sworznie zawiasów drzwiowych

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Adampio

sworznie zawiasów drzwiowych

Post autor: Adampio » wt sty 25, 2011 2:19 pm

Wiem że to totalna fanaberie ale może ktoś juz przerabiał ten temat? :D
Chodzi mi o likwidacje luzów w zawiasach drzwi kierowcy w ramach szerszego programu wyciszania tamburyna w postaci karoserii. Na drugi ogień pójdą osie zawiasów maski, która lub wpadać w rezonans i sie wtedy tlucze jak opętana.
Luzów oczywiście tylko promieniowych, bo osiowe można skorygować wzajemnym położeniem zawiasów.
Do plaskaczy są gotowe nowe sworznie zawiasowe.
Stary UAZ miał na osiach zawiasów kalamitki, obecny ma tylko wbite jakies kołki metalowe...

dzikigor

Re: sworznie zawiasów drzwiowych

Post autor: dzikigor » wt sty 25, 2011 10:04 pm

Ja mam zastosowane tulejki rozprężne z zawiasów plaskaczy (chyba tulejka zawiasa opel) minus taki, że trzeba rozwiercić zawiasy pod tulejke co pocienia ścianki zawiasa, ale jeżdżę tak 3 lata i jest spoko (mam na myśli zawiasy maski, w drzwiach mam tak samo ale mam 10 razy lżejsze nadstawki od oryginalnych :wink: ) pozdro
UAZ z 2.5tdi na pokładzie

Edgarowski

Post autor: Edgarowski » wt sty 25, 2011 10:45 pm

Założyłem gumowe wsuwane uszczelki wzdłuz rantów maski na całej długości i jest spokój z maską, na zawiasach są kalamitki, drzwi i nadstawki sie nie tłuką z wyj prawych od pasażera, siedzi jakis złośliwy świerszcz ktorego nie moge zlikwidować mimo różnych podkładek, W rezonans lubi wpadać klapa od wywietrznika mimo, że jest uszczelka gumowa w koło. W innych miejscach gdzie się dało założone korki gumowe podkładki z gumy zwłaszcza stelaże klapa od bagażnika itp.Mniej hałasu ale zawsze się cos odezwie.
Edgar z Gór.

Awatar użytkownika
cezii

Post autor: cezii » pn lut 07, 2011 7:21 am

Do Uaza też sa dostępne nowe sworznie . Problem tylko w tym że przewaznie to sam zawias jest już tak rozbity że trzeba rozwiercać i dorabiać nowe. Przesrane jest to że te zawiasy sa wspawywane i nie można ich bezproblemowo wymienić.

Awatar użytkownika
benes

Post autor: benes » wt lut 15, 2011 3:38 pm

ja próbowałem rozwiercać i nie dało rady... wybijanie także nie przyniosło skutku, odpuściłem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”