poduszka pod skrzynią
Moderator: Student
-
-
poduszka pod skrzynią
wkładam silnik i skrzynie z merca do uaza przy silniku zostaja orginalne poduszki merca ale zatanawiam sie czy pod skrzynia ta orginalna niebedzie za miekka reduktor zostaje uazowski z jedneje strony krzyrzak a z drugiej przęgło gumowe z merca to org. przy skrzyni i jesli skrzynia zabardzo bedzie gonic na tej miekkiej poduszcze czy nienarobi sie czegos. Moze doradzicie czy zmieniac na twardsza czy zostawiac ta 

Krzysiek
- egonnowicz
-
Re: poduszka pod skrzynią
poduchy od merca bo uazowe i tak nie będą pasowac jak dobrze kojarzę a reduktor to lepiej od gaza wpasuj ,napędzany jest wałem i ponoc mocniejszy
fuck i love mud
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
Reduktor od gazika jest zdecydowanie słabszy, lepiej przerobić uazowski na wałek, ale to pewnie już zrobione
Nie wiem dlaczego poduch od uaza miałyby nie pasować skoro do tej pory reduktor na nich spoczywał
Zostawiasz reduktor w oryginalnym miejscu, czy przesuwasz do tyłu?
Chyba nie planujesz powiesić go tylko na 2 poduszkach?

Nie wiem dlaczego poduch od uaza miałyby nie pasować skoro do tej pory reduktor na nich spoczywał

Zostawiasz reduktor w oryginalnym miejscu, czy przesuwasz do tyłu?
Chyba nie planujesz powiesić go tylko na 2 poduszkach?
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
-
-
reduktor uaz osobno ale nie o to mi chodzi on bedzie zamocowany jak nalezy przewertowałem to forum popytał róznych ludzi z niego i znam ten temat. Pytam tylko o ta poduszke pod skrzynia czy niebedzie z miekka i skrzynia niebedzie zaduzo latała co by to miało na wpływ połaczenia z reduktorem
Krzysiek
Aaa, jakoś się zasugerowałem wpisem @egonnowicza i nie wiem czym jeszcze
Ja bym zostawił poduchę merca, masz jeszcze wał między skrzynią, a reduktorem, który powinien skompensować drgania.

Ja bym zostawił poduchę merca, masz jeszcze wał między skrzynią, a reduktorem, który powinien skompensować drgania.
SJ416
-
-
no tak zgadza sie to sprzegło gumowe cos powinno dac w tym wypadku . Ale wolałem sie zapytac zeby mnie ktos upewnił niz zeby potem robic to drugi raz 

Krzysiek
-
-
bałem sie ze przy przekrzywieniu całej jednostki napedowej silnik z skrzynia w prawo lub w lewo bedzie jakos krzyzowac wałek ale tyle to guma powinna sie poddac 

Krzysiek
guma wyrobi - zakladaj poduszki z merca 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień