piaskowanie
Moderator: Student
piaskowanie
Panowie jak najlepiej usunąć rdzę ze spodu budy uaza (od dołu), innych zakamarków typu: drzwi, schowki w środku itp. Zastanawiałem się nad piaskowaniem ramy i całego nadwozia, ale czy to aby nie przewyższy kosztów lakierowania?? Może moje pytania wydają się głupawe, ale chcę odbudować UAZa do stanu lepszego niż nowy, a jest to mój pierwszy UAZ i w zasadzie wogóle się nie znam.
Re: piaskowanie
a kiedy chcesz nim ruszyc???Niebieski pisze:Panowie jak najlepiej usunąć rdzę ze spodu budy uaza (od dołu), innych zakamarków typu: drzwi, schowki w środku itp. Zastanawiałem się nad piaskowaniem ramy i całego nadwozia, ale czy to aby nie przewyższy kosztów lakierowania?? Może moje pytania wydają się głupawe, ale chcę odbudować UAZa do stanu lepszego niż nowy, a jest to mój pierwszy UAZ i w zasadzie wogóle się nie znam.
w 2050??

Ja w swoim Gaziku to piaskuję wszystko po kolei... Zmotaliśmy z Vaterem piaskarkę i jedziemy z koksemNiebieski pisze:[ciach]Zastanawiałem się nad piaskowaniem ramy i całego nadwozia, ale czy to aby nie przewyższy kosztów lakierowania?? [ciach]

Jak to zrobieś ? Jak to działa?Dziku2 pisze: Zmotaliśmy z Vaterem piaskarkę i jedziemy z koksem![]()
Przyznaję że nigdy piaskarki nie widziałem, w pobliżu nikt takowej nie posiada a jestem przed remontem blach i chętnie pozbyłbym się skutecznie rudego. Jeśli zmotanie piaskarki nie jest trudne to pewnie przy pomocy jakiejś "złotej rączki" by się udało.
Dziku jak nie problem to użycz i mnie tej dokumentacji dotyczącej piaskarki. Mojemu Gazowi napewno taka się spodoba nie wiem tylko czy jak zmotam takowe ustrojstwo to rude będzie szczęśliwe, bo ja napewno. Czas by mego sprzęta odciążyć od zbędnych tlenków, a wolałbym te 500 lub 600 szelestów przeznaczyć na coś bardziej godnego zamiast dawać je fachmanom od pisakowania. Z góry i z dołu dzięki. Pozdrawiam
Tumiwisizm jest cool
tak,tylko po Twojej piaskarce zostają dziury wielkości orzechów włoskich...Mag69 pisze:Takie małeDziku2 pisze:Tak to mniej więcej wygląda:
Jak ktoś chce to "pełną dokumentację" mogę podrzucić na PW.![]()
Ja mam piaskarkę 100 razy większą ,i potrzeba conajmniej 10 atm.

i sam ją robiłeś
5 poza tym ja nie mam możliwości postawić jej w jednym miejscu i nasypać w [cenzura] piasku...moja musi być mobilna....
i mi wystarcza taka mała... małe jest piękne 

Ostatnio zmieniony ndz lip 18, 2004 11:18 pm przez Dziku2, łącznie zmieniany 1 raz.
piaskowanie
Panowie, a jak usowają rdzę lakiernicy, blacharze oprocz oczywiście piaskowania? Rozumiem, że jak napisał KoWalik piaskowanie budy i ramy to koszt powiedzmy ok.1000zł (w Warszawie pewnie drożej)????
Zapodałem temat piaskarki znajomemu a on na to, że można to robić dużo prościej. Trzeba tylko do sprężarki ok.5 atm. podpiąć pistolet do konserwacji (nazywał to ropownicą) nasypać piasku i wsio. Iskry się sypią aż miło. Trzeba tylko często piasku dosypywać bo mały pojemnik.
Ten znajomy ma znaleźć taki pistolet i wtedy go wypróbujemy - powiadomię o efektach.
I co wy na to
5
Ten znajomy ma znaleźć taki pistolet i wtedy go wypróbujemy - powiadomię o efektach.
I co wy na to

Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2004 8:11 pm przez KAZIK, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
- piotr oskwarek
-
taa...tylko po dwóch dniach roboty będziesz miał takie dziury w tym pistolecie,że nada się tylko do wyrzucenia... jak zrobiłem dyszę ze śruby wiercąc otwór 3mm, to po paru dniach miałem dziurę wielkości 6-7mm... takż super jajowatą...KAZIK pisze:Zapodałem temat piaskarki znajomemu a on na to, że można to robić dużo prościej. Trzeba tylko do sprężarki ok.5 atm. podpiąć pistolet do konserwacji (nazywał to ropownicą) nasypać piasku i wsio. Iskry się sypią aż miło. Trzeba tylko często piasku dosypywać bo mały pojemnik.
I co wy na to5

to czemu moja kasta jest wyjechana kątówkąmarcin-gaz pisze:[ciach]ja naszczęście miałem dostęp do przemysłowej piaskarki takiej co pomieszczenie zajmuje[ciach]

to,ile atm'ów dasz to zależy tylko i wyłącznie od tego z czego to zrobisz...np. ten główny zbiornik to zrobiony z gaśnicy śniegówki(wytrzymałość 10atm),no i od siły w łapachGrinch pisze:A można więcej atm'ów zastosować, żeby dalej waliło5
5
A można walić z okopu5