wytrzymałośc felg żuka
Moderator: Student
wytrzymałośc felg żuka
Koledzy, napiszcie mi czy wytrzymałośc felg żukowskich 16" jest taka sama jak oryginalnych uazowych ? jeśli nie to z czego polecacie 16 calówki ? oczywiście normalnej cenie. simexy 16 calowe są tańsze niż 15 calowe 

http://www.7fly.pl Ekstremalne loty widokowe
Re: wytrzymałośc felg żuka
Felgi z żuka to lipa, lubią sobie pęknąć, poza tym mają mniejszy otwór centralny - trzeba roztoczyć.
Podobno oryginalne 16 z honkera są niezłe.
Edit:
To Cię powinno zainteresować http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=2&t=39842
Podobno oryginalne 16 z honkera są niezłe.
Edit:
To Cię powinno zainteresować http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=2&t=39842
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
suzukowe były niektóre 16 na 5 śrób, napewno lepsze od żukowskich i idzie wyrwać po 50 zeta za sztuke, nie wspominająć juz o walorach estetycznych 

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
jeszcze lepsze Lublin 3,5t 16x6" 
oczywiscie bez przetoczenia otworu sie nie obejdzie ale to akurat szczgol

oczywiscie bez przetoczenia otworu sie nie obejdzie ale to akurat szczgol

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Panowie, a jakie są zyski z felg/opon 16-tek w UAZ-ie?
w temacie Poszukuję - oddam - zamienię można oddać za darmoAdampio pisze:Panowie, a jakie są zyski z felg/opon 16-tek w UAZ-ie?

-
-
żuk, lublin do simex'ów
to felgi z cienkiej blaszki. Poszukaj honkerowych nowego typu takich jak:
http://www.allegro.pl/item985627986_hon ... y_typ.html

No to już wreszcie wiem po co komu te 16-tki do UAZ-awieprzowina pisze:żuk, lublin do simex'ów

-
A propos felg 16'' okazało się że mam różne na moim autku mianowicie jedna jest zbudowana tak że posiada na obwodzie nity po trzy na cztery strony świata a pozostałe to dwie ze śladami po blaszkach na dekle a jedna to diabli wiedzą po czym choć budową nie odbiegają . Jednak tylko ta z nitami pasowała pod zacisk poldolota a reszta nie

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
-
-
Ruskie wojska w DDR miały w Uazach dekle chromowane zakładali jak wyjeżdzali do miasta.Pięknię błyszczały.Może ci się takie felgi trafiły.
Edgar z Gór.
-
Niestety nie
ale wiem że wykonam niemily telefon do gościa co mi je sprzedal twierdząc że pasują po zaciski poldolota talko dwie pasowały w tym jedna po lekkim klepaniu rantu wewnętrznego

zuk to gowno, lublin jest z grubszej blachy. Mialem, testowalem - wiem lepiejwieprzowina pisze:żuk, lublin do simex'ów![]()
to felgi z cienkiej blaszki. Poszukaj honkerowych nowego typu takich jak:

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
zgadzam sie lublinowa solidniejsza, ale tez moim zdaniem gówniana 

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
zysk jest taki, że są tańsze simexy na 16 oraz pasują rolnicze jodełki 7,50 x 16Adampio pisze:Panowie, a jakie są zyski z felg/opon 16-tek w UAZ-ie?
http://www.7fly.pl Ekstremalne loty widokowe
-
- jestem tu nowy...
Sproboj felg od ARO. Nie wiem jak w terenie ale zukiem na moscie od ARO i zalozonych tzw. byczych jajach targalem po okolo 3tony i ani mostowi ani felgom nic nie bylo przez ponad rok. Oczywiscie glownie po asfalcie i lesnych duktach, no i po 3,5 atmosfery w oponach.
byl Gaz 69,Uaz 452,Uaz 469 x 3, Zuk 4x4,Nissan King Cab x3
jest Terrano I 3d 2.7 TD
jest Terrano I 3d 2.7 TD
no nic dziwnego ze felgi nie potargalo jak napitoliles 3,5 atm
mialem tone piasku na pace,na lekkim luku przy 40 wyrwalo nakretki przy szpilkach.tak ze z tymi zukoskimi uwazaj.skyrafal pisze:Koledzy, napiszcie mi czy wytrzymałośc felg żukowskich 16" jest taka sama jak oryginalnych uazowych ? jeśli nie to z czego polecacie 16 calówki ? oczywiście normalnej cenie. simexy 16 calowe są tańsze niż 15 calowe
Mam od Grand Vitary 16" ale jeszcze terenu nie widziały
Wyglądają solidnie 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
-
Balu na jaki wymiar rozwiercałeś otwór pod wentyl w feldze suzukowej od vitary czy po prostu na ,, oko,, tak by wentyl pasował i czy wentyl dentki uazowej pasuje ładnie w otwór czy też wentyl jest ,,napięty ,, po założeniu
dentki na felgę

Generalnie to nie pamiętam ale chyba otwór był 18
Brałem wymiar z wentyla tak aby w miarę ciasno siedział. Jeśli chodzi jak pasuje wentyl i czy go wyrywa, bo pewnie o to pytasz, to nic się nie dzieje. Cały czas używam tych felg jako "szosowe" 

-
Oooo to fajnie
bo bałem się o moment ścinający
a otwór centralny jest chyba taki sam tylko otwory na szpilki trzeba rozwiercić
co nie
u mnie na oryginalnej feldze jest 108 mm i na vitarowej też 108 

Centralny ten sam, otworów na szpilki też nie rozwiercałem. 

to ja się też podepnę. Sprawa wygląda tak:
Koleżka kupił okazyjnie oponki 33x12,5x16 oczywiście mota coś na uazie i ma zapytanie jakie felgi do tego. Znalazł jakieś dotz'y (chyba) o odsadzeniu -15. Jak to będzie przy tych oponkach wyglądać? Czy da radę na tym skręcać? (czy nie będzie obcierać o ramę ?) A może ktoś wie gdzie kupić felgi (mogą być nowe) o rozmiarze 8-8,5 na 16 z et -25 lub większym. Oczywiście o rozstawie vitarowsko-uazowym
??
Za wszelkie info wielkie dzięki.
Koleżka kupił okazyjnie oponki 33x12,5x16 oczywiście mota coś na uazie i ma zapytanie jakie felgi do tego. Znalazł jakieś dotz'y (chyba) o odsadzeniu -15. Jak to będzie przy tych oponkach wyglądać? Czy da radę na tym skręcać? (czy nie będzie obcierać o ramę ?) A może ktoś wie gdzie kupić felgi (mogą być nowe) o rozmiarze 8-8,5 na 16 z et -25 lub większym. Oczywiście o rozstawie vitarowsko-uazowym

Życie to wielka impreza. Rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem
uwielbiam 69
uwielbiam 69

vena81 pisze:to ja się też podepnę. Sprawa wygląda tak:
Koleżka kupił okazyjnie oponki 33x12,5x16 oczywiście mota coś na uazie i ma zapytanie jakie felgi do tego. Znalazł jakieś dotz'y (chyba) o odsadzeniu -15. Jak to będzie przy tych oponkach wyglądać? Czy da radę na tym skręcać? (czy nie będzie obcierać o ramę ?) A może ktoś wie gdzie kupić felgi (mogą być nowe) o rozmiarze 8-8,5 na 16 z et -25 lub większym. Oczywiście o rozstawie vitarowsko-uazowym??
Mam ten sam zestaw opon i felgi od Grand Vitary 16" Czy ociera to nie wiem, mam wolne w tym roku od jeżdżenia i żeby sam siebie nie prowokować to jeszcze nie zakładałem ich na Uaza.

balu nie mógł byś się poświęcić dla dobra ludzkości
??

Życie to wielka impreza. Rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem
uwielbiam 69
uwielbiam 69