silnik citroen/peugeot
Moderator: Student
silnik citroen/peugeot
czy ktos ma w swoim uazie silnik citroen/peugeot diesel? Taki jak w Citroenie c-15 lub w polonezie trucku diesel.
-
Może poldoloty nie chciały , ale kolega ma w gaziku i super chodzi . Jest to silnik od BX czyli taki sam jak w poldku . Skrzynię ma od poloneza , a wały żuk . Pali rewelacyjnie nawet zimą , apetyt na paliwko umiarkowany no i ropka, na reduktorze w terenie super , a na czarnym dobre 100 wyciąga . Sam tym trochę w terenie jeździlem więc wiem co piszę . Dla mnie rewelacja , jak dobrze wszystko zlożone i spasowane .Jagoda pisze:Zapomnij o tym silniku, toż to nawet poldoloty na tym nie chciały jeździć, a co dopiero 1,5ra raza cięższy UAZ.
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
no i dodaj że na przełożeniu 5.125+przełożenie red gazowegobodek1 pisze:Może poldoloty nie chciały , ale kolega ma w gaziku i super chodzi . Jest to silnik od BX czyli taki sam jak w poldku . Skrzynię ma od poloneza , a wały żuk . Pali rewelacyjnie nawet zimą , apetyt na paliwko umiarkowany no i ropka, na reduktorze w terenie super , a na czarnym dobre 100 wyciąga . Sam tym trochę w terenie jeździlem więc wiem co piszę . Dla mnie rewelacja , jak dobrze wszystko zlożone i spasowane .Jagoda pisze:Zapomnij o tym silniku, toż to nawet poldoloty na tym nie chciały jeździć, a co dopiero 1,5ra raza cięższy UAZ.
-
no i dodaj że na przełożeniu 5.125+przełożenie red gazowego[/quote]
Nie wiem Artur czy masz szczere intencje , ale ten gazik jest od pewnego doktora z Bydgoszczy robiony w Czarnem u pana P. więc powinieneś go znać . Jak byłeś 2 lata temu w Chojnicach to mogłeś go oglądać . Na żwirowsiku służył asekuracją . Auto nie ma gazu i przełożeń nie znam . Wymagał poprawy układu chłodzenie , paliwowego i krzyżaków na wale . No miał jeszcze troszkkę skatowną głowicę , ale po usunięciu tych usterek naprawdę jest to fajny wózek w teren . Sam jestem zaskoczony jak to fajnie chodzi .
Nie wiem Artur czy masz szczere intencje , ale ten gazik jest od pewnego doktora z Bydgoszczy robiony w Czarnem u pana P. więc powinieneś go znać . Jak byłeś 2 lata temu w Chojnicach to mogłeś go oglądać . Na żwirowsiku służył asekuracją . Auto nie ma gazu i przełożeń nie znam . Wymagał poprawy układu chłodzenie , paliwowego i krzyżaków na wale . No miał jeszcze troszkkę skatowną głowicę , ale po usunięciu tych usterek naprawdę jest to fajny wózek w teren . Sam jestem zaskoczony jak to fajnie chodzi .
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
- piotr oskwarek
-
Nie wiem Artur czy masz szczere intencje , ale ten gazik jest od pewnego doktora z Bydgoszczy robiony w Czarnem u pana P. więc powinieneś go znać . Jak byłeś 2 lata temu w Chojnicach to mogłeś go oglądać . Na żwirowsiku służył asekuracją . Auto nie ma gazu i przełożeń nie znam . Wymagał poprawy układu chłodzenie , paliwowego i krzyżaków na wale . No miał jeszcze troszkkę skatowną głowicę , ale po usunięciu tych usterek naprawdę jest to fajny wózek w teren . Sam jestem zaskoczony jak to fajnie chodzi .[/quote]bodek1 pisze:no i dodaj że na przełożeniu 5.125+przełożenie red gazowego
Dlatego mówię że w gazie ujdzie bo przełożenia wolniejsze jak w uazie no i gazik lżejszy . Ja miałem uaza z silnikiem 2,3D ze siery totalna klapa totalne dno zresztą kolega u nas w klubie również ma. Jest tak słaby że ledwo ledwo na reduktorze na 1 kręci wszystkimi kołami w błocie. To samo tyczy sie Honkerów z silnikami poloneza niby te 86km ale momentu nic i żeby to sie rozhulało musieli wstawić w mostach przełożenia prawie 6,2 bodajże.
A do zwykłego kulania się uazem na mostach 5.125 polecam MB 2,4 lub Andorię z lublina