Moderator: Student
Oba nadają się do snopowiązałki lub drezyny kolejowejmiki_mi2 pisze:Witam.Pytanie dotyczy zamiany silnika MB z 2,4d na 3,0d.Czy jest w tym sens?Moc przecież niewiele większa a silnik 3,0 o wiele cięższy.Mam pod maską teraz 2.4d i robi tak se.Nie ukrywam ,że kasa akurat potrzebna a silnik 3,0 leży sprawny i się kurzy....Doradźcie
jak kasa potrzebna a silnik sie kurzy, to sprzedaj tego 3.0miki_mi2 pisze:Witam.Pytanie dotyczy zamiany silnika MB z 2,4d na 3,0d.Czy jest w tym sens?Moc przecież niewiele większa a silnik 3,0 o wiele cięższy.Mam pod maską teraz 2.4d i robi tak se.Nie ukrywam ,że kasa akurat potrzebna a silnik 3,0 leży sprawny i się kurzy....Doradźcie
miki_mi2 pisze:okej mogę przyjechać tylko instalacja mi się zwęgliła i muszę to zrekonstruowaćna dniach.a skąd jesteś?
ze skrzynią i osprzętem 1000zl wszystko sprawne.kuboszek pisze:a ile za te 3,0 chcesz
Bart03 pisze:sprzedaj dziada bo sie tylko narobisz a efekt i tak bedzie marny - 2,4 to ciezki klamor a 3,0 z jednym dodatkowym garem wkleja sie z uazem w bloto zanim go jeszcze zobaczy
Balu czemu jesteś taki ostry kolega tylko troszczy sie żeby Ci nie obróciło panewekBalu-Balu pisze:Dzięki za podpowiedź. Jutro sprawdzę jaki to prześwit. Albo nie, sprawdzę dziś. Nie chcę przecież zarżnąć silnika.Jakby co to mój Uaz po płaskim to jeździ tyle co musi do lawety dojechać. I to nie zawsze jest płasko
![]()
Tak może byćOd dwóch lat tak mam i nic się nie zarżnęło
![]()
Oczywiście ilość oleju odpowiednio wyższa na miarce
![]()
A taki ma prześwit przy jakimś tam wykrzyżu
Za mały! Od razu widać, że grucha w misce dziurę wyrabała, oryginalna micha miała inny kształt. Zarżniesz go jak nic!Balu-Balu pisze:Dzięki za podpowiedź. Jutro sprawdzę jaki to prześwit. Albo nie, sprawdzę dziś. Nie chcę przecież zarżnąć silnika.Jakby co to mój Uaz po płaskim to jeździ tyle co musi do lawety dojechać. I to nie zawsze jest płasko
![]()
Tak może byćOd dwóch lat tak mam i nic się nie zarżnęło
![]()
Oczywiście ilość oleju odpowiednio wyższa na miarce
![]()
![]()
Gdzie widzisz dziurę w misceMarcin_75 pisze:
Za mały! Od razu widać, że grucha w misce dziurę wyrabała, oryginalna micha miała inny kształt. Zarżniesz go jak nic!![]()
![]()
Balu-Balu pisze:Gdzie widzisz dziurę w misceMost nawet jej nie wącha a co dopiero dotyka
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość