silnik citroen/peugeot

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

roja
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

silnik citroen/peugeot

Post autor: roja » pn wrz 06, 2004 9:54 pm

czy ktos ma w swoim uazie silnik citroen/peugeot diesel? Taki jak w Citroenie c-15 lub w polonezie trucku diesel.

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » wt wrz 07, 2004 8:00 am

na zlocie gazów i uazów w Widawie był gazik z takim silnikiem i calkiem to fajnie jeździło
Gazy 69

Awatar użytkownika
Jagoda
Post autor: Jagoda » wt wrz 07, 2004 8:13 am

Zapomnij o tym silniku, toż to nawet poldoloty na tym nie chciały jeździć, a co dopiero 1,5ra raza cięższy UAZ.
W razie jak by co, to 601-34-87-25

bodek1

Post autor: bodek1 » wt wrz 07, 2004 9:32 am

Jagoda pisze:Zapomnij o tym silniku, toż to nawet poldoloty na tym nie chciały jeździć, a co dopiero 1,5ra raza cięższy UAZ.
Może poldoloty nie chciały , ale kolega ma w gaziku i super chodzi . Jest to silnik od BX czyli taki sam jak w poldku . Skrzynię ma od poloneza , a wały żuk . Pali rewelacyjnie nawet zimą , apetyt na paliwko umiarkowany no i ropka, na reduktorze w terenie super , a na czarnym dobre 100 wyciąga . Sam tym trochę w terenie jeździlem więc wiem co piszę . Dla mnie rewelacja , jak dobrze wszystko zlożone i spasowane .
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

Awatar użytkownika
Jagoda
Post autor: Jagoda » wt wrz 07, 2004 9:51 am

Wszystko w porządku, tylko ten motorek ma bardzo mały moment obrotowy.
W razie jak by co, to 601-34-87-25

Awatar użytkownika
Baron

Post autor: Baron » wt wrz 07, 2004 10:07 am

Ja tam lubię ten silniczek... tylko zbyt chętnie się spalił kiedyś...
Sip - Dop
...jajco holenderskie blues...

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » wt wrz 07, 2004 10:29 am

no ok 120 Nm szalu nie czyni, ale byly tez takie silniki z turbo i wtedy sprawa moze wygladac lepiej.
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr wrz 08, 2004 6:53 am

bodek1 pisze:
Jagoda pisze:Zapomnij o tym silniku, toż to nawet poldoloty na tym nie chciały jeździć, a co dopiero 1,5ra raza cięższy UAZ.
Może poldoloty nie chciały , ale kolega ma w gaziku i super chodzi . Jest to silnik od BX czyli taki sam jak w poldku . Skrzynię ma od poloneza , a wały żuk . Pali rewelacyjnie nawet zimą , apetyt na paliwko umiarkowany no i ropka, na reduktorze w terenie super , a na czarnym dobre 100 wyciąga . Sam tym trochę w terenie jeździlem więc wiem co piszę . Dla mnie rewelacja , jak dobrze wszystko zlożone i spasowane .
no i dodaj że na przełożeniu 5.125+przełożenie red gazowego

bodek1

Post autor: bodek1 » śr wrz 08, 2004 7:55 am

no i dodaj że na przełożeniu 5.125+przełożenie red gazowego[/quote]

Nie wiem Artur czy masz szczere intencje , ale ten gazik jest od pewnego doktora z Bydgoszczy robiony w Czarnem u pana P. więc powinieneś go znać . Jak byłeś 2 lata temu w Chojnicach to mogłeś go oglądać . Na żwirowsiku służył asekuracją . Auto nie ma gazu i przełożeń nie znam . Wymagał poprawy układu chłodzenie , paliwowego i krzyżaków na wale . No miał jeszcze troszkkę skatowną głowicę , ale po usunięciu tych usterek naprawdę jest to fajny wózek w teren . Sam jestem zaskoczony jak to fajnie chodzi .
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

Awatar użytkownika
piotr oskwarek

Post autor: piotr oskwarek » śr wrz 08, 2004 9:04 am

kolega ma w swoim uazie silnik od citroena 1.9TD z interkulerem
powiem że całkiem nieźle sobie radzi
po czarnym również

:)1 jakby coś więcej trzeba było to popytam i napiszę
były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr wrz 08, 2004 9:37 am

bodek1 pisze:no i dodaj że na przełożeniu 5.125+przełożenie red gazowego
Nie wiem Artur czy masz szczere intencje , ale ten gazik jest od pewnego doktora z Bydgoszczy robiony w Czarnem u pana P. więc powinieneś go znać . Jak byłeś 2 lata temu w Chojnicach to mogłeś go oglądać . Na żwirowsiku służył asekuracją . Auto nie ma gazu i przełożeń nie znam . Wymagał poprawy układu chłodzenie , paliwowego i krzyżaków na wale . No miał jeszcze troszkkę skatowną głowicę , ale po usunięciu tych usterek naprawdę jest to fajny wózek w teren . Sam jestem zaskoczony jak to fajnie chodzi .[/quote]

Dlatego mówię że w gazie ujdzie bo przełożenia wolniejsze jak w uazie no i gazik lżejszy . Ja miałem uaza z silnikiem 2,3D ze siery totalna klapa totalne dno zresztą kolega u nas w klubie również ma. Jest tak słaby że ledwo ledwo na reduktorze na 1 kręci wszystkimi kołami w błocie. To samo tyczy sie Honkerów z silnikami poloneza niby te 86km ale momentu nic i żeby to sie rozhulało musieli wstawić w mostach przełożenia prawie 6,2 bodajże.
A do zwykłego kulania się uazem na mostach 5.125 polecam MB 2,4 lub Andorię z lublina

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”