wiem ze tam jest filtru oleju WAZ 2101, tylko gdzie ja go dostane w trojmiescie ?
Ewentualnie jaki inny by pasowal. Dziekuje za wszelka pomoc !
Silnik rzecz jasna orginalny

Moderator: Student
Ja pozwole sobie rozszerzyć pytanieKleryK pisze:Nadszedl czas wymiany oleju a ja to robie pierwszy raz !
wiem ze tam jest filtru oleju WAZ 2101, tylko gdzie ja go dostane w trojmiescie ?
Ewentualnie jaki inny by pasowal. Dziekuje za wszelka pomoc !
Silnik rzecz jasna orginalny
1. Bo do Krakowa dalekoKasprol pisze:zukowski pasuje bez problemu![]()
a po co wam sklep w 3miscie
![]()
![]()
jak trzyma ciśnienie oleju to niczymFrolik pisze:poprzedni własciciel mojego Uaza wlał do niego własnie półsyntetyk, do czego mi się lojalnie przyznał. Czym grozi jazda na takim oleju na dłuzszą metę? Olej byl zmieniany ze 2 miesiace temu i nie przejechał nawet 500 km, czy zlewać go od razu i zapodać jakis inny?
Te 2- 2,5 podczas jazdy jest OKFrolik pisze:A jakie powinno być ciśnienia na rozgrzanym silniku na wolnych obrotach? Przy jezdzie na pełnym gazie mam 2- 2,5 ... chyba to trochę mało...
Silnik był robiony tak chyba niecałkowicie. Otóż miał wrzucone nowe tłoki, nowe pierścienie, robioną głowicę, nowe zawory i uszczelniacze. Ale wał korbowy był nie ruszany, pompa oleju też nie. Pytanie czy taki remont można nazwać solidnym....
O mój stary wątek, aż się łezka w oku kręciGikroV pisze:Zmieniałem olej i ciśnienie jest tak jak było... Tylko że przed wymianą już po 1 sek. kręcenia rozrusznikiem gasła kontrolka a teraz ze dwie sek. po uruchomieniu silnika... jak zgaśnie to dopiero na zegarze wskazówka pokazuje ciśnienie, pompa pada ?
i oczywiście przed zlotem w Darłowie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość