Już o tym było

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

JarekS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Już o tym było

Post autor: JarekS » śr wrz 15, 2004 5:12 pm

OK
powiedzie jak w temacie, ale historia jest taka.
Wymyśliłem :)4 se Uaza wyciszyć, zakońserwować i jeszcze coby drzwi otwierane okienka miały a na dodatek nad przednimi siedzeniami jakigoś hardtopa zrobić UFF. :oops:
O opinie i rady prosim
1 zdejme se bude, z pasa od strony silnika wytne przód i zrobie ramke.
Do onej ramki przykrece blachy z jakimś wyciszeniem od strony kabiny - zgnije to wymiana prostsza a blacha droga nie jest.
Pdobna zasada to zol, delówka czy jak kto woli podłoga.
2 z jakiego auta drzwi najbardziej do Uaza podejdą coby jakoś i słupek przedni i środkowy wyciąć i wspawać.
3 za przednimi siedzeniami zrobić se jaki kabłąk- pas do góry coś jak w samuraju i od tego do tyłu przerobiona plandeka, a cały przód - hard topik - ino z czego ??
4 co by zrobić żeby w autku zminimalizować drgania - jakie poduchy czy cóś
no i co wy na to. Aha o przeprawach przez wode nie myśle bo autko ino do lasu (przez to o hardtopie myśle).

Awatar użytkownika
Władek

Re: Już o tym było

Post autor: Władek » śr wrz 15, 2004 5:25 pm

JarekS pisze:OK
powiedzie jak w temacie, ale historia jest taka.
Wymyśliłem :)4 se Uaza wyciszyć, zakońserwować i jeszcze coby drzwi otwierane okienka miały a na dodatek nad przednimi siedzeniami jakigoś hardtopa zrobić UFF. :oops:
O opinie i rady prosim
1 zdejme se bude, z pasa od strony silnika wytne przód i zrobie ramke.
Do onej ramki przykrece blachy z jakimś wyciszeniem od strony kabiny - zgnije to wymiana prostsza a blacha droga nie jest.
Pdobna zasada to zol, delówka czy jak kto woli podłoga.
2 z jakiego auta drzwi najbardziej do Uaza podejdą coby jakoś i słupek przedni i środkowy wyciąć i wspawać.
3 za przednimi siedzeniami zrobić se jaki kabłąk- pas do góry coś jak w samuraju i od tego do tyłu przerobiona plandeka, a cały przód - hard topik - ino z czego ??
4 co by zrobić żeby w autku zminimalizować drgania - jakie poduchy czy cóś
no i co wy na to. Aha o przeprawach przez wode nie myśle bo autko ino do lasu (przez to o hardtopie myśle).

No to powodzenia życzę. Chcesz zrobić "sama" czy chcesz odbudować UAZ-a? Jeśli odbudować to znaczy, że coś już masz. Co to jest? w jakim stanie? Nie zajmuj się wyciszeniem czegoś, co jeszcze w fazie pomysłu jest.
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » śr wrz 15, 2004 5:29 pm

Jezzu ale sobie zadanie postawiles....duuzo struganio-motania..
osobiscie:
1. wlalbym opitolic kaste srodkami wyciszajacymi (sa takie naklada sie je jak konserwacje) lub matami wygluszajacymi

2. szyby da sie kupic otwierane sposobem z zuka, tarpana itp-dzielone i przesuwane, choc widzialem na fotce opuszczane ale za male zdjecie zeby to spokojnie rozrysowac i kombinowac-olalbym szukanie innych drzwi

3. palak koniecznie, potem zastrzaly i plandeka a nad glowe to przod z tojtoja (ten poczatek tylko) i jakos to zakonczyc. Mozna sobie samemu wymodelowac

4.drgania....nie mam pojecia :lol: uaz to taki niemalze 2 tonowy wibrator....

a no i przedewszystkim te tematy juz byly miliony razy:)
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

JarekS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JarekS » śr wrz 15, 2004 7:33 pm

Ad Władek
rzecz jest prosta - mam Uaza w dobrym stanie, ale jak mam go zakonserwować to chce to zrobić dobrze - czyli zdjąc bude. A jak już będę miał zdjętą to co za problem z tymi ramkami.
Fakt dzrwi to już gorsza sprawa, tylko,że ja nie używam auta do typowego offroadu a do polowania. Jak posiedzisz kilka godzin prawie bez ruchu na ambonie i nie opłaca ci sie wracać na następne parę godzin do chaty, bo o świcie znów chcesz być na ambonie to dupsko i cała reszta tak zmarznie, to ostatnia rzecz o jakiej marzysz to wiatr przez nieszczelności drzwi.
Druga rzecz to jak zobaczysz zwierzyne i chcesz przez lornetkę pooglądać to szyba przeszkadza stąd pomysł żeby z innego auta.

Ad Dragunow
rozwin prosze temat tych środków wygłuszających - jakieś konkretne produkty??
Szukanie innych drzwi- toż właśnie o to pytam, choć pomysł od Żuka jak innego nie bedzie ok.
I co to tojtoj.

Nara
Jarek

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » śr wrz 15, 2004 7:42 pm

JarekS pisze:I co to tojtoj.
to chyba taki przenosny kibel....:)21
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » śr wrz 15, 2004 8:02 pm

JarekS pisze:Fakt dzrwi to już gorsza sprawa, tylko,że ja nie używam auta do typowego offroadu a do polowania. Jak posiedzisz kilka godzin prawie bez ruchu na ambonie i nie opłaca ci sie wracać na następne parę godzin do chaty, bo o świcie znów chcesz być na ambonie to dupsko i cała reszta tak zmarznie, to ostatnia rzecz o jakiej marzysz to wiatr przez nieszczelności drzwi.
Druga rzecz to jak zobaczysz zwierzyne i chcesz przez lornetkę pooglądać to szyba przeszkadza stąd pomysł żeby z innego auta.

No toś mnie PanieJarku wcale nie zaskoczył, ja mam UAZ-a, którego przysposabiam dokładnie w takim samym, jak Twój, celu. I wiem jak to jest, jak się zmarznie itd. Mnie nie wieje, bo mam do wnętrza auta podłączony "kompresor", który wydmuchuje mi powietrze z wnętrza kabiny na zewnątrz. Ten kompresor to webasto, problem z wianiem zakończył się samoistnie. Co do okien - nie przerabiaj drzwi bo szkoda robić demolkę. Załóż sobie nadstawki z odsuwanymi okienkami. Jeśli chcesz - podeślę Ci fotkę takich okien na priv. Natomiast do łowiectwa można w tym samochodzie zrobić kilka ciekawych rzeczy poza tymi zmianami, które planujesz.
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » śr wrz 15, 2004 9:28 pm

JarekS pisze:I co to tojtoj.
plastikow dach do uaza, szkaradny bardzo :)21
ZG 5.2 96r.

Adampio

Post autor: Adampio » śr wrz 15, 2004 10:00 pm

Władek pisze:Co do okien - nie przerabiaj drzwi bo szkoda robić demolkę. Załóż sobie nadstawki z odsuwanymi okienkami.
Wladziu,
czy Ty te przesuwne okienka to widziales może w realu czy chodzi Co o te:
Obrazek
to znaczy opisane tutaj: http://www.uazbuka.ru/body.htm#window

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » śr wrz 15, 2004 10:16 pm

Wladziu wlasnie o to mi chodzilo!! wlasnie wolalbym takie szybki zapodac a nie szukac innych drzwi. a z zaporozca kup dewasto i luz z klimatem w srodku. Maty na allegro chodza w roznych cenach od 5 zl w zwyz
4runner 1st gen. '88

Adampio

Post autor: Adampio » śr wrz 15, 2004 10:27 pm

No dobra, ale gdzie i za ile zanabyc takie okienka?

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » czw wrz 16, 2004 3:09 am

ales sobie zadanie postawil :o

chyba juz nie chcesz polowac, albo dla syna tego uaza przygotowujesz :)21
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

JarekS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JarekS » czw wrz 16, 2004 7:07 am

O kibelku nie pomyslałem :lol: :lol:
przyjżę sie, a przy okazjigdzei je robią, bo nie mam zwyczaju pożyczać ukradkiem i ile toto może kosztowac ??

Webasto - po ile chodzą, jak sie to podłącza, na szrotach bywa ili niet ??
Moc
jak pomysle co inni z autami robia...
A co do syna - skąd wiesz ?? !! Właśnie niedawno mi sie urodził.
Kobiety narzekają ile to muszą wycierpieć. Moja pół dnia sie meczyła, a mnie łeb przez tydzień....

Jarek

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » czw wrz 16, 2004 9:14 am

JarekS pisze:O kibelku nie pomyslałem :lol: :lol:
przyjżę sie, a przy okazjigdzei je robią, bo nie mam zwyczaju pożyczać ukradkiem i ile toto może kosztowac ??

[ciach]
Jarek
nie wiem czy jeszcze gdzies robia, czasem mozna spotkac toi toi na gieldzie, ceny rozne, ale pare banknotow z jagiella musisz przgotowac 8)
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » czw wrz 16, 2004 2:03 pm

Adampio pisze:Wladziu, czy Ty te przesuwne okienka to widziales może w realu

Nie tylko widziałem ale je mam. Przywiózł mi je pewien człowiek. Natomiast zapytaj Kasprola, on ma różne ciekawe dróżki, powinien Ci pomóc.
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Wojtek_K
Kontaktowanie:

Post autor: Wojtek_K » czw wrz 16, 2004 2:44 pm

1. kup inny samochód
2. załóż nadwozie od czegoś innego
3. zostaw jak jest
1. Muscel'69
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00 :-)

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » czw wrz 16, 2004 7:44 pm

jak chcesz to ci foty dewasta z zaporka na maila rzuce. a cena? hehe jak juz znajdziesz takie cacko to znaczy ze tego potrzebujesz a koles ze szrotu cie policzy oj policzy. ja raz debatowalem z dziadkiem troche za dlugo i strzelil 300 :o podziekowalem...

za 150 tez juz widzialem ale zaporozec to juz zadkosc a dewasto ladne mial, zgrabne i wydajne tak ze chodliwe jest.
4runner 1st gen. '88

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » czw wrz 16, 2004 10:23 pm

nie polecam webasta od zaporożca zwłaszcza jeśli myślisz o spaniu w aucie. Od tych webast spłonął nie jeden zaporożec... Mają kiepską izolację powietrza ogrzewanego od spalin. Może się zdażyć cofka spalin co przy spaniu w aucie skończy się pięknym i lekkim zejściem. :( Na allegro można kupić czasami oryginalny piec bez sterownika firmy Webasto lub Ebersprecher (sam kupiłem za 300 zł praktycznie nie używany). Mogę podpowiedzieć jak za parę złotych zrobić sterowniczek.

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » czw wrz 16, 2004 11:07 pm

znajomy ma w luazie dewasto z zaporaozca daje rade i o problemach nie słyszałem
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD

JarekS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JarekS » pt wrz 17, 2004 6:55 am

OK dzieki
ad wieprzowina
jak bym kupił to sie odezwe OK. :)2

Niebieski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Niebieski » pt wrz 17, 2004 12:42 pm

Czy te odsuwane okienka pasują do standartowych nadstawek Uaza, czy też coś trzeba kombinować??? Władek, po ile za nie płaciłeś??

Adampio

Post autor: Adampio » pt wrz 17, 2004 1:57 pm

Na tej stronie co to jest z niej zdjecie pisza ze trzeba cos wycinac i sprawa jest nieodwracalna.

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » pt wrz 17, 2004 10:11 pm

przy tych okienkach to musisz wypruc "trojkacik i powiekszyc ramke szyby w tym miejscu-wybrac blachy wiecej..

..ide szperac po allegro. dzis bylem na szrocie-karwa dwa dni temu dewasto z zaporozca za flaszke poszlo. :x ..nawet jakby bylo niebezpieczne to i tak cena fajna. Mam za to z autobusu dewasto-DUUZEE :D
4runner 1st gen. '88

tieri

Post autor: tieri » pt wrz 17, 2004 10:25 pm

znajomy robil kiedys uaza na polowania i zalozyli do niego przednia szybe z dachem z zuka do tego dachu zalozyli dupny szyberdach z pajero, drzwi obcieli i nadstawili drzwiami z kanta dzieki temu zrobili opuszczane szyby (ale trzeba bylo docinac szyby) w aucie bylo tez dewasto klima silnik andorii auto bylo wydluzone tak zeby mozna upolowana zwierzyne wciagnac na pake a na pace zamontowana byla mala wyciagarka do wciagania zwierzyny, w aucie bylo jeszcze cale mnustwo innych patentow
pozdrawiam
michal
u 404

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » pt wrz 17, 2004 10:26 pm

takie cus do okienek znalazlem, ktos pisal o tym powyzej a ja daje zdjecie ( w prezencie :wink: )

Obrazek

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt wrz 17, 2004 10:29 pm

Szukać całego zaporożca i dogadać się z klientem ja sobie wykreciłem sam kompletne z instalacją elek. paliwową wydechem za flaszkę bo gostek i tak oddawał na złom
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”