odkrecające się półoski
Moderator: Student
odkrecające się półoski
Witam.czym może być spowodowane odkrecanie się tylnych półosiek? po dokręceniu , dwa wyjazdy i śruby są luzne?
uaz yz250f bmw 325
Re: odkrecające się półoski
np. zużyte gwinty w piaście, badziewne śruby, zowalizowane otwory
w półosi... błędy montażowe ...

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
standard
zastosuj szpilki z gwintem 10x1 zamiast śrub albo Loctite

zastosuj szpilki z gwintem 10x1 zamiast śrub albo Loctite

LJ 70
u mnie loctite działa, jak narazie przynajmniej
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
a skąd takie szpilki wyczarować, bo sruby są, były pożadne z lewej orginał a drugiej wzmacniane. wiec to by było naj pewniejszym rozwiązaniem.
uaz yz250f bmw 325
U mnie też był to standard
Zastosowałem wiertło fi 10,5 a potem gwintownik M12,odpowiednio docięte śruby imbusowe+podkładki.
Największy problem był z rozwierceniem otworów w półosiach (twarde jak diabli,najprawdopodobniej kute) złapało i trzyma
Na feldze namalowałem klucz przekreślony na czerwono

Zastosowałem wiertło fi 10,5 a potem gwintownik M12,odpowiednio docięte śruby imbusowe+podkładki.
Największy problem był z rozwierceniem otworów w półosiach (twarde jak diabli,najprawdopodobniej kute) złapało i trzyma

Na feldze namalowałem klucz przekreślony na czerwono

nie wyczarować,a zwyczajnie kupićcmegorz pisze:a skąd takie szpilki wyczarować, bo sruby są, były pożadne z lewej orginał a drugiej wzmacniane. wiec to by było naj pewniejszym rozwiązaniem.

jak się do mnie pofatygujesz,to dostaniesz takie szpilki gratis

LJ 70
....powodem rozkręcania się śrub mocujących półosie może być również zbyt duży luz na łożyskach...tak miałem w moim "ogórku"
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
Dobre podkładki sprężynowe + dobry preparat anaerobowy (tzw. klej do gwintów) rozwiązują całkowicie sprawę. U mnie auto śmiga 33'' i nic się już nie rozkręca. Polecam preparaty Loctite lub Wurth.
tylko jest jedno "ale"
Loctite robi 2 rodzaje kleju - hardmadafaka i lajtowy - do tych zastosowan nalezy zastosowac ten lajtowy bo inaczej nawet palnikiem to trudno wszystko potem rezbebeszyc
dobry i tani jest tez Technicol
Loctite robi 2 rodzaje kleju - hardmadafaka i lajtowy - do tych zastosowan nalezy zastosowac ten lajtowy bo inaczej nawet palnikiem to trudno wszystko potem rezbebeszyc

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Jest rewelka tylko b. podrożałBart03 pisze:

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
no zawsze mozesz przejsc na konopie 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
to do jaraniaBart03 pisze:no zawsze mozesz przejsc na konopie

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
no przecie nie napisze "pakuły" - bo jak to brzmi