Przeczytalem wszystkie watki gdzie występuje słowo "serwo" i dalej nie mam pełnej jasności czy się da bo zwykle była mowa o żukowskim komplecie "pompa-serwo".
U mnie jest pompa oryginał dwustopniowa (dwu zbiorniczkowa). Serwo oryginal kosztuje jakies kosmiczne pieniądze, a nowe serwa od Żuka są po 200-250. Z lektury archiwum wynika, że trzeba zrobić jakąś przejściowkę pomiedzy serwem Żuka a pompą. Samo serwo jak rozumiem przykrecamy na chama do przegrody silnikowej?
Czy ktoś tak ma, miał lub widział u kogoś?
serwo z Żuka do pompy UAZ-a?
Moderator: Student
Re: serwo z Żuka do pompy UAZ-a?
serwo żuk/polonez nowe kupiłem za 80zł na allegro.
Ja mam połaczone z pompą lublin1, ale mam mosty GRa.
Przy oryginalnych mostach miałem serwo żuk/polonez z pompą żuka - taką w której wykręcane były końcówki w które idą przewody hamulcowe. Te wykręcane końcówki rozwierciłem i przegwintowałem pod przewody uazowskie - rozwiercając trzeba nieuszkodzic stożka wewnątrz, załatwia tu odpowiednio "naostrzone" wiertło. Zuk gwinty na przewodach ma 10/1.0 a uaz 12/niepamiętam.
Ja mam połaczone z pompą lublin1, ale mam mosty GRa.
Przy oryginalnych mostach miałem serwo żuk/polonez z pompą żuka - taką w której wykręcane były końcówki w które idą przewody hamulcowe. Te wykręcane końcówki rozwierciłem i przegwintowałem pod przewody uazowskie - rozwiercając trzeba nieuszkodzic stożka wewnątrz, załatwia tu odpowiednio "naostrzone" wiertło. Zuk gwinty na przewodach ma 10/1.0 a uaz 12/niepamiętam.
Pompa żuka idealnie pasuje do serwa z M-B 123 lub M-B 407D lub Fiata Ducato.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
-
Adampio na PW proszę w sprawie zestawu serwo pompa

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie