Problemy z pracą silnika.

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

moondek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Problemy z pracą silnika.

Post autor: moondek » sob mar 05, 2011 1:52 pm

Witam wszystkich. Silnik oryginał uaz po remoncie i w warsztacie nie mogą sobie poradzić z problemami...Silnik po nocy, żeby odpalić trzeba długo kręcić i chyba lepiej odpala jak wciska się gaz, oczywiście ssanie jest wyciągnięte. Jak już odpali na ssaniu chodzi dobrze, w momencie jak się nagrzeje i ssanie wyłączę podczas jazdy to sie przydusza i prycha od czasu do czasu a jak zwolnię i spadną obroty to chodzi na 3 gary. Jak wyciągnę ssanie to obroty rosną i problem znika chodzi na 4 cylindry. Regulowali gaźnik, ale było tylko gorzej. Zmieniali też na drugi bo mam dwa i dalej nic się poprawiło. Układ zapłonowy niby w porządku (jest elektroniczny), ale dałem im drugi aparat zapłonowy mechaniczny i cewkę, mają to wymienić i zobaczymy czy coś się poprawi. A dodam też, że wczoraj założyłem nowe rosyjskie świece, a nowe NGK, które były założone parę kilometrów temu były czarne. Proszę o rady co tam może się dziać bo już trochę to trwa i nie mogą sobie z tym poradzić. Z góry dziękuje za odpowiedź!

Awatar użytkownika
Kasprol

Re: Problemy z pracą silnika.

Post autor: Kasprol » sob mar 05, 2011 2:36 pm

myślę ze trzeba pobawić się zapłonem. Świeca NGk lub inna nie zawsze chce gadać z uazem w moim dobrze sprawowały się iskry . Tolerował jeszcze ruskie reszta nie mogła dogadać sie z silnikiem .
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
anabol
Kontaktowanie:

Post autor: anabol » ndz mar 06, 2011 9:57 am

u mnie też na NGK nie bardzo chce działać. Zdecydowanie polecam Bosha...
Po prostu Seba

Wałek

Kontaktowanie:

Post autor: Wałek » ndz mar 06, 2011 1:08 pm

U mnie też NGK nie robiły
Do ruskiego silnika ruskie świece
Bosch tez podobno robią
Zapłon będzie problemem, chyba że, nie chcę krakać, cos z remontem popieprzyli
A nie wspominasz nic o przewodach, ale domyślam się że masz nowe, to tam problemu nie powinno być
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl

Awatar użytkownika
carinus

Post autor: carinus » ndz mar 06, 2011 4:18 pm

Zawsze słyszałem że Boscha do kosza,bo do niczego innego juz się nie nadają.Dziwne że NGK niektórym osobom nie chodzą,chociasz mają bardzo stabilne parametry i jakościowo są bez zarzutu.Mój silnik chodzi na iskrach i NGK bez najmniejszych problemów a odpalanie w mrozach na samym LPG nie stanowi żadnego problemu.Moim atutem jest silnik w nienagannym stanie i układ zapłonu z nowym aparatem bez luzów.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » ndz mar 06, 2011 6:29 pm

Wszystkie UAZy w zasięgu mojego wzroku chodzą na Iskrach F-50 i jest OK. Ruskie też są OK, ale jak to z ruskimi częściami - loteria - czasami zaczynają przebijać po pierwszym nagrzaniu.
Pozdrawiam!
Marcin

Awatar użytkownika
cowboy_3151

Post autor: cowboy_3151 » ndz mar 06, 2011 8:14 pm

Marcin_75 pisze:Wszystkie UAZy w zasięgu mojego wzroku chodzą na Iskrach F-50 i jest OK.
Dokładnie to jedyna świeca która jak jest dobry motor i zapłon ma odpowiedni kolor po pracy w silniku nie licząc rosyjskich.
Ja osobiście preferuje rosyjskie (oczywiście do uaza, a nie do wołgi bo jest różnica :o ) i jak je założyłem jakiś czas temu po raz pierwszy, oj dawno to było, to skończyły się problemy z świecami.
Co do jakości to trudno się mi wypowiadać bo ja mam zapasy świec jeszcze z CCCP jak się wycofywały ich jednostki i chyba mi wystarczą na długo bo jeszcze ich nie wymieniałem jak założyłem pierwszy komplet. Oczywiście przerwy były regulowane jakby się ktoś pytał.
Покладіть вашу надію на Бога, і не сидіти спиною до дверей
Uaz 469
Disco II TD5

rysiekkolanus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rysiekkolanus » wt mar 08, 2011 8:27 pm

ja mialem podobne problemy sprawdz cisnienie na cylindrach czy jest jednakowe :)11

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » wt mar 08, 2011 9:10 pm

A kiedyś było ?? :)21 :)21 Przecież to Uaz :)21 :)21
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

moondek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: moondek » sob mar 12, 2011 7:42 pm

Trochę pomęczyli się w warsztacie, ale chyba już jeździ jak należy się:) Wymieniony aparat no i regulacja gaźnika i nareszcie jeździ :)

dabek79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dabek79 » śr mar 16, 2011 11:10 am

kolega mial podobne objawy i sprawdzil wszystko jak Ty-wymienil swiece,przewody,gaznik,aparat,a okazalo sie ze przyczyna tkwila w kolejnosci zaplonu.fakt oczywisty,ale trza pamietac ze w uazie aparat kreci sie w lewo..a moj uaz na ngk 5lat smiga i jest super.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”