało się że były jak z betonu.Carlson pisze:Może gumy poduszek są już stwardniałe, dlatego tak trzęsie.
Nawet się zbytnio nie zdziwiłem skoro prawdopodobnie były tak stare jak samochód- 20 lat.
Zamontowałem nówki od razy i pod skrzynię i pozostały już tylko pozytywne wibracje

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Możesz też mieć za bardzo śruby poduszek skręcone - trzeba je tylko lekko ścisnąć. I potwierdzam to, co pisali koledzy - co jakiś czas trzeba je wymienić, bo twardnieją na kamień...
A z drugiej strony konstrukcja jest na tyle prosta, że można poeksperymentować - w sumie potrzebne są dwa kawałki gumy z dziurami - pamiętam, że kiedyś jak zgubiłem poduszki z jednej strony to awaryjnie kilka dni jeździłem na jakiejś zmocie z tulej resorowych...
A z drugiej strony konstrukcja jest na tyle prosta, że można poeksperymentować - w sumie potrzebne są dwa kawałki gumy z dziurami - pamiętam, że kiedyś jak zgubiłem poduszki z jednej strony to awaryjnie kilka dni jeździłem na jakiejś zmocie z tulej resorowych...
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
Własnie o takim rozwiązaniu na podobieństwo zawiechy resora myślałem.Najłatwiej zrobić obudowę z wkładem z poliuretanu i zawiesić na tym silnik.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
A dlaczego upraszczać to co i tak jest proste?carinus pisze:Własnie o takim rozwiązaniu na podobieństwo zawiechy resora myślałem.Najłatwiej zrobić obudowę z wkładem z poliuretanu i zawiesić na tym silnik.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Najlepiej montować oryginalne, bo uszy skrzyni biegów pękają 

GyGy 5479591
Uaz 469 B
Uaz 469 B
zippo68 pisze: A dlaczego upraszczać to co i tak jest proste?
Moze jest proste ale nie najlepszej jakości,jak coś zrobić to raz a dobrze i z dobrego materiału.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD