jak odchudzić uaza
Moderator: Student
jak odchudzić uaza
pojechałem się zważyc
i o rany boskie 1740kg
mocno dużo tyle waży z gazem dwiema wyciągarkami dwoma akumulatorami i klatko z rur do okoła pojazdu
wywalam wszystko co niepotrzebne
klatke (mam twardy dach)
jeden akumulator
krate z przodu
instalacje LPGi co sie jeszcze da
teraz pytanko
czy mozna w ramie powycinać dziury
miej więcej takie jak są w dwóch belkach z tyłu które idą pod kątem od zaczepu do ramy?
i o rany boskie 1740kg
mocno dużo tyle waży z gazem dwiema wyciągarkami dwoma akumulatorami i klatko z rur do okoła pojazdu
wywalam wszystko co niepotrzebne
klatke (mam twardy dach)
jeden akumulator
krate z przodu
instalacje LPGi co sie jeszcze da
teraz pytanko
miej więcej takie jak są w dwóch belkach z tyłu które idą pod kątem od zaczepu do ramy?
przepraszam moze bede według kogos kasztanił ale jak sie chce odciązyc uaza to wywal instalacje gazową jakies 80kg jak duża butla, felgi zmien na te z lekkich stopów,jak chcesz jezdzic tylko po czarnym wywal przedni most i załóz belke jak w tarpanie jakies minus 60kg, skrzynia rozdzielcza ze 30kg, zaluzja przed chłodnica z 1kg, dodatkowe oswietlenie, zbędne fotele, zainstaluj plandeke, ujmi pióra z resorów, załórz plastikowy zderzak, zdejmi grila, podłoge w uazie zrób z aluminium, itd i co gorsza nic innego mi nieprzychodzi do głowy moze ktos ma lepsze pomysły pozdrawiam
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Re: jak odchudzić uaza
L80 pisze:.....
można,ale pod warunkiem ,że jak wydłubiesz beton z ramy to zaspawasz nazad

LJ 70
L80 pisze:ja zadałem tylko proste pytanie
ile ważą wasze auta
ale widze że poprostu jest ono zbyt trudne jak na możliwości waszych wypowiedzi
a o odchudzaniu miałem zamiar usłyszec jakąs fachowo rade - jednak sie myliłem
teraz zadałes to pytanie i ci odpowiada mój wazy ok 1700kg
a w poprzednim oto niepytałes
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Ja tylko powiem tyle że robienie dziury w ramie mało skuteczny patent. Ile na tym zyskasz 1kg?? tu trza podejść od innej strony. Wywalić drzwi nadstawki drzwi tylne odchodzić karoserię przednie nadkola zastąpić plastykowymi siedzenia zwłaszcza tylna kanapa i zastąpić kubłami z lekkich materiałów. takim sposobem może zyskasz z 200kg. No i oczywiście trza wyj... innne niepotrzebne pierdoły jak jakies trapy kifory czy lifty browce płyny hamulcowe oleje z drzwi..
Artur pisze:Ja tylko powiem tyle że robienie dziury w ramie mało skuteczny patent. Ile na tym zyskasz 1kg?? tu trza podejść od innej strony. Wywalić drzwi nadstawki drzwi tylne odchodzić karoserię przednie nadkola zastąpić plastykowymi siedzenia zwłaszcza tylna kanapa i zastąpić kubłami z lekkich materiałów. takim sposobem może zyskasz z 200kg. No i oczywiście trza wyj... innne niepotrzebne pierdoły jak jakies trapy kifory czy lifty browce płyny hamulcowe oleje z drzwi..
mam wstawiono ławe pod reduktor od gaza razem zreszto z reduktorem
ława jest przyspawana do ramy
plan jest taki żeby usunąć belke z ramy ktora jest zaraz za reduktorem
myśle że ława reduktora ją zastompi
zamieżam wyciąc jedno strone tej belki cienko tarczo i pojechać pokrzyżować go troche
jak miejsce przecięcia na wykrzyżach będzie dalej do siebie pasować to ją porstu wytne to będzie pewnie ze 20kg
co Ty na to?
Powiem szczerze że bał bym się troszkę ingerować w ramę bo ona ma zadaną sztywność i elastyczność określoną przez konstruktora. Tak samo jak ciężarówki mają ramy które muszą być elastyczne. Można se sprawić nadwozie na wzór CJ z włókna szklanego . Cała surowa karoseria to tylko 180kg.L80 pisze:Artur pisze:Ja tylko powiem tyle że robienie dziury w ramie mało skuteczny patent. Ile na tym zyskasz 1kg?? tu trza podejść od innej strony. Wywalić drzwi nadstawki drzwi tylne odchodzić karoserię przednie nadkola zastąpić plastykowymi siedzenia zwłaszcza tylna kanapa i zastąpić kubłami z lekkich materiałów. takim sposobem może zyskasz z 200kg. No i oczywiście trza wyj... innne niepotrzebne pierdoły jak jakies trapy kifory czy lifty browce płyny hamulcowe oleje z drzwi..
mam wstawiono ławe pod reduktor od gaza razem zreszto z reduktorem
ława jest przyspawana do ramy
plan jest taki żeby usunąć belke z ramy ktora jest zaraz za reduktorem
myśle że ława reduktora ją zastompi
zamieżam wyciąc jedno strone tej belki cienko tarczo i pojechać pokrzyżować go troche
jak miejsce przecięcia na wykrzyżach będzie dalej do siebie pasować to ją porstu wytne to będzie pewnie ze 20kg
co Ty na to?
1)słaby motorWładek pisze:L80 pisze: wytne to będzie pewnie ze 20kg
co Ty na to?
![]()
A jaka jest Twoja motywacja do tak radykalnych działań? Silnik słaby? resory padają? Co się dzieje?
2)ale na tyle mocny że potrafi co nieco poukrecać
duża masa duża przyczepność i tym samym duże momenty na wszyskich mechanizmach
tym bardziej że jeżdże na 37 calowych oponach
lekki szybciej straci przyczepność niż ukręci półoś czy most
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
No jak nie patrzeć ......dupa z tyłu.....myśle że nie masz wyboru zbytL80 pisze:to prawda -te zniknąMisiek Bielsko pisze:Zmien opony. Problemy same znikna.
ale też pojawią się inne
wszystko dobrze bedzie dopuki po twardym ale w błocie naprzykład na 31 jest juz o wiele gożej
o prześwicie niewspomne
wielkiego, popraw technikę jazdy i postaraj się pokochać to co masz......
chyba że chcesz zwiększyć prawdopodobieństwo zakupu
nowego pojazdu.

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Ja tak sobie czytam i czytam...L80 pisze:jak miejsce przecięcia na wykrzyżach będzie dalej do siebie pasować to ją porstu wytne to będzie pewnie ze 20kg
i tak sobie myślę, weź ty chłopie zacznij uczyć się jeździć tym co masz, a nie kombinuj.
W żubrach kraków, jeździ dwóch braci Sobieszkodów, mają uaza, z klatką, oryginalnym silnikiem, ważą po 120 kilo obaj. I z większości imprez wracają z pucharkiem.
Pozdrawiam ich serdecznie, naprawdę wielcy ludzie...
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8