Pedał gazu w Uazie
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Pedał gazu w Uazie
Witam. Jestem świerzym forumowiczem i mam do was pytanko. Właśnie zabrałem się za zmiane silnika z orginalnego na 300D z beczki. Potrzebuje niezawodnego sposobu połączenia pedału gazu z silnikiem. Pedały oczywiście nowego typu (podwieszane).
Re: Pedał gazu w Uazie
Gaz masz taki sam w podwieszanych i starych w podłodze. Jeden ze sposobów masz w moim wątku o 300 turbo, jeśli masz miejsce między grodzią a silnikiem możesz wstawić całość z mercedesa.
-
- jestem tu nowy...
No i tu jest właśnie problem! Jedyne co kupiłem na szrocie to silnik. Całą reszte oprzyżądowania ktoś wcześniej zakupił lub bardziej zapier... . Twój sposób jest ok. Niemogę tylko załapać po co gwintowałeś ten pręt. Szkoda że niedałeś jeszcze jednego zdjęcia.
Pozdr.
Pozdr.
Powiedz czego potrzebujesz zdjęcie to zrobię albo wytłumaczę. Gwintowałem żeby skręcić blaszkę od tego cięgna z gumą dużą. W uazie było nacięcie, ale na samym końcu... to do połowy długości trzeba przegwintować.
Ja po małych modyfikacjach do Andorii też zaadoptowałem cięgno uaz-owe i chodzi bezproblemowo. Śrubka, blaszka, linka, młotek, kleszcze, drucik oraz trochę pomysła i w Mekesie też się da przystosować

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Ja też mam na lince przy "trzysecie"
Linkę zamocować do pedału nie jest problew więc nie opisuję. Przy silniku to wygląda tak

Trochę podłubiesz i będzie grało

Trochę podłubiesz i będzie grało

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"