Czemu te łapki docisku tak kijowo robią.

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
losiek
Kontaktowanie:

Czemu te łapki docisku tak kijowo robią.

Post autor: losiek » wt sie 16, 2011 11:58 pm

Rok temu mieniane, i nagle mi przestało sprzegło rozlączać na jednej. Jak wykrecałem docisk to nagle rąbneły sprężyny i huk, grzmot, tarabach. Okazało sie, że jedna miała taki luz we wszystkei strony w kazdym mozliwym miejscu, ze sie gwint rozwalił i jak odkrecalem docisk to go całkiem zerwało. Całkiem głośno to wyszło jak z tą siłą te sprężynki w dzwon walneły :D

te rok temu jak wymieniałem to wyglądały mi na liche (kupiłem 3) a jedna to już w ogole miała źle wałek nabity (sie pewnie nie chcialo komus ustawić to wbijał prasą jak leci) i luzu ogrom więc zostawilem jedną starą. Ta co teraz padła to też ta roczna a nie stara. No wiec zamówilem z tarmotu - bo na forum pisali ze tam porzadne czesci. I taka porządna, że jest tak ciasno spasowana, że sie nie chce obrócić na tyle zeby ja sie dało ustawić w osi z otworem zeby ja przykrecic - kij tam, podszlifuje się.

Następnym razem jak walnie to - kupuję samoregulacyjny docisk - Macie jakies doswiadczenia z nim? Tez mi sie zaraz posypie?

Lozysko oporowe tez rok temu wymienianie i tez juz nie jest z nim najlepiej. A moze to przez to łożysko wywalone, na łapki złe wibracje poszły i sie posypały? Hę?

pozdro

Awatar użytkownika
GikroV

Re: Czemu te łapki docisku tak kijowo robią.

Post autor: GikroV » śr sie 17, 2011 2:31 am

Łożysko dostaje w dupe jak łapki są źle wyregulowane zwłaszcza jak nie ma zachowanego odpowiedniego jałowego skoku pedału sprzęgła. No a jak pojawią się duże luzy i łapki gibają się we wszystkie strony to kwestią czasu jest aż się to posypie.
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”