Problemy z pracą silnika.
Moderator: Student
Problemy z pracą silnika.
Witam wszystkich. Silnik oryginał uaz po remoncie i w warsztacie nie mogą sobie poradzić z problemami...Silnik po nocy, żeby odpalić trzeba długo kręcić i chyba lepiej odpala jak wciska się gaz, oczywiście ssanie jest wyciągnięte. Jak już odpali na ssaniu chodzi dobrze, w momencie jak się nagrzeje i ssanie wyłączę podczas jazdy to sie przydusza i prycha od czasu do czasu a jak zwolnię i spadną obroty to chodzi na 3 gary. Jak wyciągnę ssanie to obroty rosną i problem znika chodzi na 4 cylindry. Regulowali gaźnik, ale było tylko gorzej. Zmieniali też na drugi bo mam dwa i dalej nic się poprawiło. Układ zapłonowy niby w porządku (jest elektroniczny), ale dałem im drugi aparat zapłonowy mechaniczny i cewkę, mają to wymienić i zobaczymy czy coś się poprawi. A dodam też, że wczoraj założyłem nowe rosyjskie świece, a nowe NGK, które były założone parę kilometrów temu były czarne. Proszę o rady co tam może się dziać bo już trochę to trwa i nie mogą sobie z tym poradzić. Z góry dziękuje za odpowiedź!
Re: Problemy z pracą silnika.
myślę ze trzeba pobawić się zapłonem. Świeca NGk lub inna nie zawsze chce gadać z uazem w moim dobrze sprawowały się iskry . Tolerował jeszcze ruskie reszta nie mogła dogadać sie z silnikiem .
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
u mnie też na NGK nie bardzo chce działać. Zdecydowanie polecam Bosha...
Po prostu Seba
U mnie też NGK nie robiły
Do ruskiego silnika ruskie świece
Bosch tez podobno robią
Zapłon będzie problemem, chyba że, nie chcę krakać, cos z remontem popieprzyli
A nie wspominasz nic o przewodach, ale domyślam się że masz nowe, to tam problemu nie powinno być
Do ruskiego silnika ruskie świece
Bosch tez podobno robią
Zapłon będzie problemem, chyba że, nie chcę krakać, cos z remontem popieprzyli
A nie wspominasz nic o przewodach, ale domyślam się że masz nowe, to tam problemu nie powinno być
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
http://www.forum-gaz-uaz.pl
Zawsze słyszałem że Boscha do kosza,bo do niczego innego juz się nie nadają.Dziwne że NGK niektórym osobom nie chodzą,chociasz mają bardzo stabilne parametry i jakościowo są bez zarzutu.Mój silnik chodzi na iskrach i NGK bez najmniejszych problemów a odpalanie w mrozach na samym LPG nie stanowi żadnego problemu.Moim atutem jest silnik w nienagannym stanie i układ zapłonu z nowym aparatem bez luzów.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Wszystkie UAZy w zasięgu mojego wzroku chodzą na Iskrach F-50 i jest OK. Ruskie też są OK, ale jak to z ruskimi częściami - loteria - czasami zaczynają przebijać po pierwszym nagrzaniu.
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
- cowboy_3151
Dokładnie to jedyna świeca która jak jest dobry motor i zapłon ma odpowiedni kolor po pracy w silniku nie licząc rosyjskich.Marcin_75 pisze:Wszystkie UAZy w zasięgu mojego wzroku chodzą na Iskrach F-50 i jest OK.
Ja osobiście preferuje rosyjskie (oczywiście do uaza, a nie do wołgi bo jest różnica

Co do jakości to trudno się mi wypowiadać bo ja mam zapasy świec jeszcze z CCCP jak się wycofywały ich jednostki i chyba mi wystarczą na długo bo jeszcze ich nie wymieniałem jak założyłem pierwszy komplet. Oczywiście przerwy były regulowane jakby się ktoś pytał.
Покладіть вашу надію на Бога, і не сидіти спиною до дверей
Uaz 469
Disco II TD5
Uaz 469
Disco II TD5
-
- jestem tu nowy...
ja mialem podobne problemy sprawdz cisnienie na cylindrach czy jest jednakowe 

A kiedyś było
Przecież to Uaz

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Trochę pomęczyli się w warsztacie, ale chyba już jeździ jak należy się:) Wymieniony aparat no i regulacja gaźnika i nareszcie jeździ 

kolega mial podobne objawy i sprawdzil wszystko jak Ty-wymienil swiece,przewody,gaznik,aparat,a okazalo sie ze przyczyna tkwila w kolejnosci zaplonu.fakt oczywisty,ale trza pamietac ze w uazie aparat kreci sie w lewo..a moj uaz na ngk 5lat smiga i jest super.