Jazda na samym przodzie
Moderator: Student
- Piom
- jestem tu nowy...
Jazda na samym przodzie
Ponieważ odpadł mi dzisiaj wał (odkręciły się śruby od strony reduktora) mam pytanko:
Czy do czasu przykręcenia go na nowo (póki co odkręciłem drugi koniec od dyfra i położyłem cały wał z tyłu pod kanapą) można jeździć na samym przodzie, czy jest to niewskazane?
Czy do czasu przykręcenia go na nowo (póki co odkręciłem drugi koniec od dyfra i położyłem cały wał z tyłu pod kanapą) można jeździć na samym przodzie, czy jest to niewskazane?
-
pm(nosp@m)autocom.peel
-
pm(nosp@m)autocom.peel
-
Re: Jazda na samym przodzie
jasne że można tylko spokojnie, nie w terenie 

UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
Ja tak wracałem z terenu, ale można jeździć, tylko nie za długo
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
http://www.forum-gaz-uaz.pl
- losiek
- Kontaktowanie:
a czemu nie za długo? mozna i długo, kto ci zabroni
tylko zamiast elementow tylnego napedu beda sie przedniego zużywaly.

Pewien już starszy pan który od 40 lat zajmuje sie uazami twierdzi że w latach 80 wrócił uazem z nad odessy jadąc na samym przodzie po zmieleniu tylnego mostu więc da sie
czarne matowe "ZUO" z turbodieslem
Kiedys na ferie, ktorej pracowalem bylo taie auto. Tyl sie zmielil i jezdzilo na przodzie kilka dobrych lat. Ostatnio go zlomowali, bo zgnil caly. Mozesz jezdzic ile tylko chcesz.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Tak po prawdzie to przy mocnym skręcie w dupę dostają przednie półośki ale to cześć zamienna
Pewnie że można, ja na samym przodzie zrobiłem trasę Białystok - Hel i s powrotem, a potem jeszcze do Grodna.
A czy półosie dostaję wtedy w dupę przy skręcie - tak samo jak przy każdym skręcie jak mamy napęd na przód. A że uazowe półosie nie są przystosowane do szybkiej jazdy to trzeba jak kiedyś w syrenie, nie dodawać ostro gazu jak mamy maksymalnie skręcone koła.
A czy półosie dostaję wtedy w dupę przy skręcie - tak samo jak przy każdym skręcie jak mamy napęd na przód. A że uazowe półosie nie są przystosowane do szybkiej jazdy to trzeba jak kiedyś w syrenie, nie dodawać ostro gazu jak mamy maksymalnie skręcone koła.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
stef pisze:Pewnie że można, ja na samym przodzie zrobiłem trasę Białystok - Hel i s powrotem, a potem jeszcze do Grodna.