Ludzie mówili że poszedł przegób kulistu lub półoś. Rozebrałem lewą stronę mostu, wyjąłem półoś, rozebrałem przegób i wszystko jest w porządku - to znaczy są wszystkie kule, przeguby nie są pęknięte itd.
Co to może byc

Moderator: Student
Wywal kulki i nie bedzie stukaćskyrafal pisze:więc jest tak - sprzęgiełka na pewno trzymają, odpada.
przegub kulowy jest wypracowany na tyle, że można go bez problemu rozebrac w palcach, prawie nie używając siły - niemal się sam rozpada.
Ale to chyba też nie jest powodem, gdyż kułaki zachodzą za siebie i powinno ciągnąc koło.
jaka robota taka usterkowośćskyrafal pisze:tak w ogóle to zaczynam miec dosyc uazów. co zima to robota.
gdzie można kupic taką tulejkę o podkładki ? tulejka jest trochę wypracowana, a podkładek chyba w ogóle nie było.
skyrafal pisze:tak w ogóle to zaczynam miec dosyc uazów. co zima to robota.
gdzie można kupic taką tulejkę o podkładki ? tulejka jest trochę wypracowana, a podkładek chyba w ogóle nie było.
Prawdziwi twardziele robią wszystko latem,żeby całą zimę spokojnie jeździć.Balu-Balu pisze:
Nie mazepuj tylko naprawiaj i jeździj.![]()
Nikt Cię nie ostrzegałAuto dla twardzieli co to się nie łamią byle awarią
Ni mniej więcej takie jak popsutego dyfra w innym samochodzieskyrafal pisze:może mi ktoś powiedziec jakie są objawy popsutego dyfra w przednim moście ?
A co w dyfrze nawaliłoskyrafal pisze:Klucz13 - samolomonowa odpowiedź. ale jak się to konkretnie objawia ?
BleeeeKrzysio pisze:To ja już wiem panie kluczyk skąd się wzięło te ponad 9-tysi pościków![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości