Moderator: Student
a masz półosiemiki_mi2 pisze:Witam.Jak w temacie.Od strony kierowcy sprzęgiełko sobie,,lata''tzn ma luz ,pionowy i poziomy ,wciska się i wyciska.Od nie dawna motam się z Uazem i nie wiem co to może być.Proszę o sugestie czy tak ma być czy raczej nietdodam ,że po przeciwnej stronie sprzegiełko jakieś mniej latające
.pozdrawiam
przód syfa do gory i kręcić kołami ręcznie patrząc na wał ale jak jednum kolem robi to coś nir tak z drugim i trza rozebrać ci by sprawdzić organoleptyczniemiki_mi2 pisze:a powiem Ci klucz13 ze tu może być pies pogrzebany.Jak mam sprawdzic czy mam polosie?Niby mi coś mieli przód w mokrym tzn kreci jednym kołem z tego co widziałem...co ja kupilem.Shit!!
Efekt poluzowania sprzęgiełka??Wydaje mi się ,że wkręcone są ponieważ na załączonym przodzie na np. piachu mieli przód ale nie na dwa koła jednocześnieGrubyOffRoad4x4 pisze:A masz je wkręcone?. Przy wykręconych będzie taki efekt.
klucz zabiłeś mnie tym stwierdzeniemklucz13 pisze:przód syfa do gory i kręcić kołami ręcznie patrząc na wał ale jak jednum kolem robi to coś nir tak z drugim i trza rozebrać ci by sprawdzić organoleptyczniemiki_mi2 pisze:a powiem Ci klucz13 ze tu może być pies pogrzebany.Jak mam sprawdzic czy mam polosie?Niby mi coś mieli przód w mokrym tzn kreci jednym kołem z tego co widziałem...co ja kupilem.Shit!!
To, że przeszedłem tylko na tylny napęd jak Bozia na twardym przykazała.Lorado pisze: "wrzuciłem tył"?
Dzięki za odpowiedź.Lorado pisze:Bez względu na decyzję czy wymienić, czy naprawić czeka Cię rozbiórka.Jeżeli był jakiś sygnał to tzn. że coś jest nie tak.
Tez sie zacząłem nad tym zastanawiacmudder pisze:ee a czy ktoś z kolegów rozumie sposób działania mechanizmu różnicowego
ja o chlebie ty o niebie...Lorado pisze:To nie temat "zasada działania mechanizmu różnicowego".Poza tym jeżeli ktoś uważa że mech. różnicowy uchroni go przed uszkodzeniem półośki to jest w błędzie.Jeżeli sięwypnie to już za późno.
zapina bolcem, wykonując ruch posuwisto wsteczny doprowadza do raptownego złagodzenia nagromadzonych potencjałow emocjonalnych likwidując ich różnicęmudder pisze: p.s. wypina to się dupa
skyrafal pisze:ja mam takie coś - jak mam załączone 4x4 i skręcę na max kierownicą to mi tak puka w przednim lewym kole.
jak myślicie - co to może byc -
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość